NHL-aamuraportti: Vaakanaiselle NHL-uran avauspiste ulkojäillä, Capitalsin ylivoimapeli myrkkyä Devilsille

NHL / Aamuraportti
NHL-viikonlopun toinen ulkoilmaottelu oli Boston Bruinsin näytöstä.
Urho Vaakanainen avasi pistetilinsä NHL:ssä, kun Boston Bruins murskasi ulkojäillä Philadelphia Flyersin. Washington Capitals nousi kahden maalin takaa kotivoittoon New Jersey Devilsistä vahvan ylivoimapelinsä turvin. Brady Tkachuk upotti Montreal Canadiensin jatkoajalla. Jatkoaika kokosi yhteen yön NHL-kierroksen kohokohdat.

Sunnuntain kierroksen päiväottelussa kohtasivat Washington Capitals ja New Jersey Devils. Vierasjoukkue Devils aloitti vahvasti, kun Andreas Johnsson onnistui maalinteossa yhdeksän minuutin pelin jälkeen.

Devilsin toinen maali oli Jack Hughesin taidonnäyte. Pitkää vaihtoa pelannut Hughes karvasi omassa päässä kiekon Carl Hagelinilta, käynnisti vastahyökkäyksen ja lopulta ohjasi taidokkaasti Johnssonin poikittaissyötön ohi Craig Andersonin.

Capitals alkoi saada toisen erän aikana juonesta kiinni ja lopulta T.J. Oshie ohjasi ylivoimalla kotijoukkueen 2–1-kavennuksen, kun toista erää oli jäljellä seitsemän minuuttia.

Kolmatta erää oli pelattu yhdeksän minuuttia, kun John Carlson laukoi hienolla rannevedolla kotijoukkueen tasoihin. Reilu kaksi minuuttia myöhemmin Oshie iski illan toisella ylivoimamaalillaan Capitalsin ensimmäistä kertaa ottelussa johtoon. Aleksandr Ovetškin teki Oshien maalissa hienoa maskia maalin edessä ja peitti Aaron Dellin näkökentän.

Neljä minuuttia ennen loppua Ovetškin osui itse puttaamalla Oshien namupassin takatolpalta sisään ylivoimalla. Devils tuli vielä maalin päähän Nikita Gusevin kauden avausmaalilla minuutti ennen loppua. Capitals kuitenkin kesti vieraiden rynnistyksen ja piti pisteet kotona.

Tkachuk ratkaisi voiton Senatorsille

Brady Tkachuk otti sankarin viitan, kun Ottawa Senators kukisti Montreal Canadiensin kotonaan jatkoajalla 3–2. Vierasjoukkue Canadiens aloitti ottelun räväkästi, kun Nick Suzuki osui minuutin pelin jälkeen. Drake Batherson kuitenkin tasoitti ottelun ensimmäisen erän puolivälissä.

Josh Norris siirsi kotijoukkueen johtoon, kun kolmatta erää oli pelattu kolme minuuttia. Corey Perry kuitenkin pakotti ratkaisun jatkoajalle kuusi minuuttia ennen loppusummeria. Jatkoajalla Tkachuk ratkaisi 3–2-voiton isännille kolmen minuutin pelin jälkeen.

Vaakanainen pisteille Bruinsin murskavoitossa

Urho Vaakanainen avasi pistetilinsä NHL:ssä, kun Boston Bruins otti Tahoejärven toisessa ulkoilmaottelussa 7–3-voiton Philadelphia Flyersistä. Kotijoukkue aloitti räväkästi, kun David Pastrnak onnistui maalinteossa 34 sekunnin pelin jälkeen. Kuusi minuuttia myöhemmin Joel Farabee iski Flyersin tasoituksen.

Ensimmäistä erää oli jäljellä kuusi minuuttia, kun Sean Couturier siirsi Flyersin 2–1-johtoon. Vieraiden riemu oli kuitenkin lyhytaikainen, sillä Charlie McAvoy tasoitti pelin vain reilu minuutti myöhemmin.

Pastrnak siirsi illan toisella maalillaan Bruinsin 3–2-johtoon, kun toista erää oli pelattu 46 sekuntia. Vaakanainen merkkautti osumaan syöttöpisteen. Erän loppupuolella kotijoukkue iski minuutin sisään kolmesti, kun Charlie Coyle, Trent Frederic ja Nick Ritchie onnistuivat maalinteossa. Fredericille maali oli NHL-uran ensimmäinen.

Kolmatta erää oli jäljellä kahdeksan minuuttia, kun James Van Riemsdyk teki ylivoimalla tilanteeksi 6–3. Pastrnak kuitenkin kruunasi hattutemppunsa iskemällä 7–3-loppulukemat taululle kolme minuuttia ennen loppua.

Bruinsin maalilla Tuukka Rask torjui 16 laukausta. Vaakanainen teki ottelussa suomalaista kiekkohistoriaa, sillä hänestä tuli viideskymmenes tällä kaudella NHL:ssä esiintynyt suomalaispelaaja. Koskaan aiemmin ei ole NHL:ssä nähty yhtä monta suomalaista yhden kauden aikana.

Dubois Jetsin ratkaisijana

Pierre-Luc Dubois iski ratkaisun, kun Winnipeg Jets otti vieraissa 4–3-jatkoaikavoiton Vancouver Canucksista. Kotijoukkue Canucks aloitti vahvasti, kun Brandon Sutter onnistui maalinteossa kolmen minuutin pelin jälkeen. Viisi minuuttia ennen ensimmäisen erän loppua Elias Pettersson vei isännät kahden maalin karkumatkalle.

Toista erää oli jäljellä neljä minuuttia, kun Dubois kavensi tilanteeksi 2–1. Mark Scheifele tasoitti pelin, kun kolmatta erää oli pelattu viisi minuuttia. Erän puolivälissä Neal Pionk siirsi Jetsin 3–2-johtoon. Pettersson kuitenkin siirsi illan toisella maalillaan ratkaisun jatkoajalle minuutti ennen loppua. Jatkoaika ehti kuitenkin vanheta vain 27 sekuntia, kun Dubois ratkaisi pelin.