NHL-aamuraportti: Jonathan Huberdeau ja Filip Forsberg viettivät superiltaa, Patrik Laine osui ensimmäisen kerran Blue Jackets -paidassa

NHL / Aamuraportti
Ilta oli hyökkääjien. Chicagossa Patrick Kane (88) oli liian vaikea pidettävä Jordan Staalille.
Jonathan Huberdeau ja Filip Forsberg keräsivät huipputehot samassa ottelussa. Jason Spezza johti hattutempullaan Maple Leafsin voittoon Canucksista ja Patrick Kanen neljä tehopinnaa olivat liikaa Hurricanesille. Aleksander Ovetškin kirjoitti historiankirjaan uuden sivun. Jatkoaika kokosi yhteen yön kierroksen merkittävimmät tapahtumat.

Huberdeau, Forsberg ja Spezza johtivat maali-ilotteluja

Jonathan Huberdeau ja Filip Forsberg loistivat Florida Panthersin ja Nashville Predatorsin viihdyttävässä ja dramaattisessa ottelussa. Huberdeau oli mukana joukkueen kaikissa maaleissa, tehden kolme ja syöttäen kaksi. Sekään ei riittänyt, sillä niin ikään viisi tehopinnaa mättänyt Forsberg (2+3) iski voittomaalin jatkoajalla.

Toronto Maple Leafs jätti Vancouver Canucksin tylysti telineisiin. Maalitilanne säilyi näennäisen tasaisena ottelun puoleenväliin asti, kunnes Leafs paineli menemään. Jason Spezza sai hatullisen maaleja täyteen kolmannessa erässä, William Nylanderin järjestäessä syötön jokaiseen osumaan. Mitch Marner vietti kolmen tehopisteen iltaa (1+2), Auston Matthewsin puolestaan onnistui maalinteossa kahdesti.

Winnipegissä oman kortensa kierroksen tehopistekekoon kantoi Jetsin Mathieu Perreault pohjustamalla kolme joukkueen neljästä maalista. Niiden turvin Jets otti arvokkaan voiton Calgary Flamesista. Samalla Connor Hellebuyckista tuli Jetsin seurahistorian voitokkain maalivahti, kun mukaan huomioidaan myös Atlanta Thrashers -aikakausi.

Laineelle ensimmäinen Blue Jackets -maali

Patrik Laine sai jyvän kohdalleen Columbus Blue Jacketsin hakiessa revanssin Dallas Starsista. Laineen 3–1-maali toisessa erässä oli tamperelaisen ensimmäinen uudessa seurassa ja kolmas kuluvalla kaudella.

Blue Jackets oli kotiläksynsä tehnyt ja se vastasi nyt hyvin Starsin pelitempoon. Blue Jackets pääsi jo avauserässä 2–0-johtoon ja Joonas Korpisalo vertyi huippuiskuun ottaessaan muutamia tärkeitä torjuntoja heti ottelun alkuvaiheilla.

Blue Jackets johti kolmeen otteeseen kahdella maalilla, mutta Stars piti sinipaidat jatkuvasti varpaillaan. Jamie Bennin kolmannen erän puolivälin kavennusta lähemmäs  vierailijat eivät kuitenkaan päässeet. Kolme maalisyöttöä kasannut Aleksander Radulov saattoi vain pyöritellä päätään.

Senators ja Blackhawks yllätysvoittoihin

Ottawa Senatorsin supertulokas Tim Stützle jatkoi vahvoja otteitaan joukkueen ottaessa yllätysvoiton väkivahvasta Montreal Canadiensista. 19-vuotias saksalaislupaus kokosi tehot 1+2 Senatorsin 3–2-voitossa.

Chicagossa Blackhawks karkasi Carolina Hurricanesilta jo avauserässä 3–1-johtoon. Vahva vire hyytyi toisen erän alussa, kun Canes tuli alle minuutissa tasoihin.

Päätöserässä tempo ei hyytynyt, paikkoja syntyi tavan takaa – ja ne myös poikivat maaleja. Voittomaalin laukoi Alex DeBrincat seitsemän ja puoli minuuttia ennen loppua.
Hurricanesin loppurynnistys ei tuottanut tulosta, ja kun DeBrincat kävi vielä heittämässä viimeisen maalin tyhjiin, jäivät pisteet Chicagoon. DeBrincatin ohella voiton takuumiehenä loisti neljän tehopisteen Patrick Kane (1+3).

Ottelun loppuhetkillä koettiin ilkeä tilanne, kun Martin Necas loukkaantui taklaustilanteessa ja hänet talutettiin pois kaukalosta.

Rangers pilasi Ovetškinin historiallisen saavutuksen

Madison Square Gardenin pelikello näytti aikaa 51:01 kun Aleksander Ovetškin laukoi uran maalinsa numero 709. Se oikeuttaa kaikkien aikojen maalitilastossa sijalle seitsemän. Itse ottelussa New York Rangers osoittautui vastoin ennakko-odotuksia Washington Capitalsia paremmaksi maalein 3–2. Rangersin ratkaisijoiksi nousivat Ryan Strome kahdella täysosumallaan ja Artemi Panarin kolmella maaliin johtaneella syötöllään.