NHL-aamuraportti: Joel Armian maalit eivät tuoneet onnea Canadiensille, Sam Gagner johti hattutempullaan Red Wingsin voittoon Predatorsista

NHL / Aamuraportti
Bruins jäi julmasti Islandersin jalkoihin.
Islanders ja Senators ottivat harvinaiset murskavoitot. Sam Gagner latoi hattutempun, ja Joel Armiakin onnistui maalinteossa kahdesti, mutta Jets kuroi voittoon. Panthers nousi sillasta Starsia vastaan, ja Erik Haula teki kauden avausmaalinsa. Jatkoaika kokosi yhteen yön kierroksen merkittävimmät tapahtumat.

Senators ja Islanders tarjoilivat tylytystä

Ottawa Senators pelasi kenties kauden parhaan pelinsä, kun Calgary Flames otti kuonoon tyylipuhtain 6–1-numeroin. Joukkueen suorittaminen ja peli-ilme oli odottamattoman tasapainoista ja siten erinäköistä kuin mitä tähän asti on nähty. Tehopisteet jakautuivat tasaisesti – ainoastaan Colin White onnistui kahdesti maalinteossa. Tosin ottelun siinä vaiheessa, kun peli oli jo käytännössä ratkennut.

Tässä kuussa muutoin erittäin hyvin pelannut David Rittich totesi pelihuumorin loppuneen Senatorsin neljännen maalin jälkeen, ja reservissä odotellut Artjom Zagidulin kirjasi uransa ensimmäiset NHL-minuutit.

Myös New York Islanders oli joka suhteessa vakuuttava Boston Bruinsia vastaan. 40 tasaisen peliminuutin jälkeen Islanders meni menojaan sekä tuloksellisesti että pelikontrollin saralla. Anthony Beauvillier ja Jordan Eberle venyttivät sinisten johdon 4–2:een, ja lopullisesti Bruinsin selkäranka nyrjähti Jean-Gabriel Pageaun alivoimamaaliin. Sen jälkeen Jaroslav Halakin taakse meni suurin piirtein kaikki. Lopputuloksiin merkittiin seitsemän maalia joukkueelta, jota on viime aikoina pidetty allergisena maalinteolle.

Urho Vaakanainen kirjasi syöttöpisteen toisessa perättäisessä ottelussa tarjottuaan loistopassin Craig Smithin 2–2-maaliin.

Gagnerin hattutemppu nujersi Predatorsin

Detroit Red Wings intoutui kotiareenallaan huippuvetoon alavireistä Nashville Predatorsia vastaan. Ottelun alkupuoli tosin edettiin tasatahtisesti, ja päätöserään lähdettiin Red Wingsin 2–1-johtolukemista. Erän alkuvaiheessa Erik Haula ohjasi tasoituksen tehden samalla kauden ensimmäisen maalinsa, ja sitten alkoi Little Caesars Arenalla punainen myrsky.

Red Wings vyörytti hyökkäyksen toisensa perään kohti Pekka Rinteen vartioimaa maalia, ja Predators puolestaan oli tuskaisen neuvoton omissa hyökkäyksiin lähdöissään. Ensiksi Sam Gagnerin salakavalan kääntölaukaus yllätti Rinteen, ja kuusi minuuttia myöhemmin Darren Helmin kaukolaukauksen aiheuttama rebound pomppasi Adam Ernen ulottuville: 4–2. Seuraavassa vaihdossa Rinne vaihdettiin pois maalilta, ja Gagner pääsi heittämään kiekon tyhjään ja hatun täyteen. Niitä ei miehen uralle ole liikaa siunaantunut.

Subban ja Smith nollasivat vastustajansa

Columbuksessa nähtiin tasokasta maalivahtipeliä. Isäntien Joonas Korpisalo ja vierailevan Chicago Blackahwksin Malcolm Subban kävivät hermosotaa liki 50 minuutin ajan. Kummatkin kopparit ottivat kiinni tukun laatupelastuksia, ja ottelun luonne kirkui yhden maalin ratkaisua. Sellainen skenaario melkein toteutuikin. Patrick Kane rikkoi kuparisen tarkalla laukauksella. Blue Jackets sai vielä oivalliset tilaisuutensa, muttei kyennyt murtamaan Subbanin nollapeliä. Lopussa Carl Söderberg nosti vielä lätyn tyhjiin.

Vancouverissa Mike Smith puolestaan urakoi 32 torjuntaa nollapelinsä eteen, ja virkaveli Thatcher Demkokin teki voitavansa, mutta kolmannen erän jälkipuolella Jesse Puljujärvi iski henkisesti painokkaan 2−0-osuman, eikä uupunut Canucks jaksanut enää nousta. Tehot 1+1 pyöräyttänyt Connor McDavid saavutti ensimmäisenä pelaajana 40 tehopisteen rajapyykin – melkoista suorittamista vain 22 ottelussa.

Panthers syöksyi loppusuoralla ohi

Miamissa Dallas Stars oli vähällä suorittaa täydellisen ryöstön Florida Panthersilta. Stars johti suurimman osan ottelua 2–0, ja parin viikon pelitauon jälkeen torjuntatehtäviin palannut Jake Oettinger vaikutti vakaalta kuin kallio.

Kolmannessa erässä Starsin pimeä minuutti muutti kaiken. Ensin Aleksander Barkov kävi tökkäämässä irtokiekon maaliviivalta sisään, ja hetkeä myöhemmin Anton Strålman tykitti tasoituksen. Pelikellossa oli jäljellä hieman yli kolme minuuttia, kun Frank Vartano latasi Alex Wennbergin passista laatan häkkiin kolmannen kerran peräkkäin täydentäen Panthersin onnistuneen takaa-ajon.

Jets pilasi Armian huippuottelun

Winnipeg Jets ja Montreal Canadiens järjestivät hieman erikoisen epätasaisen ottelun. Canadiens hallitsi ensimmäistä, Jets toista erää, ja kolmas periodi oli tasaväkinen.

Joel Armia oli erinomaisessa iskussa latomalla heti avauserässä kaksi maalia, ja sitä mitä Armia oli Canadiensille, oli Kyle Connor Jetsille. Connorin maaleilla Jets tuli peliin mukaan, ja kolmanteen erään lähdettiin 3–3-tilanteesta.

Nate Thompson löi johto-osuman kuuden ja puolen minuutin pelin jälkeen. Se myös jäi voittomaaliksi, sillä erän jälkipuolella Pierre-Luc Dubois ja Blake Wheeler sinetöivät maaleillaan täyden pistepotin Jetsille.