NHL-aamuraportti: Lammikolle NHL-uran avausmaali, Lankiselle ensimmäinen nollapeli

NHL / Aamuraportti
Juho Lammikko avasi maalitilinsä NHL:ssä.
Kuva © VesaPhoto / Vesa Pöppönen
Juho Lammikko teki NHL-uransa avausmaalin, kun Florida Panthers kukisti Carolina Hurricanesin. Kevin Lankinen nollasi Detroit Red Wingsin ja saalisti siinä sivussa myös syöttöpisteen. Oilers-kapteeni Connor McDavid ylsi 500 tehopisteen rajaan 369:nnessa NHL-ottelussaan. Jatkoaika kokosi yhteen yön kierroksen onnistumiset.

Juho Lammikko teki uransa ensimmäisen NHL-maalin, kun Florida Panthers kukisti Carolina Hurricanesin jatkoajalla 4−3. Hurricanes siirtyi ottelussa johtoon ensimmäisen erän lopulla, kun se iski kaksi maalia 22 sekunnissa Jordan Staal ja Sebastian Aho maalien tekijöinä.

Jonathan Huberdeau toi Panthersin maalin päähän, kun toista erää oli pelattu 10 minuuttia. Kolmannen erän alussa Alexander Wennberg tasoitti lukemiksi 2−2. Lammikko vei Panthersin johtoon, kun ottelua oli jäljellä kahdeksan minuuttia. Vincent Trocheck kuitenkin pakotti ratkaisun jatkoajalle. 

Jatkoaikaa oli ehditty pelata kaksi minuuttia, kun Huberdeau iski ratkaisun illan toisella maalillaan Aleksander Barkovin syötöstä.

Lankiselle syöttöpiste ja uran ensimmäinen nollapeli

Kevin Lankinen torjui 29 laukausta, kun Chicago Blackhawks haki 2−0-vierasvoiton Detroit Red Wingsistä. Nollapeli oli Lankiselle NHL-uran ensimmäinen.

Lankinen myös saalisti syöttöpisteen ottelun avausmaaliin, jonka teki Philipp Kurashev toisen erän puolivälissä. 2−0-lukemat viimeisteli taululle Alex DeBrincat minuutti ennen ottelun loppua.

Välimäelle syöttöpiste Flamesin tappiossa

Juuso Välimäki saalisti syöttöpisteen, kun Calgary Flames kärsi kotonaan 5−1-tappion Vancouver Canucksille. Canucks avasi maalihanat, kun Jordie Benn osui reilun minuutin pelin jälkeen. Toista erää oli pelattu seitsemän minuuttia, kun Bo Horvat siirsi Canucksin 2−0-johtoon.

Andrew Mangiapane toi Flamesin maalin päähän kaksi minuuttia ennen toisen erän loppua. J.T. Miller kuitenkin teki tilanteeksi 3−1 vain reilut 15 sekuntia Mangiapanen osuman jälkeen. Nate Schmidt vei Canucksin 4−1-johtoon minuutti ennen erän loppua.

Kolmatta erää oli pelattu viisi minuuttia, kun Brock Boeser sinetöi ottelun loppulukemiksi 5−1.

Puljujärvelle maali Oilersin voitossa, McDavidille 500 tehopistettä täyteen

Jesse Puljujärvi teki maalin, kun Edmonton Oilers kukisti Winnipeg Jetsin kotonaan 3−2. Puljujärvi vei Oilersin johtoon, kun ensimmäistä erää oli pelattu reilut kolme minuuttia. Syöttöpisteen maaliin saalistanut Connor McDavid ylsi samalla 500 tehopisteen rajaan. McDavid tarvitsi rajapyykin rikkomiseen 369 NHL-ottelua, mikä on saman verran kuin Sidney Crosbylla. Vain kuusi pelaajaa on yltänyt merkkipaaluun Crosbya ja McDavidia nopeammin.

Leon Draisaitl teki tilanteeksi 2−0 reilu minuutti myöhemmin. Mark Scheifele toi Jetsin maalin päähän, kun erää oli jäljellä minuutin verran.

Toista erää oli jäljellä neljä minuuttia, kun Draisaitl vei illan toisella maalillaan Oilersin kahden maalin karkumatkalle. Neal Pionk kuitenkin teki kolmannen erän alussa tilanteeksi 3−2. Nämä jäivät myös ottelun loppulukemiksi.

Oilersin valmentaja Dave Tippett ylsi myös merkkipaaluun, sillä voitto oli hänen uransa 600:s.

» Lähetä palautetta toimitukselle