NHL-aamuraportti: Eetu Luostarinen loisti Panthers-debyytissään − saaliina NHL-uran avausmaali ja syöttöpiste

NHL / Aamuraportti
Eetu Luostarinen ei Blackhawksin kovistelua hätkähtänyt.
Kuva © Getty Images
Eetu Luostarinen säkenöi Panthers-debyytissään ja takasi joukkueensa voiton. Penguins palasi voittojen tielle. Jatkoaika kokosi yhteen yön kierroksen merkittävimmät tapahtumat.

Luostarisen unelmastartti

Eetu Luostarisen ura Florida Panthersissa ei olisi paremmin voinut urjeta, kun ensimmäinen ottelu uudessa seurassa toi ensimmäisen NHL-maalin ja syöttöpisteen samaan rahaan. Maali merkittiin myös ottelun voittomaaliksi, kun Panthersin kukisti Chicago Blackhawksin 5−2.

Suoraviivaisen hyökkäyksen päätteeksi kiekon verkkoon viskannut Luostarinen kellotti ottelussa kaikkinensa peliaikaa 13.21.

Teräsmies-Yandlen pyöreät

Panthers-alakerran veteraani Keith Yandle pääsi niin ikään pisteiden makuun hänen iskettyään joukkueensa toisen maalin. Maali oli puolustajan uran 100:s laatuaan ja syntyi ottelussa, joka oli Yandlen 867. perättäinen vailla poissaoloja. Teräsmiesputki on NHL-historian neljänneksi pisin.

Penguins nappasi kauden avausvoittonsa

Siinä missä Washington Capitals oli aloittanut kautensa kahdella perättäisellä voitolla, oli Pittsburgh Penguins puolestaan joutunut kahdesti Philadelphia Flyersin kylvettämäksi maalierolla 11−5. 

Penguins kuitenkin onnistui katkaisemaan orastavan tappiokierteensä vauhdikkaan ottelun päätteeksi. Ottelun sankariksi julistettiin Penguinsin Jake Guentzel, joka oli varsin tyylikkäällä osumallaan voittomaalikilpailun ainoa onnistuja. 

Erikoistilannesuma vauhtiajojen keskellä

Capitalsin ja Penguinsin välinen ottelu oli erityisesti toisessa erässään melkoista hurjastelua päästä päähän, jolloin puolustusvalmius ja kurinalaisuus jäivät lapsipuolen asemaan. Katsojalle viihdyttävää, valmentajalle kauhistus. 

Hurjastelu konkretisoitui myös hutiloinniksi, kun lyhyen ajan sisään useampi peluri komennettiin vuorollaan jäähypenkkiä kuluttamaan toisen erän puolivälin tienoilla. Ensiksi Capitals pääsi yrittämään johto-osumaa 5−4-ylivoimalla, mutta pian puntit tasoittuivat T.J. Oshien jäähyn myötä. 

Vain puoli minuuttia myöhemmin Sidney Crosby huitoi itsensä istunnolle ja Capitalsin 4−3-ylivoimalle. Erikoistilanteiden sarja sai lopulta kruununsa Nicklas Bäckströmin putattua Jevgeni Kuznetsovin nappisyötöstä 3−2-johto-osuman.

» Lähetä palautetta toimitukselle