NHL-aamuraportti: Blackhawks ja Blue Jackets äityivät maalintekokisaan, Mike Smith nollasi vaarallisen Canadiensin

NHL / Aamuraportti
Nick Suzuki (vas.) sen paremmin kuin muutkaan Canadiens-pelaajat eivät löytäneet kiekolleen reittiä ohi Mike Smithin (41).
Blue Jackets venyi voittoon Blackhawksista huimassa kiekkodraamassa. Mike Smith ja Connor Hellebuyck eivät järkkyneet kiekkopommituksessa. Panthers katkaisi Lightningin voittoputken. Jatkoaika kokosi yhteen yön kierroksen merkittävimmät tapahtumat.

Mike Smith hyydytti Canadiens-vimman

Ottava Senators takoi päätään, tai ainakin kiekkoja, aktiivisesti mutta tuloksettomasti päin Connor Hellebuyckia. Vastapäässä Winnipeg Jets käytti tilaisuutensa tehokkaammin. Paul Stastny aloitti toisen erän ensimmäisessä vaihdossa, Dylan DeMelo lisäsi hönkää kahdeksan minuuttia myöhemmin ja Blake Wheeler iski pukukoppimaalin 27 sekuntia ennen taukoa. Mathieu Perreault'n 4–0 olikin sitten lopullinen niitti. Erän jälkipuolella kumpikin joukkue osui vielä kertaalleen – Josh Norrisin kavennus kävi lähinnä kostoksi Hellebuyckille ja tämän 41 torjunnalle.

Montrealissa Hellebuyckin kollegalle Mike Smithille koppi tarttui vielä pykälää tarkemmin, kun Edmonton Oilers kävi ryöstämässä pisteet Canadiensilta. Kahden hyökkäävän joukkueen kohtaamisesta ei tullut maalintekokilpailua, sillä Mike Smith ei ollut tänään ohitettavissa 38 yrityksestä huolimatta.

Las Vegasissa maalit olivat vieläkin tiukemmassa, sillä Anaheim Ducksin yllättävään vierasvoittoon riitti yksi maali, jonka Max Comtois viimeisteli kahdeksan minuuttia ennen loppua. John Gibsonin nollapeli ei ollut yhtä hikinen urakka kuin Smithillä, sillä oudon mielikuvituksettomalta vaikuttanut Golden Knights -ryhmä sai aikaan vain 21 vetoa kohti maalia – niistä puolen kymmentä loppuhetkien rynnistyksen aikana.

Maalijuhlat Chicagossa

Chicago Blackhawksin ja Columbus Blue Jacketsin välisestä ottelusta oli odotettavissa suomalaisvahtien Kevin Lankisen ja Joonas Korpisalon kaksintaistelu. Toisin kävi, sillä pelin tähdet löytyivät hyökkäysosastolta. Patrick Kane ja Alex DeBrincat heiluttivat tahtipuikkoja suurimman osan ottelua ja Kanen kolmannen erän alkajaisiksi iskemän 4–2-osuman jälkeen kaikki näytti lupaavalta.

Sitten Cam Atkinson päätti ryhtyä toimeen. Yhdessä puolentoista minuutin jaksossa Atkinson järjesti maalit sekä Boone Jennerille että Jack Roslovicille, ja tilanne oli yhtäkkiä kääntynyt päälaelleen. DeBrincat vei Blackhawksin vielä johtoon, mutta draama ei ollut vielä valmis päättymään. Neljä minuuttia DeBrincatin jälkeen osui Michael Del Zotto ensimmäistä kertaa tällä kaudella. Puolitoista minuuttia myöhemmin Kevin Stenlund laukoi 6–5:en lyöden sinetin loistavalle ottelulle.

Ottelun 11 maalista kuusi syntyi päätöserässä ja näistä kolmeen merkkautti Cam Atkinson syöttöpisteen. Avauserässä viimeistellyn maalin myötä laituri nousi koko kierroksen ykköstehomieheksi.

Hurricanes vei kiekkoshow'n

Myös Dallas Stars ja Carolina Hurricanesin ottelusta kehkeytyi mainiota kiekkoviihdettä. Ottelussa nähtiin kahdeksan maalia, ja niitä olisi voinut syntyä vielä kosolti enemmän. Ottelun komein tilanne nähtiin avauserän loppupuolella. Jordan Staal murtautui väkisin Stars-puolustuksen läpi, pelasi paikan Vincent Trochekille, joka kaatuessaankin sai vielä syötettyä kiekon vapaaseen paikkaan Sebastian Aholle, joka ei erehtynyt.

Vaikka kumpikin joukkue hyökkäsi hanakasti, aukesivat maalihanat toden teolla vasta toisen erän alussa. Hengästyttävän kuusiminuuttisen aikana joukkueet latoivat neljä maalia ja seuraavaa pitikin odottaa aivan erän loppuun. Puoli minuuttia ennen taukoa Brock McGinn toi Hurricanesin tasoihin.

Pelin sähäkkä kuva jatkui kolmannessa erässä. Sitä ehdittiin pelata neljä minuuttia, kun Nino Niederreiter karkasi maalintekoon. Paikkoja lisämaaleihin tarjoutui puolin ja toisin, mutta ainoastaan Warren Foegele sai enää täysosuman tililleen ottelun viimeisellä minuutilla.

Cizikasin maali säväytti

New York Islandersin ja Pittsburgh Penguinsin välinen ottelu ei ollut kierroksen muistettavimpia ilman Casey Cizikasin loisteliasta sooloa. Viiden ja puolen minuutin pelin jälkeen Cizikas karvasi B-pisteellä kiekon haltuun, kamppaili mailan vapaaksi John Marinon miesvartioinnista, harhautti yhdellä kädellä Casey DeSmithin vipuun ja siirsi nopealla sivalluksella huonosta asennosta kiekon verkkoon. Se oli oppikirjaesimerkki tahtomaalista.

Jääkiekossa ei kuitenkaan jaeta tyyli- tai sympatiapisteitä. Jevgeni Malkin lämäsi tasoitusmaalin vain 18 sekuntia ennen loppusummeria ja voittomaalikilpailussa ratkaisijana toimi toinen seuraikoni Sidney Crosby.

Doughty petasi murskavoiton

Kalifornian paikallisessa Los Angeles Kings ei jättänyt San Jose Sharksille mitään palaa voittotaisteluun. Kaksi erää kiekkoiltiin tuloksellisesti tasaväkisesti ja sitten Kings meni menojaan. Erityisen pirteällä pelipäällä oli Drew Doughty kolmella syöttöpisteellään.

Floridan paikallisessa Panthers oli joka osa-alueella Tampa Bay Lightningia terävämpi ja otti tyylipuhtaan 5–2-voiton. Loppunumerot tyhjiin heitti Brett Connolly, joka sai ravisteltua kuukauden verran kasvaneen maalittoman apinan selästään. Huojentuminen oli silminnähtävää koko joukkueesta.