NHL-aamuraportti: Sabres nuiji Flyersin jäänrakoon, Blues ja Sharks tarjosivat kiekkoviihdettä kaikilla mausteilla

NHL / Aamuraportti
Sabresin ykkösnyrkki oli myrkkyä Flyersille. Nelikenttä Olofsson - Hall - Reinhart - Eichel latoi murskajaisissa yhdeksän pinnaa.
Kuva © Getty Images
Canadiens pimensi Oilersin väkivahvan hyökkäyksen. Flyersilla ei toiminut mikään Sabresia vastaan. Sebastian Aho sai maalitilinsä auki, ja Joonas Korpisalo oli iskussa Blue Jacketsin maalilla. Jatkoaika kokosi yhteen yön kierroksen merkittävimmät tapahtumat.

Hyökkäyspelin juhlaa Saint Louisissa

St. Louis Bluesin ja San Jose Sharksin ottelu oli kierroksen viihdyttävintä antia. Oliko Blues saanut nollattua Avalanche-ottelun kylvetyksen ja jatkuisiko Sharksin vahva vire? Tasaväkisessä ja iloisen hyökkäävässä pelissä oli sekä näyttävyyttä että tehokkuutta. Kauden yllättävän väkevästi aloittanut Sharks meni avauserässä nopeasti 2-0-johtoon. Devan Dubnyk seisoi päällään eväten 13 Blues-lähentelyä.

Toinen erä oli täysin Bluesin. Joukkue teki neljä maalia, ja mikäli viimekautiset voimasuhteet olisivat pitäneet kutinsa, olisivat sinipaidat menneet menojaan saman tien. Sisukas Sharks nousi tasoihin kolmannen erän alussa Logan Couturen illan toisella täysosumalla.

Ratkaisu syntyi päätöserän puolivälissä. Jordan Kyrou tuo kiekon alueella ja lataa siniviivan tuntumasta. Ajatusta nopeampi veto yllättää Dubnykin, ja peli on 5–4. Loppuvaiheissa Sharks sai vielä paikkansa, mutta pisteet jäivät sinisille.

Varsinaisella peliajalla nähtiin yhdeksän maalia, ja niitä olisi voinut tulla huomattavasti enemmän kumpaankin päähän.

Suomalaisveskareilta vahvaa työskentelyä

Ontuvasti kauden aloittanut Columbus Blue Jackets kampesi voittoon vaikea alun jälkeen. Etenkin ensimmäisessä eräässä Blue Jackets oli hätää kärsimässä Detroit Red Wingsin yllättävän aggressiivisen hyökkäyspelin kanssa. Joonas Korpisalon huipputorjuntojen ansiosta Bobby Ryanin maali jäi erän ainoaksi.

Oliver Björkstrand tasoitti toisessa erässä, ja kolmannessa erässä Alexandre Texier'n ja Pierre-Luc Dubois'n maalien turvin sinipaidat nykäisi karkuun. Viimeisellä minuutilla Ryan osui vielä toistamiseen, mutta sitä lähemmäs Red Wings ei enää päässyt.

Ottelun suurin onnistuja on helppo nimetä: Joonas Korpisalolle merkittiin 35 torjuntaa, joista monet olivat aitoja pelastuksia vaarallisista maalipaikoista.

Tuukka Rask puolestaan teki voitavansa, mutta New York Islandersin voittoon Boston Bruinsista riitti yksi maali. Kuusi minuuttia ennen loppua Jean-Gabriel Pageau ohjasi Pelechin vedon ylänurkkaan, ja tämä oli Raskille tekemätön paikka.

Bruinsin pelissä oli yritystä muttei hiventäkään mielikuvitusta, ja joukkueen yritykset kilpistyivät kerta toisensa jälkeen Islandersin siniseen muuriin ja maalinsuulla erehtymättömään Semjon Varlamoviin. Ottelusta ei ennakolta odotettu mitään maalikarkeloita, ja 1–0 kuvastaakin ottelun luonnetta hyvin täsmällisesti.

Yhtä puuttui myös Honda Centerissä, jossa Anaheim Ducksin John Gibson oli ohittamaton Minnesota Wildille. Gibsonille merkittiin 34 torjuntaa, ja ottelun ainoaksi jäi Nicolas Deslauriers'in osuma kolmannen erän alussa.

