NHL-aamuraportti: Rangers järjesti Bruinsille tukalat paikat, Canadiensin hyökkäykset kilpistyivät Anderseniin

NHL / Aamuraportti
Frederik Andersen poimii marjat. Corey Perry todistaa tilannetta aitiopaikalta.
Kuva © Getty Images
Kahden ottelun kierroksella Rangers haastoi kotonaan tosissaan Bruinsin ja Montrealissa nähtiin kaksintaistelu Canadiensin ja Frederik Andersenin välillä. Jatkoaika kokosi yhteen yön kierroksen merkittävimmät tapahtumat.

Bruinsille vaivalloinen voitto Rangersista

New York Rangersin pirteys heti ottelun alkuvaiheissa yllätti Boston Bruinsin. Bruins ei saanut hyökkäyksiään millään järjestymään ja vastaavasti Rangersin yläkerran tekemisessä oli laatua. Avauserän ainokaisen sivalsi sisään Julien Gauthier, jolle maali oli NHL-uran ensimmäinen.

Ottelun jatkui Rangersin komennossa ja Bruinsin tasoitukseen vaadittiin sinisten huolimattomuutta, kun Chris Wagner karkasi alivoimalla maalintekoon. Rangers jatkoi painostamista, eikä Bruins saanut millään omaa peliään auki.

Artemi Panarinin loukaantuminen päätöserän alussa keikautti voimasuhteet Bruinsin puolelle. Erän viidennellä minuutilla Jake DeBruskin nosto kilahti ylärimaan ja putosi kenolleen maaliviivan tienoolle. Videotarkistuksen jälkeen todettiin Bruinsin johto-osuman jääneen parista sentistä kiinni. Viitisen minuuttia myöhemmin Anders Björkin sihti osui piirun verran paremmin kohdilleen ja Bruins kaappasi kärkipaikan.

Rangers ei tästä lannistunut. Se jatkoi näyttävää hyökkäyspeliään ja teki ansaitsemansa tasoituksen. Ryan Lindgrenin veto siniviivalta otti kimmokkeen Brendan Lemieux'n mailasta ja Kevin Rooney sohaisi tasoituksen maalin kulmalta.

Jatkoajalla Brad Marchand leipoi itsensä tekopaikkaan, josta vain Adam Foxin viime hetken heittäytyminen pelasti Rangersin. Kymmenisen sekuntia myöhemmin samainen Marchand pääsi läpiajoon, eikä enää erehtynyt. Koko ottelun hyvin pimennetty Marchand nousi jälleen esiin oikealla hetkellä.

Ottelu oli Bruinsille kaikkea muuta kuin onnistunut, mutta hyvä joukkue pystyy voittamaan huononakin päivinä.

Andersen kesti kiekkosateen

Montreal Canadiensin kova tempo ottelun alussa hämmensi Toronto Maple Leafsin, ja ilman Frederik Andersenin vahvoja otteita olisi Canadiens todennäköisesti päässyt karkuun jo avauserässä. Hurjaan maalivireeseen yltyneen Josh Anderssonin osuma jäi kuitenkin erän ainoaksi.

Canadiens puolusti kurinalaisesti ja sai pidettyä Leafsin pelottavan ykkösnyrkin pimennossa koko ottelun – toisaalta ei sen oma hyökkääminenkään ollut mitenkään näyttävää tai tehokasta.

Toista erää oli jäljellä viisi minuuttia, kun Tyler Dermottin tiukka rannelaukaus painui verkkoon. Tasoitus ei sanottavasti piristänyt Maple Leafsin peliä. Habs-komento jatkui ja Andersen oli mies paikallaan Leafsin maalinsuulla.

Canadiensin hukattua tukun tilaisuuksia, päätti Maple Leafs iskeä. Kolmannen erän alussa Justin Holl ja Ilja Mihejev iskivät kaksi maalia 40 sekuntiin ja ottelun kuva oli jälleen erilainen. Canadiens haki vimmatusti nopeaa kavennusta, mutta oli yrityksissään epäonninen tai Andersen liian kyvykäs. Vasta kolmisen minuuttia ennen loppua Tomáš Tatar survoi kaivatun kavennuksen. Takaa-ajo kuitenkin tyrehtyi Zach Hymanin viimeistelemään 4-2-maaliin tyhjään verkkoon.

Jake Muzzin ei ollut kokonaisuutena arvioituna kentän näkyvimpiä pelaajia, mutta oli ainakin oikeassa paikassa oikeaan aikaan: Muzzin oli mukana järjestämässä kolmea Maple Leafsin neljästä maalista.

» Lähetä palautetta toimitukselle