NHL-aamuraportti: Senatorsin mukilointi ei naurata enää ketään – Matthews ja Marner saalistivat neljä tehopistettä mieheen

NHL / Aamuraportti
Auston Matthews (34) seisoi jälleen Maple Leafs -rivistön edessä.
Kuva © Getty Images
Auston Matthews viilettää peräti 15 ottelun pisteputkessa, kun taas Senatorsin huonous pistää mietteliääksi. Patrik Laine syötti erikoisen osuman. Jatkoaika kokosi yhteen yön kierroksen merkittävimmät tapahtumat.

Matthews ja saalistivat neljä tehopistettä mieheen

Auston Matthews ja Mitchell Marner olivat totuttuun tapaan pelituulella, kun Toronto Maple Leafs pöllytti Pohjoisen divisioonan jumbo Ottawa Senatorsia 7–3. Marner teki yhden ja syötti kolme maalia, kun taas Matthews venytti pisteputkensa 15 ottelun mittaiseksi tekemällä ja syöttämällä kaksi osumaa.

Ottamatta kaksikolta mitään pois on sanottava, että Senatorsin tarpominen on saanut jo surkuhupaisia sävyjä. Kanadan divisioonan heittopussi kun on voittanut 19 ottelustaan vain neljä, ja sen maaliero on murheellisesti pakkasella 34 osuman verran, mikä on liigan ylivoimaisesti heikoin lukema. Seuraavaksi heikoimman Detroit Red Wingsin vastaava luku on puolestaan -21.

Blues upeasti viime hetken voittoon

Näytti ottelun loppuhetkille asti siltä, että San Jose Sharks purjehtisi voittoon St. Louis Bluesista jälkimmäiseksi mainitun hallinnasta huolimatta. Viimeisellä minuutilla Sharks-pakisto kuitenkin epäonnistui Brayden Schennin pitelyssä, ja tämä pääsi puttaamaan Mike Hoffmanin ampuman irtokiekon sisään 2–2-tasoitusosuman merkiksi. Pelikellossa oli aikaa jäljellä vielä 40 sekuntia.

Jatkoajalla voiton Bluesille sinetöin David Perron, joka livautti kiekon ali ottelussa muutoin oivallisesti torjuneen Martin Jonesin patjan. Blues-maalia puolestaan vartioi Jordan Binnington, kun taas Ville Husso oli lepovuorossa.

Elvis Merzlikins päihitti Juuse Saroksen

Columbus Blue Jackets -veräjänvartija Elvis Merzlikins oli Nashville Predatorsin kollegaansa Juuse Sarosta etevämpi, kun latvialainen onnistui muuraamaan maalinsa umpeen. Joonas Korpisalon aisapari venyi nollapelinsä eteen 32 torjuntaan.

Blue Jacketsin Patrik Lainekin pääsi ottelussa pisteille, kun hän syötti Cam Atkinsonin eriskummallisen ottelun avausmaalin. Atkinsonin laukaus kimposi heittäytyneestä Predators-pelaajasta yläilmoihin, ja putosi kaaren päätteeksi hölmistyneen Saroksen selän taakse. Atkinsonin maaliputki venyi täten viiden ottelun mittaiseksi

Nollille jääneen Predatorsin vitsit ovat tällä hetkellä vähissä, sillä alamäkeen ja divisioonan pohjan tuntumaan luisunut joukkue on enää vain varjo viime vuosien kestomenestyjästä. Joukkue on nyt hävinnyt viisi ottelua kuudesta edellisestään.

Penguins katkoi Islandersin pisteputken

New York Islanders ehti venyttää pisteputkensa jo kahdeksan ottelun mittaiseksi, kunnes Pittsburgh Penguins onnistui ryöväämään siltä kokonaisen pistesaaliin. Penguins on nyt voittanut kolme neljästä edellisestä ottelustaan.

Ottelun maaleista vastasivat Islandersin ainokaisen iskenyt Brock Nelson sekä Penguins-onnistujat Sidney Crosby, Teddy Blueger, Jason Zucker ja Bryan Rust. Hetken ajan myös Kasperi Kapanen näytti maalintekijältä, kun tämä vahvan karvauksen päätteeksi iski pelivälineen Islanders-verkkoon. Kiekon kuitenkin todettiin ohjautuneen maaliin Crosbyn mailan kautta, joten osuma merkittiin 999. ottelunsa pelanneen kanadalaisen nimiin.

Sabres yhä voitoitta koronataukonsa jäljiltä

Buffalo Sabresilta ei ole totuttu odottamaan suuria viime vuosina, mutta siihenkin nähden joukkueen viimeaikainen saldo on murheellinen. Sabres palasi hiljattain koronaprotokollan mukaiselta kahden viikon paussilta, muttei ole onnistunut sittemmin voittamaan ensimmäistäkään kolmesta ottelustaan. Ennen taukoa hävityn ottelun myötä tappioputki on nyt neljän ottelun mittainen.

Tällä kertaa Sabresin ryöväsi pisteistä Washington Capitals, jolle voitto oli puolestaan toinen peräkkäinen. Sabres-ainokaisen viimeisteli Victor Olofsson, kun taas suomalaispakki Henri Jokiharju jäi ottelussa pisteittä.

» Lähetä palautetta toimitukselle