NHL-aamuraportti: Carey Pricelle 350 NHL-voittoa täyteen, Jets ja Bruins kylvettivät vieraitaan

NHL / Aamuraportti
Carey Price saavutti uransa 350:nnen NHL-voiton Vancouver Canucksin kustannuksella.
Kuva © Getty Images
Montreal Canadiens jatkoi voittokulkuaan Vancouver Canucksin kustannuksella. Boston Bruins ja Winnipeg Jets puolestaan olivat tylyjä isäntiä vierailijoilleen. Carey Price ja Blake Wheeler ylsivät kierroksella merkkipaaluihin.

Boston Bruins intoutui kunnon maalikarkeloihin, kun se päihitti Philadelphia Flyersin kotonaan 6−1. Isäntien maalijuhlat aloitti Patrice Bergeron, kun ensimmäistä erää oli pelattu kahdeksan minuuttia. 

Toisessa erässä Bruinsin kolmosketju astui esiin, kun Charlie Coyle ja Craig Smith veivät isännät kahden maalin karkumatkalle. Hienoa tulokaskautta pelaava Trent Frederic keräsi molempiin osumiin syöttöpisteet. 

Bruins osui vielä kolmannessa erässä kolmesti Brad Marchandin ja kapteeni Bergeronin johdolla. Flyersin ainokaisen teki Kevin Hayes.

Canadiens jälleen Canucksia parempi

Montreal Canadiens jatkoi voittokulkuaan, kun se kukisti Vancouver Canucksin vieraissa 5−2. Canadiens aloitti maalinteon ensimmäisen erän puolivälissä Nick Suzukin johdolla. Corey Perry vei vieraat toisessa erässä kahden maalin karkumatkalle.

Kolmas erä oli varsinaista maalijuhlaa. Canucks tuli erän alkupuolella tasoihin Elias Petterssonin ja Nils Höglanderin maaleilla. Canadiens kuitenkin ratkaisi pelin kolmannen erän lopussa, kun Brendan Gallagher, Jonathan Drouin ja Joel Edmundson onnistuivat maalinteossa.

Carey Price saavutti ottelussa uransa 350:nnen NHL-voiton. Canadiens ei ole kuudessa vierasottelussa kokenut pistemenetyksiä vielä kertaakaan. Edellisen kerran vastaavaan kauden aloitukseen on pystynyt niin ikään Montreal Canadiens kaudella 1968−1969, kun se aloitti kauden kuudella peräkkäisellä vierasvoitolla.

Jetsin maalivire liikaa Senatorsille

Winnipeg Jets intoutui maalikarkeloihin, kun se kukisti Ottawa Senatorsin kotonaan 6−3. Isännät aloittivat maalinteon ensimmäisessä erässä Nikolaj Ehlersin osumalla. Senators kuitenkin hallitsi toista erää. Jevgeni Dadonov, Brady Tkachuk ja Nick Paul osuivat kukin kerran ja kahden erän jälkeen Senators johti peliä 3−2. Jetsin erän ainoasta maalista vastasi Kyle Connor.

Kolmannessa erässä Jets iski kuitenkin isomman vaihteen silmään. Andrew Copp tasoitti pelin, kun erää oli pelattu kaksi minuuttia. Kolmannen erän loppupuolella Jets ratkaisi pelin, kun Paul Stastny, Copp ja Mark Scheifele osuivat kahden minuutin sisään. 

Blake Wheeler saavutti ottelussa historian kolmantena amerikkalaispelaajana 500 syöttöpisteen merkkipaalun, kun hän merkkautti syötön Connorin osumaan. 

» Lähetä palautetta toimitukselle