NHL-aamuraportti: Patrik Laineen tehoilu ei riittänyt Blackhawksin kaatoon, Kasperi Kapanen iski voittomaalin jatkoajalla

NHL / Aamuraportti
Patrick Kane (88) oli vahvassa iskussa yön kierroksella.
Kuva © Getty Images
Patrik Laine teki kaksi ja syötti yhden maalin, mutta Patrick Kane oli vielä pykälän verran tehokkaampi. Pekka Rinne nollasi Red Wingsin, Kasperi Kapanen oli ratkaisijana Penguinsin kukistaessa Capitalsin, ja Leon Draisaitl nosti hartiavoimillaan Oilersin sillasta. Jatkoaika kokosi yhteen yön kierroksen merkittävimmät tapahtumat.

Laineen tehoillalle tyly päätös

Chicago Blackhawks kampesi voittoon Columbus Blue Jacketsistä tasaväkisen ja viihdyttävän kiekkonäytöksen päätteeksi voittomaalikilpailussa. Ennen kaikkea Patrick Kane oli huippuvedossa kontrolloidessaan tapahtumia kentän joka alueella ja kasatessaan tehot 1+3.

Tasaviisikoilla Blackhawks näytti olevan koko ajan potkun edellä, mutta päästi kurittomuuttaan Blue Jacketsin peesiin. Patrik Laine rankaisi kahdesti ja Oliver Bjorkstrand kertaalleen ylivoimalla, ja tanskalainen napautti myös 5–5-tasoituksen neljä minuuttia ennen loppua.

Jatkoajalla Blue Jackets haki selkeästi innokkaammin ratkaisua, mutta Kevin Lankinen ehti toistuvasti kiekkojen tielle. Voittomaalikilpailussa Lankinen epäsi Blue Jacketsin kaikki yritykset, ja ratkaisuun riitti Alex DeBrincatin maali ensimmäisessä parissa.

Senators venyi yllätysvoittoon Canadiensista

Ottawassa Senators intoutui pirteään suoritukseen saatuaan vastaansa Montreal Canadiensin. Kovatempoinen ottelu oli alusta asti tasaista taistelua voitosta, eikä kumpikaan saanut ylilyöntiasemaa missään vaiheessa.

Senators johti kahdesti kahdella maalilla, kolmannen erän puolivälissä liigan maalintekijäeliittiin noussut Tyler Toffoli vei vierailijat johtoon, ja pari minuuttia myöhemmin Brady Tkachuk tasoitti puntit.

Draama täydentyi kolme sekuntia ennen päätössummeria, kun Ben Chiarot'n veto painui maaliin. Senators haastoi tilanteen maalivahdin häirintänä, ja protesti meni läpi. Kaiken kukkuraksi lopulta voittokin kirposi Habsin pelihanskoista, kun Josh Norris kiskaisi ratkaisun voittomaalikilpailussa.

Kapanen iski voittomaalin

Kasperi Kapasen vahva ilta Washingtonissa sai huipennuksen jatkoajalla. Hurjasti työtä tehnyt savolainen ehti varsinaisella peliajalla alustaa Jake Guentzelin tasoitusmaalin, ja jatkoajan alussa Kapanen itse niittasi voittomaalin kahdella yhtä vastaan -hyökkäyksestä saatuaan Teddy Bluegerilta nappisyötön lapaan.

Suomalaiset olivat näkyvästi esillä myös Detroitissa, vaikka Red Wingsin ja Nashville Predatorsin koitos ei jää urheiluhistoriaan suurena titaanien taistona. Liki kolme varttia nyhjättiin kiikareilla, kunnes Filip Forsberg avasi hanat Mikael Granlundin syötöstä.

Päätöserän puolivälissä Eeli Tolvanen laukoi ylivoimalla kauden toisen maalinsa, ja maalinsuulla Pekka Rinne oli erehtymätön pelaten sesongin ensimmäisen nollapelinsä. Ottelu ei tosin ollut kiireisin mahdollinen, sillä torjuntoja kertyi verrattain vaatimattomat 24 kappaletta.

Leon Draisaitl Oilersin pelastajana

Vancouver Canucks menetti kotonaan kolmen maalin johdon Edmonton Oilersille. Canucks meni nopeasti 3–0-karkoon jo ensimmäisessä erässä, kun Oilers vasta haki peliä raiteilleen. Dominik Kahun laukoi elintärkeän kavennuksen erän loppuhetkillä, ja toisen erän aikana ottelu vähitellen siirtyi Oilersin haltuun.

Leon Draisaitl otti roolia ja ryhtyi tehtailemaan paikkoja ketjukavereilleen, ja kolmannessa erässä Oilers pyyhkäisi vastustamattomasti Canucksin ohi. Kahun ja Connor McDavid tekivät melkein identtiset maalit: Draisaitl alusti tilanteen karvauksellaan, kiekko joukkuetoverille, vapauttava passi tyhjän maalin eteen ja lätkä suoraan syötöstä sisään.

Ratkaisijaksi nousi Oilersin kolmoskenttä. Jujhar Khaira pelasi kiekon viivaan, Adam Larsson veti vastapalloon ja Tyler Ennis kävi sohaisemassa irtokiekon maaliin.

» Lähetä palautetta toimitukselle