NHL-aamuraportti: Vesalaiselle ja Komaroville kauden avauspisteet, Laine maalasi ja tappeli

NHL / Aamuraportti
Patrik Laineen iltapuhde sisälsi maalin lisäksi myös tappelun.
Kristian Vesalainen ja Leo Komarov avasivat pistetilinsä. Patrik Laine ja Teuvo Teräväinen onnistuivat maalinteossa. Laineen tilille kirjattiin myös uran ensimmäinen tappelu. Kevin Lankinen ja Joonas Korpisalo jatkoivat loistavia otteitaan maalinsuulla. Jatkoaika kokosi yhteen yön NHL-kierroksen onnistumiset.

Kristian Vesalainen saalisti syöttöpisteen, kun Winnipeg Jets hävisi kotonaan Ottawa Senatorsille 2–1. Mark Scheifele vei Vesalaisen syötöstä Jetsin 1–0-johtoon, kun toista erää oli pelattu viisi minuuttia. Jetsin juhlat kuitenkin loppuivat lyhyeen, sillä Jevgeni Dadonov iski tasoituksen vain kaksi minuuttia myöhemmin. Brady Tkachuk viimeisteli Senatorsin 2–1-voittomaalin kahdeksan sekuntia ennen loppusummeria.

Komaroville kauden avauspisteet Islandersin voitossa

Leo Komarov saalisti kaksi syöttöpistettä, kun New York Islanders kukisti kotonaan Boston Bruinsin 4–2. Brad Marchand teki ottelun avausmaalin, kun ensimmäistä erää oli pelattu kahdeksan minuuttia. Islanders kuitenkin tasoitti pelin kolme minuuttia myöhemmin, kun Jean-Gabriel Pageau osui Komarovin syötöstä. Jordan Eberle vei Islandersin 2–1-johtoon viisi minuuttia ennen ensimmäisen erän loppua.

Bruins tuli toisessa erässä tasoihin, kun Patrice Bergeron osui neljä minuuttia ennen erän loppua. Mathew Barzal kuitenkin siirsi isännät uudestaan johtoon kolmannen erän alussa. Pageau sinetöi illan toisella maalillaan 4–2-voiton Islandersille Komarovin toimiessa jälleen syöttäjänä. Bruinsin maalilla Tuukka Rask torjui 38 laukausta.

Lightning vei Floridan paikallispelin

Eetu Luostarinen kirjautti tililleen syöttöpisteen, kun Florida Panthers hävisi paikallisvastustaja Tampa Bay Lightningille 6–1. Lightning ratkaisi pelin toisessa erässä iskemällä neljä kiekkoa Panthersin verkkoon. Ondrej Palat ja Mathieu Joseph osuivat kaksi kertaa minuutin sisään. Vieraiden tehoerän kruunasi Tyler Johnson kahdella maalillaan.

Panthers rikkoi kuparisen, kun Frank Vatrano osui kolmannen erän puolivälissä Luostarisen syötöstä. Lightning iski kuitenkin kaksi lisämaalia, kun Alexander Volkov ja Barclay Goodrow onnistuivat maalinteossa.

Lankinen vei suomalaisvahtien taiston, Laine maalasi ja tappeli

Patrik Laine onnistui maalinteossa, kun Columbus Blue Jackets kärsi 3–2-jatkoaikatappion Chicago Blackhawksille. Laine iski ottelun avausmaalin, kun ensimmäistä erää oli pelattu kuusi minuuttia.

Viisi minuuttia ennen erän loppua Laine ja Brandon Hagel pudottivat hanskat nyrkkihippasten merkeissä. Hagel vei kohtaamisen selvästi nimiinsä. Blackhawks tasoitti toisen erän alussa Nicolas Beaudinin toimesta. Cam Atkinson kuitenkin vei vieraat uudelleen johtoon kuusi minuuttia ennen toisen erän loppua.

Blackhawks tasoitti kolmannessa erässä, kun Carl Söderberg onnistui maalinteossa neljä minuuttia ennen loppua. Jatkoaikaa oli ehditty pelata vain 35 sekuntia, kun Alex DeBrincat ratkaisi voiton isännille.

