Korpisalo vei suomalaisvahtien taiston − Blue Jackets piti Blackhawksin takanaan

NHL / Aamuraportti
Joonas Korpisalo torjui Blackhawks-hyökkääjien lähentely-yritykset.
Kuva © Getty Images
Chicago Blackhawksin viiden ottelun pisteputki katkesi, kun Columbus Blue Jackets haki 2−1-vierasvoiton ja venytti oman pisteputkensa seitsemän ottelun pituiseksi. Kevin Lankinen torjui ottelussa 25 laukausta. Blue Jacketsin maalilla Joonas Korpisalolle kirjattiin 31 torjuntaa. John Tortorellalle ottelu oli uran 400:s Blue Jacketsin penkin takana.

Blue Jackets avasi maalinteon ylivoimalla, kun ensimmäistä erää oli pelattu reilu kahdeksan minuuttia. Oliver Bjorkstrand sai oivan syötön Cam Atkinsonilta ja täräytti kiekon suoraan syötöstä ohi Kevin Lankisen. Pari minuuttia myöhemmin Blackhawksilla oli oiva paikka tasoitukseen, kun Carl Söderberg karkasi läpiajoon. Joonas Korpisalo ei kuitenkaan ollut ohitettavissa.

Toista erää oli pelattu kolme minuuttia, kun Bjorkstrand poimi kiekon omalta alueelta ja vapautti Eric Robinsonin läpiajoon. Tämä iski Lankisen hanskakäden puolelta 2−0-maalin Blue Jacketsille. 

Kotijoukkue onnistui viimein maalinteossa, kun toista erää oli pelattu 10 minuuttia. Patrick Kane löysi hienolla syötöllä maalin edessä vapaana olleen Dylan Stromen, joka laukoi kiekon tarkasti ohi Korpisalon. Blackhawks hallitsi toista erää pommittaen 19 laukausta kohti Korpisaloa. Suomalaisveskari oli kuitenkin maalillaan kuin muuri.

Kolmannen erän lopulla Blackhawksilla oli loistava paikka tasoittaa peli, kun Kane karkasi läpiajoon. Korpisalo kuitenkin veti tilanteessa pitemmän korren. 

John Tortorellalle Blackhawks-ottelu oli hänen uransa 400:s Blue Jacketsin penkin takana. Tortorella on ottanut Blue Jacketsissa valmentamistaan otteluista 213 voittoa. 

» Lähetä palautetta toimitukselle