NHL-aamuraportti: Stars nappasi ensimmäisen voittonsa yli kolmeen viikkoon – Kiviranta ja Lindell maalasivat

NHL / Aamuraportti
Starsin Esa Lindell ja maalivahti Anton Hudobin olivat näkyvästi esillä.
Kuva © Getty Images
Stars saalisti suomalaisavustuksella ensimmäisen voittonsa yli kolmeen viikkoon. Coyotes puolestaan väläytti kirivaihdettaan kuromalla kolmen maalin takamatkan umpeen. Jatkoaika kokosi yhteen yön kierroksen merkittävimmät tapahtumat.

Stars katkoi tappiokierteensä

Dallas Stars rämpi tappiosta tappioon peräti kuuden ottelun ajan, mutta onnistui nappaamaan Florida Panthersin kustannuksella ensimmäisen voittonsa sitten helmikuun 2. päivän.

John Klingberg tälläsi tähtipaidat johtoon heti ottelun ensimmäisellä minuutilla, mutta seuraavia maaleja saatiin odottaa kolmanteen erään asti, jolloin kuvaan astuivat suomalaiset. Esa Lindell tuplasi johdon ylivoiman jälkilämmöillä erän alkajaisiksi, ja lopulta Joel Kiviranta viimeisteli loppulukemat tyhjiin.

Stars-maalilla Anton Hudobin huhki nollapelinsä eteen peräti 43 torjuntaa.

Avalanche painoi töitä, Wild korjasi hedelmät

Colorado Avalanche huhki töitä, mutta voittoon asti se ei kantanut, vaan pisteet vei paikkansa tehokkaasti hyödyntänyt Minnesota Wild. Uhrautuvasti puolustaneet Wild-pelurit blokkasivat peräti 22 laukausta, ja maalilla Kaapo Kähkönen koppasi sen päälle 30 kiekkoa.

Wild luovi etenkin ottelun lopulla maalipaikoille hyödyntämällä Avalanchen ylihyökkäämisen tuottamia vastahyökkäysmahdollisuuksia.

Kunniamaininnan kyseisestä opportunismista ansaitsee Ryan Hartmanin 2–4-maali ja erityisesti Kirill Kaprizovin siihen tekemä esityö: kylmänviileä kiekon suojaaminen ja yllättävä kääntösyöttö Avalanche-puolustuksen keskelle luovineelle Hartmanille.

Kreiderille kolme maalia, Giroux vastasi kolmella syötöllä

Chris Kreider mätti kaikki New York Rangersin kolme maalia, mutta se ei riittänyt Philadelphia Flyersin kellistämiseen. Asiasta huolen piti Flyers-kippari Claude Giroux, joka palasi tehokkaana koronakaranteenista ja saalisti paluuottelussaan kolme syöttöpistettä.

Viimeksi 7. helmikuuta pelannut Giroux saalisti syötöt niin Erik Gustafssonin, Shayne Gostisbeheren kuin Kevin Hayesinkin osumiin.

William Nylander ratkoi Maple Leafsille

William Nylander otti roolia, kun Toronto Maple Leafs kaatoi Calgary Flamesin. Vähämaalisissa merkeissä edennyt ottelu venyi jatkoille, kun ruotsalainen runnoi maalinedusruuhkasta tasoituksen ottelun toiseksi viimeisellä minuutilla.

Sankarin titteli ojennettiin lopullisesti Nylanderille jatkoajan toisella minuutilla, kun hän viimeisteli ottelun toisensa. Tarkkaa sijoitusta yläkulmaan edelsi rauhallinen ja organisoitu suorahyökkäys.

Coyotesin kirikunto kohdillaan

Arizona Coyotes väläytti kiriosaamistaan, kun se taisteli kolmannessa erässä tiensä kolmen maalin takaa tasoihin ja lopulta päihitti Anaheim Ducksin voittomaalikilpailussa. 0–3-asetelmista tasoihin joukkueen punnersivat maaleillaan Tyler Pitlick, Jakob Chychrun ja Phil Kessel.

Voittomaalikilpailussa voiton Coyotesille kuitenkin torjui Adin Hill, sillä joukkueen ykkösmaalivahti Darcy Kuemper jätti ottelun kesken kolmannessa erässä. Coyotes-valmentaja Rick Tocchetin arveluiden mukaan kyse ei ole kuitenkaan mistään vakavasta.

» Lähetä palautetta toimitukselle