NHL-aamuraportti: Red Wings jäi aseettomaksi Panthersia vastaan - Barkov johti kylvetystä kolmella tehopinnalla

NHL / Aamuraportti
Harvemmin Jetsin maalilla nähty Laurent Brossoit oli mies paikallaan. Bo Horvat tekee turhaan maskia: Koppi tarttui joka kerta.
Aleksander Barkov kokosi aimo kasan pisteitä Panthersin kaataessa aneemisen Red Wingsin. Nino Niederreiter johti Hurricanesin voittoon Blackhawksista. Jatkoaika kokosi yhteen yön kierroksen merkittävimmät tapahtumat.

Panthers murskavoittoon

Florida Panthers jätti Detroit Red Wingsin vaille mahdollisuuksia. Panthers karkasi avauserässä jo 3–0-johtoon vahvan alkurynnistyksen jälkeen. Bobby Ryanin kavennus herätti kalpean toivonkipinän, mutta Aleksander Barkov hyydytti orastavan kirivaihteen tökkäämällä 4–1:än vain minuuttia myöhemmin. Panthersin neljästä maalista kolme oli seurausta yhtäältä Red Wingsin laiskasta puolustamisesta toisaalta huolellisesta pelinrakentelusta – maalit olivat hyvin samankaltaisia sekä pohjustukseltaan että viimeistelyltään.

Toisessa erässä Panthersin rajuin myrsky hellitti hieman ja joukkue keskittyi turvaamaan johtonsa. Vasta erän loppuhetkillä kolisi jälleen, kun Aaron Ekblad tykitti hirmuvedolla tilanteeksi 5–1.

Kolmannessa erässä maalitehtailu jatkui vielä puolin ja toisin. Barkov toimi murskavoiton pääarkkitehtina järjestäen sekä Patric Hörnqvistin että Anthony Duclairin maalit. Barkovin ja Hörnqvistin ohella ottelun kolmas suuri onnistuja oli Keith Yandle, joka tuntui ehtivän kaikkialle ja vahvan kiekottoman pelin lisäksi saalisti kolme syöttöpinnaa.

Niederreiter Hurricanesin voiton takuumiehenä

Nino Niederreiter oli ottelun hahmoja Carolina Hurricanesin isännöidessä Chicago Blackhawksia. Kokenut sveitsiläinen teki jo avauserässä yhden maalin ja pohjusti toisen.

Toisen erän lopulla Blackhawks iski vastaan, kun tutkapari Alex DeBrincatPatrick Kane osoitti vaarallisuutensa. DeBrincat lähetti avaussyötöllään Kanen puolittaiseen läpiajoon, ja ahdisteltunakin pyöräytti taidokkaasti kiekon rystyltä maaliin. 11 sekuntia ennen taukoa Ian Mitchell toi pelin tasoihin.

Blackhawks hukkasi etsikkoaikansa Dylan Stromen ottamaan huitomisjäähyyn, ja Hurricanes rankaisi. Martin Necasin laukaus kimposi Kevin Lankisen torjunnasta yläriman ja epäonnisen Calvin de Haanin kautta maaliin. Maali toi Hurricanesin peliin uutta virtaa. Joukkue jatkoi aggressiivista hyökkäyspeliä, ja Lankisen torjunnat pitivät Blackhawksin mukana pelissä. Kentällä ei vain tuntunut löytyvän keinoja päästä tekopaikkoihin.

Kurittomuus koitui Blackhawksin kohtaloksi. Päätöserää oli jäljellä viitisen minuuttia, kun Niederreiter latasi ottelun toisen täysosumansa Adam Boqvistin jäähyn kustannuksella. Blackhawks yritti vielä päästä rinnalla pienellä riskinotollakin, mutta kiriviritelmät tyrehtyivät James Reimeriin.

Ottelun loppuhetkillä kumpikin joukkue onnistui vielä kertaalleen – Jaccob Slevin tyhjiin ja Carl Söderberg ohjaamalla Kanen vedon ohi Reimerin. Kaksi syöttöpinnaa merkkauttaneella Teuvo Teräväisellä peli kulkee kuin ajatus. Viikon neljästä ottelusta on saldona seitsemän tehopinnaa.

Brossoit loisti Jetsin maalilla

Kanadan puolella oli ruuti märkää. Edmonton Oilers otti työlään 2–1-voiton Calgary Flamesista Jesse Puljujärven ja Gaetan Haasin maaleilla. Oilersin pelätty ykkönen pysyi pääsosin nuhteessa, vaan tekeminen hyökkäyspäässä jäi Flamesilta vaisuksi.

Vancouverissa Jets tyytyi vielä vähempään. Vierasvoittoon riittivät Mark Scheifelen ensimmäisen erän veivaus ja Mason Appleton sijoitus tyhjiin ottelun lopulla.

Saamattomuudesta ei matalaa maalimäärää voi syyttää. Etenkin Jets haki innokkaasti lisäosumia koko ottelun, mutta Thatcher Demko otti kiinni kaiken mahdollisen pitäen joukkueensa mukana kisassa loppuun asti. Vastaavasti toisessa päässä Connor Hellebuyckia tuurannut virkaveli Laurent Brossoit oli vielä pykälää etevämpi.

Ottelun loppuhetkillä nähtiin vielä yleinen nujakka, johon osallistuivat kaikki jäällä olleet pelaajat – maalivahteja lukuun ottamatta.