NHL-aamuraportti: Joel Armialle ennätyspisteet ja loukkaantuminen juhlaottelussa

NHL / Aamuraportti
Joel Armia oli vaikea pideltävä Vancouverissa.
Kuva © Getty Images
NHL-kierroksen suomalaisnimeksi nousi Montreal Canadiensin Joel Armia. Kolmannensadannen NHL-ottelun kunniaksi Armia iski tehot 2+2 Vancouver Canucksia vastaan, mutta ilta päättyi ikävästi.

Vancouver Canucksin ja Montreal Canadiensin ensimmäinen ottelu oli maalijuhlaa, ja vauhdikkaasti alkoi myös toinen kohtaaminen. Vain reilun seitsemän minuutin pelin jälkeen tilanne oli tasan 2−2. Joel Armia syötti Canadiensin avausmaalin ja teki myöhemmin alivoimalla vieraiden toisen.

Armian ja ketjukaveri Tyler Toffolin yhteispeli toimi myös toisessa erässä, jossa myös Toffoli sai nimiinsä alivoimamaalin. Samalla Canadiens-hyökkääjästä tuli ensimmäinen pelaaja sitten vuoden 1965 ja Parker MacDonaldin, joka on tehnyt uudessa seurassaan ensimmäiset viisi maalia vanhoja joukkueitaan vastaan.

Armia teki toisessa erässä Canadiensin kuudennen maalin, jota ei vienyt edes Canucksin haasto maalivahdin häirinnästä. Päätöserässä Canucks kavensi Brandon Sutterin osumalla. Armian ensimmäinen neljän pisteen NHL-ottelu sai ikävän päätöksen, kun Tyler Myers taklasi häntä päähän kaksi ja puoli minuuttia ennen loppua. Myers joutui suihkuun ja Canadiens iski loppulukemiksi 7−3 ylivoimalla.

Canadiensin suomalaispelaajista Jesperi Kotkaniemelle ja Artturi Lehkoselle kirjattiin yksi syöttöpiste.  

Bruins nousi kahden maalin takaa voittoon

Bostonissa Bruinsin ja Philadelphia Flyersin välillä pelatun ottelun alku oli rauhallinen, ja ensimmäisestä maalista vastasi vierasjoukkueen Claude Giroux 26 minuutin jälkeen. Flyers lisäsi johtoaan James van Riemsdykin osumalla ennen erän loppua, mutta Bruins aloitti päätöserän vahvasti, kun Jack Studnicka ja Charlie Coyle toivat isännät tasoihin reilussa kahdessa minuutissa.

Kolmannessa erässä nähtiin kaikkiaan kuusi maalia, kun molemmat osuivat vielä kahdesti. Jatkoaika ei tuonut ratkaisua, vaan ottelun sankariksi nousi Jake DeBrusk tyylikkäällä rankkariosumallaan. Bruins nappasi näin kaksi pistettä, Flyers yhden.

New York Islanders jatkoi vahvaa virettään kauden alussa. Kahdella nollapelillä kauden aloittanut Semjon Varlamov joutui tosin antautumaan kerran, mutta hän nousi kuitenkin kahdeksanneksi kauden alusta alkaneissa nollapeliputkissa.

Jordan Eberle osui kahdesti, kun Islanders aiheutti New Jersey Devilsille ensimmäisen tappion varsinaisella peliajalla. Eberlen lisäksi tehoiluun innostui Mathew Barzal, joka kirjautti maalin sekä kaksi syöttöpistettä.

Dubois istui kaksi erää penkillä

Columbus Blue Jackets sai vieraakseen kahdelta edellieltä pudotuspelivuodelta tutun Tampa Bay Lightningin. Kotijoukkue meni johtoon Oliver Bjorkstrandin osumalla jo 21 sekunnin pelin jälkeen. Voittoon asti se ei auttanut, vaan ottelu päättyi kuten kaksi viime vuoden pudotuspeliotteluista: Brayden Pointin tekemään jatkoaikamaaliin.

Siirtohuhujen kohteena oleva Blue Jacketsin Pierre-Luc Dubois istui penkillä ensimmäisen erän lopusta alkaen, mikä on omiaan nostattamaan lisää spekulaatioita. Dubois'n viimeinen vaihto ottelussa ei tuonut esiin erityisen hyvää asennetta.

Los Angeles Kings nappasi kauden ensimmäisen voittonsa. Ensimmäinen erä ei antanut suuntaa, kun Nathan MacKinnon ja Mikko Rantanen olivat järjestelleet Colorado Avalanchen kahden maalin johtoon. Drew Doughtyn ja Gabriel Vilardin ylivoimaosumat toisessa erässä toivat pelin tasoihin, ja voittomaalin iski Adrian Kempe nelisen minuuttia ennen loppua Anze Kopitarin hyvästä syötöstä.

Winnipeg Jets ratkaisi ottelunsa Ottawa Senatorsia vastaan toisessa erässä, jossa Jets osui kolmesti. Mark Scheifele ja Nikolaj Ehlers kirjauttivat maalin ja syötön mieheen. Chris Tierney pilasi Connor Hellebuyckin nollan kolme minuuttia ennen pelin päätöstä.

» Lähetä palautetta toimitukselle