NHL-aamuraportti: Avalanche jauhoi Bluesin tomuksi, Flyersin Konecny latoi hattutempun Penguinsin verkkoon

NHL / Aamuraportti
Travis Konecny (oik.) oli maalintekotuulella paikallisvihulaista vastaan. Hattutemppu oli viidennen kautensa aloittaneen Konecnyn uran ensimmäinen.
Avalanche tarjosi murskajaiset Bluesin kustannuksella. Travis Konecnyn hattutemppu siivitti Flyersin toiseen peräkkäiseen voittoon Penguinsistä. Senators yllätti Maple Leafsin ja Sabres pisti Capitalsin hikoilemaan. Jatkoaika keräsi yhteen yön kierroksen onnistujat, alisuorittajat ja joukkueidensa suurimmat sankarit.

Puhdasta ylivoimaa Avalanchelta

Colorado Avalanche sai maukkaan revanssin korkojen kera avausottelun pettymykselleen, nujertamalla St. Louis Bluesin kaikin tuomariäänin 8–0. Nujertaminenkin on vähättelyä, sillä kyseessä oli pitkän kaavan mukainen kylvetys. Avalanchella yksinkertaisesti toimi kaikki. Erityisen murhaavaa oli joukkueen ylivoima – viisi maalia ja 71 prosentin tehokkuus.

Maalijuhlissa kunnostautuivat tutut nimet, joiden ruuti vielä avausottelussa oli ollut märänpuoleista. Gabriel Landeskog onnistui kahdesti, Nathan MacKinnon keräsi tehot 1+2, Mikko Rantanen, Andre Burakovsky ja Nazem Kadri 1+1, samoin joukkueen uusi kasvo Devon Toews. Maali oli Rantaselle NHL-uran sadas. Cale Makar toimi tarjoilumestarina kooten kolme syöttöpinnaa.

Kolmanteen erään Bluesin luukulle vaihdetun Ville Husson tilanne oli mahdottoman ja toivottoman välimaastossa, hänen yrittäessään tehdä voitavansa demoralisoituneen joukkueensa takana. Toisessa päässä Philipp Grubauerin nollapeliin riitti 21 torjuntaa.

Konecnyn hattutemppu oli liikaa Pengunsille

Pennsylvanian herruudesta kamppailtiin toistamiseen viikon aikana ja osavaltion jääkiekkovaltikka säilyi tukevasti Philadelphiassa. Edellinen jäsentenvälinen oli ollut vauhdikas näytös ja samaa linjaa noudatettiin jälleen.

Avauserässä Travis Konecny ja Ivan Provorov veivät maaleillaan Flyersin karkuun, mutta Penguins kapusi maalin päähän erän puolivälin jälkeen. Maalihanat tukkeutuivat siihen, Flyersin tyytyessä eliminoimaan riskit.

Vasta ottelun loppuhetkillä Flyers tekaisi vielä voiton vakuudeksi kaksi lisämaalia. Varsin muistettava oli Konecnyn viimeistely Claude Giroux'n ja Kevin Hayesin rakentamaan, Konecnylle tyhjään paikkaan päätyneen sommitelman päätteeksi. Keskivaikea tasapainon menetyskään ei siinä paljoa miestä hetkauttanut.

Kocecny oli ottelun ja koko kierroksen suurin hahmo latomalla uransa ensimmäisen hattutempun ja saalistamalla kaupan päälle yhden syöttöpisteen. Konecnyn lisäksi Giroux, Jakub Voracek ja James van Riemsdyk olivat näkyvästi esillä sekä tilastojen että peliesitysten valossa.

Capitals ja Maple Leafs vaikeuksissa

Ottawa Senators vastasi kierroksen suurimmasta yllätyksestä. Suoraviivaisen tehokasta kiekkoa pelannut pääkaupunkiseura kaatoi Toronto Maple Leafsin 5–3.

Ratkaiseva vaihe oli toisen erän jälkipuolisko, jolloin Leafsin kone rupesi yskimään ja kerrankin Senators sai tekopaikkansa hyödynnettyä. Senators iski kolme maalia neljään ja puoleen minuuttiin ja joukkueen sankariksi nousi Brady Tkachuk, tehden yhden ja syöttäen kaksi osumaa.

Washington Capitals joutui yllättävän lujille Buffalo Sabresia vastaan. Sitkeä Sabres-nippu vastasi nimekkään Capitalsin haasteeseen fyysisellä pelillä ja resepti vaikutti toimivalta.

Nihkeästi pelannut Capitals johti Jakub Vranan maalilla aina kolmannen erän alkuun. Kun sitä oli pelattu puoli minuuttia, yllätti Rasmus Ristolaisen melko vaarattoman näköinen ohjaus NHL-debyyttinsä tehneen Vitek Vanecekin täysin. Muutoin Vanecek pelasi hyvän ottelun torjuen 30 vetoa ja kestäen Sabresin vahvan loppurynnistyksen.

Ratkaisu syntyi kolmannen erän kahdeksannella minuutilla. Tom Wilson karvasi aggressiivisesti kiekon Colin Milleriltä, Nicklas Bäckström ehti parahiksi tukemaan hyökkäystä, palautti pelivälineen Wilsonille, joka antoi tykin laulaa.

Ristolaisen maalista syöttöpisteen ottanut Taylor Hall on kauden kahdessa ensimmäisessä ottelussa kirjannut tehot 1+2, joten kysymysmerkein kauteen lähtenyt tähtipelaaja vaikuttaisi päässeen hyvin sisään Sabres-kuvioihin.

Lightning otti hallitun voiton piristyneestä Blackhawksista

Chicago Blackhawks oli tehnyt kotiläksynsä. Se peli oli jo huomattavasti tasapainoisempaa kuin kauden avauksessa, mutta ei yksinkertaisesti mahtanut paremmalleen mitään. Tampa Bay Lightning pelasi jälleen mestarin elkein ja otti tyylikkään 5–2-voiton.

Blackhawks pysytteli peesissä pitkään, mutta Lightningin voitto ei ollut uhattuna missään vaiheessa. Lightningin viimekautisia hyveitä noudattaen kaikilla maaleilla oli eri tekijä. Lopussa Steve Stamkos käväisi nostamassa limpun häkkiin, joten arvelut kadonneesta pelituntumasta ovat saaneet vastauksen.