NHL-aamuraportti: Blue Jackets otti revanssin Hurricanesista, Coyotes kävi ryöstämässä pisteen Bluesilta

NHL / Aamuraportti
Ryan O'Reillyn loisto-ottelu ei riittänyt. Coyotes osoittautui liian sitkeäksi haastajaksi.
Coyotes raapi pisteen Bluesilta dramaattisessa kiekkotrillerissä. Jack Roslovic veivasi itsensä viikon maali -koosteeseen. Semjon Varlamov nollasi Rangersin Ison Omenan jäsentenvälisessä. Jatkoaika kokosi yhteen yön kierroksen merkittävimmät tapahtumat.

Sisukas Coyotes kampesi vierasvoittoon Bluesista

Hieman värittömän kierroksen väriläiskä oli St. Louis Bluesin ja Arizona Coyotesin välinen mittelö. Ryan O'Reilly survoi avausosuman ensimmäisen erän kuudennella minuutilla. Conor Garland tasoitti lyömällä Clayton Kellerin tolppalaukauksen paluukiekon tyhjään maaliin Blues-vahti Jordan Binningtonin kadotettua näköyhteytensä pelivälineeseen.

Reilu kuusi minuuttia tästä ja David Perron vei isännät uudelleen kärkeen taidokkaalla veivillään. Christian Dvorak kuittasi vain pari minuuttia myöhemmin.Tilanne kahden erän jälkeen oli 2–2, mutta vaarallisia paikkoja olisi ollut huomattavasti suurempaan maalimäärään.

Kolmatta erää ehdittiin pelata hieman alle neljä minuuttia, kun O'Reilly iski jälleen viimeistelemällä maalin, joka muistutti paljon Dvorakin peippailua. Draaman kaari saavutti lakipisteensä Kellerin iskettyä tasoituksen varsinaisen peliajan viimeisellä sekunnilla.

Blues vyörytti hyökkäyksiään koko jatkoerän, mutta Darcy Kuemper ei ollut enää yllätettävissä. 40 torjuntaa ottaneen Kuemperin ja Coyotesin urakka sai palkintonsa voittomaalikilpailussa, jonka ratkaisevassa vetoparissa Dvorak osoittautui kierroksen tehokkainta pelaajaa O'Reillyä kyvykkäämmäksi.

Roslovicin soolo ratkaisi

Columbus Blue Jackets otti kotonaan revanssin Carolina Hurricanesista. Edellisen ottelun maali-ilottelu ei saanut jatkoa, sillä molemmat joukkueet olivat terästäneet puolustustaan. Maaleja syntyi puolet eilisestä määrästä vuoron perään, eikä kumpikaan joukkue tuntunut pääsevän toisen niskan päälle.

Ympäripyöreän ottelun ratkaisu syntyi neljä ja puoli minuuttia ennen loppua. Jack Roslovic murtautui väkisin läpi Canes-puolustuksen ja veivasi näppärästi kiekon ohi James Reimerin. Maali oli näyttävä yhdistelmä tahtoa ja taitoa.

Islandersin nelosketju loisti

New Yorkin paikallisesta ei odotettu varsinaisia maalijuhlia. 50 minuutin ajan joukkueet ihmettelivät maalinteon vaikeutta. Paikkoja oli, mutta terävyyttä viimeistelyssä ei lainkaan. Sitten päätti Islandersin jarrukenttä ratkaista. Casey Cizikas osui päätöserän puolivälissä ja viisi minuuttia myöhemmin survoi Matt Martin 2–0-loppulukemat. Rangersin hyökkääminen oli ollut mielikuvituksetonta junnaamista, eikä joukkue saanut loppukiriinkään tarvittavaa sähäkkyyttä.

Koska otteet kentällä olivat melko vaisuja, on helppo nostaa valokeilaan ottelun sankarit: Semjon Varlamovin kauden toisen nollapelin takasivat 30 torjuntaa ja vastapäässä lupaavasti kauden aloittanut Igor Šestjorkin tarjosi joukkueelleen mahdollisuuden sarjapisteisiin torjumalla 28 kertaa.