Blackhawksin maalilla Kevin Lankiselle kirjattiin ottelussa 29 torjuntaa. Toisessa päässä virkaveli Joonas Korpisalo torjui 28 laukausta.

Red Wings haki vierasvoiton Rinteen ja Saroksen kustannuksella

Valtteri Filppula saalisti syöttöpisteen, kun Detroit Red Wings kukisti Nashville Predatorsin vieraissa 4–2. Robby Fabbri iski ottelun avausmaalin Filppulan syötöstä, kun ensimmäistä erää oli pelattu neljä minuuttia. Adam Erne vei vieraat kahden maalin karkumatkalle, kun erää oli jäljellä kahdeksan minuuttia. Toisessa erässä Luke Glendening teki tilanteeksi jo 3–0 Red Wingsin hyväksi. Tämän jälkeen Pekka Rinne sai tehdä tilaa Juuse Sarokselle

Kolmatta erää oli pelattu seitsemän minuuttia, kun Filip Forsberg toi isännät kahden maalin päähän. Anthony Mantha kuitenkin iski 4–1-osuman Red Wingsille, kun erää oli jäljellä kuusi minuuttia. Rocco Grimaldi kavensi ottelun loppuminuutilla tilanteeksi 4–2, mutta sen lähemmäksi Predators ei enää päässyt.

Rinteelle kirjattiin ottelussa 21 torjuntaa. Kolmanteen erään Predatorsin maalille luistellut Saros torjui viisi kertaa.

Teräväinen maalasi Hurricanesin voitossa

Teuvo Teräväinen onnistui maalinteossa, kun Carolina Hurricanes otti voittolaukauskilpailun jälkeen 4–3-voiton Dallas Starsista. Jason Dickinson vei Starsin 1–0-johtoon, kun toista erää oli pelattu viisi minuuttia. Hurricanes kuitenkin vastasi erän lopussa kahdella pikamaalilla, kun Jordan Martinook ja Teräväinen viimeistelivät tilanteeksi 2–1.

Kolmatta erää oli pelattu kaksi minuuttia, kun Jordan Staal vei Hurricanesin kahden maalin karkumatkalle. Stars kuitenkin vastasi takaisin. Ensin Eric Robertson iski 3–2-kavennuksen Roope Hintzin syötöstä. Joe Pavelski siirsi ratkaisun jatkoajalle 40 sekuntia ennen loppua. Ottelu eteni lopulta voittolaukauskilpailuun, jossa Vincent Trocheck ratkaisi voiton vieraille.

Blues jälleen Coyotesia parempi

St. Louis Blues piti Arizona Coyotesin jälleen takanaan, kun joukkueet kohtasivat jo kuudetta kertaa peräkkäin. Coyotes sai otteluun unelma-alun, kun Conor Garland osui vain 21 sekunnin pelin jälkeen. Maali oli Coyotesin seurahistorian toiseksi nopein. Blues kuitenkin tasoitti viisi minuuttia myöhemmin Kyle Cliffordin toimesta. Erän lopulla Zach Sanford iski vieraiden 2–1-johtomaalin.

Coyotes tasoitti toisen erän alussa, kun Barrett Hayton onnistui maalinteossa viiden minuutin pelin jälkeen. Ivan Barbašov kuitenkin siirsi kaksi minuuttia myöhemmin vieraat jälleen johtoon.

Kolmas erä oli ehtinyt vanheta reilun minuutin, kun Nick Schmaltz tasoitti pelin. Dryden Hunt siirsi isännät 4–3-johtoon uransa ensimmäisellä NHL-maalilla erän puolivälissä. Blues kuitenkin siirsi ratkaisun jatkoajalle, kun Jordan Kyrou iski 4–4-tasoituksen kuusi minuuttia ennen loppua. Jatkoaikaa oli pelattu vajaat kaksi minuuttia, kun Mike Hoffman teki vieraiden 5–4-voittomaalin.

Coyotesin maalilla Antti Raanta torjui 30 laukausta. Toisessa päässä uransa toisen NHL-voiton kirjauttaneelle Ville Hussolle kirjattiin 32 torjuntaa.