NHL-aamuraportti: Nashvillessä nähtiin vahvaa suomalaista maalivahtiosaamista, J.T. Millerin tehoilta ratkaisi voiton Canucksille

NHL / Aamuraportti
Kevin Lankinen teki kaikkensa Predatorsin hyökkäysmyräkän edessä.
Kahden ottelun kierroksella maalivahdit esiintyivät edukseen. Senators ei saanut selätettyä Canucks-peikkoaan. Kevin Lankisen huippuottelu ei riittänyt auttamaan Blackhawksia voittoon Predatorsista. Jatkoaika kokosi yhteen yön kierroksen merkittävimmät tapahtumat

Suomalaisvahdit vahvassa vedossa

Juuse Saros ja Kevin Lankinen asettuivat vastakkain tolppien väliin, kun Chicago Blackhawks lähti hakemaan revanssia katkeralle kotitappiolleen Nashville Predatorsille.

Blackhawks joutui tulemaan toimeen ilman kolmea avainpelaajaansa, ja kun Nashville Predators lankesi helmasyntiinsä mielikuvituksettomaan hyökkäyspeliin, jäivät kohokohdat vähiin. Avauserässä pelin taso ei päätä huimannut. Hermostuneet joukkueet eivät saaneet luotua tekopaikkoja, ja erikoistilanteetkin valuivat hiekkaan.

Vaisu ottelu heräsi eloon vasta toisen erän loppupuolella, kun Blackhawks alkoi pyörittää peliä Predatorsin alueella. Tuloksena oli muutama vaarallinen veto ja pomppukiekko – kimmokkeilla ei sitten ollut oikeaa osoitetta.

Kolmannessa erässä olikin jo täysi hönkä päällä. Kuparinen rikkoutui 45 minuutin pelin jälkeen, kun Predators pääsi Blackhawksin huolimattoman hyökkäyssinisen pelaamisen jälkeen ylivoimahyökkäykseen. Nick Cousins päätti yrittää suoraa ratkaisua – ja onnistui.

Petopaitojen iloa ei kestänyt pitkään. Viitisen minuuttia myöhemmin pelin pyöriessä Predatorsin alueella Ryan Carpenter pelasi tilanteen loppuun asti ja irtokiekon äkkinäinen tuikkaus maalin kulmalta yllätti Saroksen.

Kumpikin suomalaisvahti pelasi erinomaisesti. Erityisesti varsinaisen peliajan lopulla ja jatkoajalla Lankinen ja Saros hallitsivat hermonsa ja ottivat kosolti hyviä koppeja. Välillä auttoivat tolpat, kuten jatkoajan puolivälissä, kun Patrick Kane sivalsi tyhjästä paikasta kiekon päin metallia.

Kaikkiaan Lankinen epäsi 41 Predatorsin vetoa – Saros selvisi tusinaa vähemmällä. Voittomaalikilpailussa Saros torjui yhden vedon enemmän, joten Blackhawks sai kokea jo toisen niukan tappion Predatorsia vastaan.

Miller ja Demko Canucksin sankareina

Jos Nashvillessä pelattiin varmistelevasti, ei Vancouverin Rogers Arenalla pahemmin peruuteltu. Ottawa Senators näytti toipuneen edellisen kohtaamisen rökäletappiosta ja lähti peliin varmaotteisesti. Tyler Motte kauhoi kuitenkin etutikin Canucksille jo kahden minuutin pelin jälkeen. Senators pysyi pelissä mukana, ja Josh Norris tasoitti ylivoimalla kuusi minuuttia myöhemmin.

Tämä jälkeen peli eteni vauhdikkaasti puolelta toiselle. Senators oli yläkerrassa aggressiivisempi, ja Thatcher Demko sai urakoida täyden päivätyön Canucks-maalilla. Pelkästään ensimmäisessä erässä Demko torjui 23 laukausta ja koko ottelussa 41 kertaa. Demko kesti helteen.

Canucks oli hyökkäysalueella terävämpi koko ottelun. Sinipaitojen avausmaali oli tästä malliesimerkki. Mike Reilly menetti keskialueen kiekontavoittelutilanteensa tasapainonsa ja peliväline ajautui Brock Boeserille. Nopea avaussyöttö vapautti Canucksin 3–2-hyökkäykseen ja taidokkaalla syöttökuviolla ketju pelasi kiekon vapaaseen paikkaan J.T. Millerille, joka sai vihdoin kauan kaivatun onnistumisen tililleen.

Kuusi minuuttia myöhemmin Miller iski jälleen, ja peli oli yhtäkkiä 3–1. Tilanne uhmasi logiikkaa, vaikka Canucks oli ollut lievästi niskan päällä koko toisen erän alkupuoliskon. Kolme minuuttia ennen taukoa Canucksin ylivoimamylly jauhoi neljännen maalin – tällä kertaa Miller petasi paikan Elias Petterssonille.

Päätöserässä Canucks hallitsi pelin rytmiä ja eliminoi Senatorsin jo varsin ponnettomat viritelmät. Kahdeksan minuuttia ennen loppua Motte kaunisteli vielä numerot 5–1:een.