NHL-aamuraportti: Janne Kuokkanen saalisti hirmutehot Devilsin paluuottelussa

NHL / Aamuraportti
Janne Kuokkanen (59) pelasi elämänsä ottelun. Kaapo Kakko (24) saattoi vain seurata sivusta maanmiehensä pistetehtailua.
Janne Kuokkanen keräsi hulppeat kolme syöttöpinnaa Devilsin kaataessa Rangersin. Avalanche otti makean revanssin Golden Knightsista. Jonathan Quick ja Ilja Sorokin muurasivat maalinsuun umpeen, mutta Tristan Jarryn huippuilta ei auttanut Penguinsia. Jatkoaika kokosi yhteen yön kierroksen merkittävimmät tapahtumat

Kuokkanen loisti Devilsin paluuottelussa

Karanteenista palannut New Jersey Devils luisteli tuoreilla jaloilla New York Rangersin kumoon ja haki pisteet Manhattanilta maalein 5–2. Erityisen hyvällä pelituulella oli Janne Kuokkanen, joka alusti Devilsin maaleista kolme ja samalla tuplasi kauden pistesaaliinsa.

Ottelu oli kahden erän ajan tilastollisesti tasaväkinen, ja vasta kolmannen erän jälkipuoliskolla alkoi fyysinen ja henkinen väsymys tuntua sinipaidoissa. Nicholas Merkleyn komeasti laukoman 4–2:n jälkeen Rangers ei enää saanut kirivaihdetta päälle, ja yritys ylimääräiselläkin kenttäpelaajalla jäi torsoksi.

Quick ja Sorokin torjuivat nollapelit

New York Islandersin Anders Lee johti kahdella maalillaan joukkueensa vierasvoittoon Buffalo Sabresista. Siinä missä Devils palasi kaukaloihin pirteästi, tökki Sabresilla tekeminen kautta linjan. Ilja Sorokinin kauden ja samalla uran ensimmäiseen nollapeliin riitti melko vaatimattomat 20 torjuntaa. Hankalan alkukauden jälkeen näyttää Islanders saaneen pelin uomiinsa – joukkueen pisteputki on nyt kahdeksan ottelun mittainen.

Los Angeles Kingsin Jonathan Quick sai puolestaan hikoilla oman nollansa eteen hieman enemmän Minnesota Wildia vastaan. Kings siirtyi johtoon Jaret Anderson-Dolanin varhaisella ylivoimamaalilla, minkä jälkeen ottelu muuttui asemasodaksi.

Toista erää oli jäljellä kahdeksan minuuttia, kun Anderson-Dolan viilletti laitaa pitkin alueelle, tarjoili kiekon maalin eteen, ja ottelussa jo pari oivaa paikkaa missannut Trevor Moore napautti kiekon verkkoon. Wild ei missään vaiheessa päässyt kunnolla vyöryttämään hyökkäyksiään, ja harvat paikat selvitti Quick.

Washington Capitals katkaisi tappioputkensa kaatamalla Pittsburgh Penguinsin vieraissa 3–1. Capitals hallitsi koko ottelua, ja vaikka Tristan Jarry joutui antautumaan kolmesti, olisivat lukemat olleet vielä tylymmät ilman Pens-kopparin vahvaa pelivirettä. Torjuntoja Jarrylle kertyi lopulta peräti 39 kappaletta.

Avalanche venyi voittoon huippuottelussa

Marc-Andre Fleury oli tehnyt Colorado Avalanchen maalinteosta sulan mahdottomuuden Golden Knightsia vastaan edellisessä ottelussa. Tällä kertaa Nathan MacKinnon mursi taian jo seitsemän minuutin pelin jälkeen.

Kultakypärät rakensivat hallittuja hyökkäyksiä toisensa jälkeen, mutta vasta Max Paciorettyn vihainen rannelaukaus toisen erän lopulla onnistui yllättämään saksalaisen Philipp Grubauerin. Vain minuutti tästä ja Knights joutui jälleen takaa-ajoasemaan Brandon Saadin viimeisteltyäå johto-osuman taitavan kieputtelun päätteeksi.

Päätöserään Golden Knights pisti kaiken peliin, ja seitsemän minuutin pelin jälkeen sitkeys palkittiin. Jonathan Marchessault kävi sohaisemassa kiekon verkkoon maalinedusruuhkan keskeltä. Tasokas ja tasaväkinen ottelu sai dramaattisen päätöksen viimeisellä minuutilla. Kiekko jäi elämään Golden Knightsin alueen B-pisteen aloituksen jälkeen, ja Nazim Kadri survaisi välineen verkkoon vain 40 sekuntia ennen varsinaisen peliajan päätöstä.