Canadiens pimensi Oilersin tähdet

Edmontonissa Montreal Canadiens päätti terävöittää aiemmissa otteluissa kovia kokenutta puolustustaan, ja kerrankin maalilla Jake Allen sai etujoukoiltaan erinomaista tukea.

Tavallisesti melkein olankohautuksella maaleja tehneet ja järjestäneet Connor McDavid ja Leon Draisaitl luistelivat kiikareilla, ja Oilersin ainoan, lohdutukseksi jääneen maalin viimeisteli alivoimalla karkuun päässyt Devin Shore. Tähtipelaajien erityistarkkailusta puolin ja toisin kertoo myös se, että Canadiensin maaleista vastasivat pelaajat, jotka harvemmin komeilevat maalintekijälistoilla: Aleksander Romanov, Shea Weber ja alivoimalla onnistunut Artturi Lehkonen.

Sabresilla vakuuttava näytös Flyersia vastaan

Pirteästi kauden aloittaneiden Buffalo Sabresin ja Philadelphia Flyersin keskinäinen ottelu jäi tasoltaan toispuoleiseksi. Peliä alusta pitäen kontrolloinut Sabres meni menojaan toisessa erässä Sam Reinhardtin kahden pikamaalin siivittämänä. Syötöt kumpaankin maaliin tarjosivat ketjun muut osaset Taylor Hall ja Jack Eichel, joten koostumus tuntuu löytäneen toisensa. Ottelun loppuhetkillä Hall ja Eichel merkkasivat vielä kolmannet syöttöpisteet Victor Olofssonin 6-1-maaliin.

Ottelun merkittävimpiin onnistujiin lukeutui lisäksi harvemmin maalinteossa kunnostautuva Curtis Lazar niin ikään kahdella täysosumallaan. Päätöserässä nähtiin vielä suomalaisväriä tilastoissa, kun Henri Jokiharjun sohaisu kolmen pelaajan maskista yllätti Brian Elliottin täysin.

Aho avasi kauden maalitilinsä

Nashville Predatorsin ja Carolina Hurricanesin kohtaamisessa nähtiin kiitettävä määrä väriä ja vauhtia. Hieman tunnustelevan avauserän jälkeen lähti Predators kovalla temmolla kakkoserään. Anteliaan Hurricanes-puolustuksen takana James Reimer piti kuitenkin joukkueensa pystyssä.

Ironista kyllä ottelun avausmaalin teki Hurricanes Andrei Svetšnikovin tulisen rannarin muodossa. Mainiosti pelannut Pekka Rinne ei mahtanut hurjalle kudille mitään. Filip Forsberg tasoitti puntit 45 sekuntia myöhemmin, ja ottelun loppu eteni aaltoilevasti puolelta toiselle.

Vincent Trochek iski kolmannen erän neljännellä minuutilla voittomaalin alivoimalla, mikä ottelun tapahtumiin nähden oli jo ironiaa. Erän puolivälissä Sebastian Aho kaunisteli vielä lukemia viimeistelemällä kauden avausmaalinsa.

Lehtonen näkymätön, Välimäki vakuuttava

Toronto Maple Leafs ja Winnipeg Jets pelasivat vauhdikkaan ja nopeatempoisen pelin, joskin maalit jäivät vähiin. Maple Leafs teki riittävän, ja ilman Patrik Lainetta pelanneen Jetsin viimeistelystä näytti puuttuvan terävyyttä. Mitch Marner nousi ottelun tähdeksi osumalla kahdesti.

Jetsin maalilla Connor Hellebuyck ehti kiekon eteen 35 kertaa, mutta vähänpä siitä lohtua oli. Maple Leafs -paidassa NHL-debyyttinsä tehneelle Mikko Lehtoselle kertyi peliaikaa vaatimattomat kuusi minuuttia ja puoli minuuttia.

Paikasta Calgary Flamesin permanentissa kamppaileva Juuso Välimäki teki hyvää fyysistä työtä joukkueen voittaessa Vancouver Canucksin selkein 5–2-numeroin. Välillä tamperelainen joutui miettimään tekosiaan kahden minuutin verran, mutta suoritti kokonaisuutena roolinsa mainiosti.

» Lähetä palautetta toimitukselle