NHL-aamuraportti: Laineen lämärit laiha lohtu, Laughtonille uran ensimmäinen hattutemppu Capitalsin kustannuksella

NHL / Aamuraportti
Patrik Laineen maalit eivät auttaneet Columbus Blue Jacketsia voittoon.
Patrik Laine iski kaksi maalia Carolina Hurricanesin verkkoon hurjassa maali-ilottelussa. Voittoon asti Laineen maalit eivät riittäneet, sillä Hurricanes oli parempi 6–5. Scott Laughtonin uran ensimmäinen hattutemppu siivitti Philadelphia Flyersin 7–4-voittoon Washington Capitalsista. Jatkoaika kokosi yhteen illan NHL-kierroksen huippuhetket.

Scott Laughton iski NHL-uransa ensimmäisen hattutempun, kun Philadelphia Flyers kukisti Washington Capitalsin maalein 7–4. Capitals siirtyi ottelussa johtoon 11 minuutin pelin jälkeen, kun Aleksandr Ovetškin iski ylivoimalla tarkalla rannelaukauksella kiekon ohi Carter Hartin.

Viisi minuuttia myöhemmin Ovetškin veivasi Flyers-puolustuksen kahville ja antoi nappisyötön Tom Wilsonille, joka sai iskeä 2–0-osuman tyhjään maaliin. Flyers kuitenkin vastasi nopeasti takaisin. Kaksi minuuttia ennen erätaukoa Scott Laughton viimeisteli 2–1-kavennuksen Erik Gustafssonin syötöstä.

Toista erää oli pelattu reilut kaksi minuuttia, kun Joel Farabee tarjoili nappisyötön Laughtonille, joka iski illan toisellaan pelin tasoihin. Capitals kuitenkin kuittasi tilanteen nopeasti. Erää oli pelattu neljä minuuttia, kun Ovetškin tälläsi suoraan syötöstä isännät 3–2-johtoon. Kaksi minuuttia myöhemmin helähti jälleen toisessa päässä, kun Robert Hägg laukoi pelin tasoihin komealla laukauksella suoraan syötöstä.

Flyers siirtyi ottelussa ensimmäisen kerran johtoon, kun toista erää oli jäljellä neljä minuuttia. Ovetškinin Flyers-maalin ohi ampuma kiekko lipui aina keskialueelle saakka, josta James van Riemsdyk nappasi sen haltuunsa ja laukoi tarkasti ohi Vitek Vanecekin. Tämän jälkeen Capitals vaihtoi maalivahtia ja Craig Anderson luisteli Vanecekin tilalle.

Capitals kuitenkin tasoitti minuutti ennen erätaukoa, kun komean syöttökuvion päätteeksi Ovetškin löysi vapaana olleen Nicklas Bäckströmin, joka uitti kiekon ohi Hartin.

Flyers aloitti kolmannen erän räväkästi. Pelikello oli ehtinyt vanheta vain 31 sekuntia, kun Sean Couturier siirsi vieraat 5–4-johtoon. Laughton kruunasi hattutemppunsa neljä minuuttia ennen loppua iskemällä 6–4-osuman Farabeen syötöstä. Capitals haki vielä ottelun lopussa kavennusta kuudella kenttäpelaajalla, mutta Couturier lopetti isäntien pyristelyt iskemällä 7–4-lukemat tyhjiin.

Laineen maalit laiha lohtu Blue Jacketsille

Myös Columbus Blue Jackets ja Carolina Hurricanes yltyivät latomaan maaleja olan takaa. Ensimmäistä erää oli pelattu 10 minuuttia, kun Patrik Laine tykitti Seth Jonesin syötöstä ylivoimalla kotijoukkueen 1–0-johtoon. Hurricanes kuitenkin kuittasi heti seuraavassa vaihdossa, kun Sebastian Aho tarjoili Brock McGinnille tekopaikan eikä tämä erehtynyt. Riley Nash ohjasi isäntien 2–1-maalin vielä erän lopulla.

Toista erää oli pelattu seitsemän minuuttia, kun Warren Foegele tasoitti pelin Jordan Staalin syötöstä. Blue Jackets kuitenkin siirtyi 3–2-johtoon erän puolivälissä Nick Folignon uran 200. NHL-maalilla. Brett Pesce toi Hurricanesin tasoihin neljä minuuttia ennen erän loppua.

Vincent Trocheck vei vieraat 4–3-johtoon vain kaksi minuuttia myöhemmin. Blue Jackets haastoi maalin paitsiona, mutta maali hyväksyttiin ja kotijoukkueelle tuomittiin kahden minuutin jäähy. Erätauolla tilanne kuitenkin katsottiin paitsioksi, minkä jälkeen jäähy otettiin pois, mutta maali jäi voimaan.

Blue Jackets tuli jälleen tasoihin kolmannen erän alussa, kun Max Domi osui pienestä kulmasta. Isäntien riemu jäi lyhytaikaiseksi, sillä Jordan Staal vei Hurricanesin jälleen johtoon viiden minuutin pelin jälkeen. Kolmannen erän puolivälissä Dougie Hamilton vei vieraat jo kahden maalin karkumatkalle. Blue Jackets tuli vielä maalin päähän minuutti ennen loppua, kun Laine iski illan toisen maalinsa ylivoimalla. Aika kuitenkin loppui kesken ja Hurricanes piti pintansa.

Blackhawks otti niukan jatkoaikavoiton Starsista

Miro Heiskanen saalisti syöttöpisteen, kun Dallas Stars kärsi 2–1-jatkoaikatappion Chicago Blackhawksille. Alex DeBrincat viimeisteli Blackhawksin 1–0-johtomaalin ensimmäisessä erässä.

Stars tuli toisessa erässä tasoihin, kun Jason Robertson teki NHL-uransa avausmaalin Heiskasen syötöstä. Ottelu eteni lopulta jatkoajalle, jossa DeBrincat ratkaisi illan toisella maalillaan voiton Blackhawksille.