NHL-aamuraportti: Senators kiri neljän maalin takaa voittoon, Teräväinen oli kierroksen tehokkain suomalaispelaaja

NHL / Aamuraportti
Hurricanesin suomalaispelaajat onnistuivat hyvin viime yönä.
Ottawa Senators vastasi viime yön hienoimmasta suorituksesta, kun joukkue käänsi neljän maalin tappioaseman jatkoaikavoitoksi. Kierroksen tehokkain suomalaispelaaja oli neljällä tehopisteellä Hurricanesin Teuvo Teräväinen. Jatkoaika kokosi yhteen yön kierroksen merkittävimmät tapahtumat.

Senators yllätti täydellisesti Maple Leafsin

Ottawa Senatorsin ja Toronto Maple Leafsin välisestä ottelusta ei odotettu millään muotoa tasaista kamppailua. Maple Leafs johtaa omaa divisioonaansa, kun taas Senators on tällä hetkellä koko liigan heikoin joukkue. Kotijoukkueen tilanne synkkeni entisestään, kun Auston Matthews vei vierailijat jo 5–1-johtoon toisen erän lopulla.

Senators sai kuitenkin pientä lohtua, kun Nick Paul onnistui maalinteossa alivoimalla vain yhdeksän sekuntia ennen toisen erän päättymistä. Kun tulokaskauttaan NHL:ssä pelaava venäläishyökkääjä Artem Zub onnistui läpiajossa heti kolmannen erän alussa, sai Senatorsin kiri uuden vaihteen päälle.

Ottelun sankariksi nousi Senators-hyökkääjä Jevgeni Dadonov, joka vastasi sekä tasoitus- että voittomaalista. Voitto oli Senatorsille vasta kauden neljäs.

Teräväinen joukkueensa tehokkain, Hurricanes kaatoi Blue Jacketsin

Teuvo Teräväinen oli Carolina Hurricanesin tehokkain pelaaja, kun joukkue kaatoi kevyesti Columbus Blue Jacketsin lukemin 7–3. Alkukaudesta tehopisteiden kanssa tuskaillut suomalainen oli mukana kaikissa kolmessa Hurricanesin maalissa ottelun toisessa erässä. Teräväinen kirjautti itselleen yhden maalin ja kolme maalisyöttöä.

Sebastian Aholle merkittiin syöttö Brock McGinnin tekemään 3–2-johtomaaliin. Blue Jacketsin Patrik Laine sai syöttöpisteen ottelun avausmaaliin, ja Joonas Korpisalo torjui 20 laukausta vierailijoiden maalilla.

Panthers kaatoi jälleen hallitsevan mestarin

Florida Panthers voitti jälleen hallitsevan mestarin Tampa Bay Lightningin, kun joukkueet kohtasivat toisensa kolmatta kertaa viikon sisään. Ottelun toinen erä oli railakasta maalijuhlaa ja punalamppu syttyi yhteensä seitsemän kertaa 20 minuutin aikana.

Panthersin suomalaispelaajista tehopisteille pääsivät tällä kertaa joukkueen kapteeni Aleksander Barkov (1+1) ja Eetu Luostarinen (0+1). Panthers nousi voitolla vain pisteen päähän keskistä divisioonaa johtavasta Lightningista.

Sabres palasi kaukaloon pitkän tauon jälkeen

Buffalo Sabres teki paluun tositoimiin yli kahden viikon koronatauon jälkeen, kun joukkue isännöi kotihallissaan New York Islandersia. Kotijoukkue tuli otteluun hyvällä asenteella, mutta oli tehoton läpi ottelun.

Islanders karkasi avauserän loppupuolella kahden maalin johtoon, kun Anders Lee ja Jean-Gabriel Pageau onnistuivat maalinteossa muutaman minuutin sisään. Sabresin Victor Olofssonin ylivoimamaali antoi kotijoukkueelle toivoa, mutta Brock Nelsonin 1–3-maali varmisti pisteet vierailijoille.

Sabresin kiri jäi kolmannessa erässä pahasta piippuun, sillä joukkue ei saanut päätöserässä yhtään laukausta maalia kohti.