NHL-aamuraportti: Fleury nollasi Avalanchen, Hudobinin valtaisa iltapuhde jäi vaille palkintoa

NHL / Aamuraportti
Anton Hudobin seisoi välillä melkein kirjaimellisesti päällään.
Kuva © Getty Images
Maalivahdit olivat pääosissa yön kierroksella. Marc-Andre Fleury, Jonathan Quick ja David Rittich torjuivat maaleillaan järkähtämättömästi. Anton Hudobinin 49 torjunnan illasta jäi puolestaan katkera sivumaku. Jatkoaika kokosi yhteen yön kierroksen merkittävimmät tapahtumat.

Hudobin antoi kaikkensa – se ei riittänyt

Miamissa Dallas Starsin Anton Hudobin joutui hurjaan kiekkomyrskyyn. Isännät vyöryi intensiivisesti päälle ottelun alusta pitäen, pyöritti peliä ja laukoi hanakasti joka suunnasta – teki kaikkensa maalien eteen. Hudobinille merkittiin kaikkiaan huikeat 49 torjuntaa, mutta jokaisen kiekon eteen ei hänkään ehtinyt, ja Panthers kuittasi voiton 3–1-numeroin.

Panthersin innokkaasta mutta tehottomasta hyökkäyspelistä kertoo kuvaavasti maalintekijätilasto: Ratkaisevien maalien tekijät olivat puolustajia (Aaron Ekblad, Keith Yandle), ja hyökkäysosasto (Aleksander Barkov) sai kiekon maaliin vasta kun Hudobin oli otettu maalilta pois.

David Rittich piti kuparisen ehjänä Calgary Flamesin käydessä ryöstöretkellä Torontossa. Tasainen ottelu olisi voinut kääntyä kumman joukkueen puoleen tahansa – ratkaisevan eron tekivät Rittich sekä Flamesin erittäin onnistunut erikoistilannepelaaminen. Joukkue osui kahdesti ylivoimalla ja selvitti kaikki seitsemän alivoimaansa.

Vähintään Rittichin veroinen uroteko nähtiin Jonathan Quickiltä, joka muurasi Los Angeles Kingsin maalinsuun umpeen väkivahvalta St. Louis Bluesilta. Kings otti alussa kuskin paikan ja johti avauserän jälkeen Gabriel Vilardin maalilla. Toiseen erään Blues lisäsi hönkää ja ryhtyi jauhamaan hyökkäyksiä kohti Quickin maalia. Se osoittautui turhaksi työksi. Quick ei ollut yllätettävissä – sen sijaan toisessa päässä Dustin Brown taikoi kiekon kahdesti ohi Jordan Binningtonin. Brown nousi osumillaan samalla liigan maalintekijäpörssin viiden parhaan joukkoon.

Marc-Andre Fleury -show Denverissä

Colorado Avalanche ja Vegas Golden Knights palasivat Tahoen-reissultaan normaaleihin peliolosuhteisiin Denverin Pepsi Centeriin. Vierailijat tuntuivat palautuneen matkasta Avsia paremmin, sillä ottelu sujui pitkälti Golden Knightsin komennossa.

Vauhdikkaan mutta maalittoman avauserän jälkeen päätti Alex Tuch ottaa ratkaisijan roolia. Erän alkuvaiheissa Tuch napautti kiekon maaliin William Karlssonin loistopassista. Kolmisen minuuttia myöhemmin samainen Tuch toimitti 2–0-osuman Mark Stonen reboundista. Jonathan Marchessault venytti johdon 3–0:aan laukomalla kiekon suoraan maalin edestä ylhäisestä yksinäisyydestä.

Marchessault'n maaliin asti oli Avalanche pysynyt temmossa mukana ja rakennellut näyttäviä paikkoja, mutta tuo kolmas maali aiheutti kipsaantumisen. Hyökkääminen oli pitkään väkinäistä junnaamista, ja kun tekeminen sai taas uutta virtaa päätöserän puolivälin jälkeen, oli jo liian myöhäistä – ilta Denverissä oli Alex Tuchin ja Marc-Andre Fleuryn.

Coyotes toipui šokkialusta

Glendalessa Anaheim Ducks näytti aluksi menevän menojaan. Toisen erän alkuun mennessä se oli ehtinyt jo 3–0-johtoon Max Comtois'n lyödessä tahtia. Ottelu oli kuitenkin vasta alkanut. Christian Dvorak kavensi rankkarista, joka oli miehen uran ensimmäinen, ja pari minuuttia myöhemmin Derick Brassard toi Coyotesin jo maalin päähän. Puolitoista minuuttia tästä ja Jacob Chychrun tuikkasi tasoituksen läpiajosta – ja liukui varmuuden vuoksi maalin sisään itsekin. Coyotes oli noussut arkusta, joka oli vain odottanut viimeisen naulan lyömistä.

Kolmannen erän neljännellä minuutilla Dvorak iski voittomaalin ylivoimalla, mikä kaiken nähdyn jälkeen tuntui oikeastaan vääjäämättömältä.

» Lähetä palautetta toimitukselle