NHL-aamuraportti: Olli Juolevi tykitti NHL-uransa avausmaalin Canucksin löylytettyä Senatorsia

NHL / Aamuraportti
Olli Juolevi onnistui uransa seitsemännessä NHL-ottelussa.
Olli Juolevi avasi NHL-uransa maalihanat ja Brandon Sutter nakutti uransa ensimmäisen hattutempun Canucksin pöllytettyä Senatorsia 7–1.

Vuoden 2016 varaustilaisuuden viides varaus Olli Juolevi pääsi viimeinkin pisteiden makuun NHL-jäillä, kun hän laukoi Vancouver Canucksin kuudennnen maalin ottelussa Ottawa Senatorsia vastaan. Laadukas laukaus heti aloitusvoiton jälkeen painui ohi Senators-vahti Matt Murrayn, jolloin Juolevin tilille merkittiin NHL-uran pistetilin avaava maali.

7–1 Canucksin hyväksi päättynyt Pohjoisen divisioonan kamppailu oli kenttätapahtumien osalta hivenen tasaisempi kuin numerot antavat olettaa, ja Canucks-maalia varjellut Thatcher Demko joutui huhkimaan voiton eteen 35 torjunnan verran. Demkon ohella ottelun hahmoihin lukeutui uransa ensimmäisen hattutempun taiteillut Brandon Sutter, joka joukkuetovereittensa tapaan rankaisi karmaisevalla prosentilla Senators-puolustuksen lukuisista selvistä virheistä.

Sutter avasi ottelun maalihanat ensimmäisen erän puolivälin tienoilla rouhimalla kiekon maalin perukoille Senators-puolustuksen esteltyä sangen haluttomasti. Niin ikään Tyler Motten maali kolmea minuuttia myöhemmin oli perua vastustajan, tällä kertaa Thomas Chabot'n, löysästä pelistä, kun viivästynyt avauskiekko vaihtuikin kiekonmenetykseen ja maaliin johtaneeseen Canucks-pyöritykseen.

Austin Watsonin kavennus toisessa erässä oli enää kosmetiikkaa, kun seuraavat viisi maalia nakutti Canucks. Maaleista vastasivat jo mainittujen Juolevin ja Sutterin ohella Tanner Pearson sekä Quinn Hughes, jonka maali oli haltuunottoineen kaikkineen paitsi erikoinen myös silmiä hivelevä.