NHL-aamuraportti: Oilersin supertähdillä huikea tehoilta, Patrik Laine nousi Jetsin sankariksi

NHL / Aamuraportti
Connor McDavid latoi hatullisen maaleja Canucks-verkkoon. Braden Holtbyn alku uudessa seurassa oli vaikea.
Oilersin ykkösmiehistö hurjasteli aimo keon pisteitä Canucksin kaadossa. Juuse Saros oli Joonas Korpisaloa vahvempi suomalaisvahtien kohtaamisessa. Patrik Laine ratkaisi maaleillaan voiton Jetsille. Jatkoaika keräsi yhteen yön kierroksen onnistujat, alisuorittajat ja joukkueidensa suurimmat sankarit

McDavid ja Draisaitl järjestivät ilotulituksen

Edmonton Oilersin ja Vancouver Canucksin välinen ottelu tuntui olevan lähinnä Oilersin ykkönen vastaan Cancuks. Connor McDavid ja Leon Draisaitl iskivät jo avauserässä kaksi tehopinnaa mieheen (1+1, 0+2), mutta se oli vasta alkusoittoa. Toisessa erässä McDavid latoi kaksi maalia lisää saksalaisen aisaparinsa tarjoiluista. Ketjun kolmas lenkki Ryan Nugens-Hopkins säesti niin ikään huippulukemilla 2+1.
Myös Washington Capitalsin riveistä nousivat esiin tutut ratkaisijat. T.J. Oshie kokosi tehot 1+2, Aleksander Ovetškin ja John Carlson 1+1 kun pääkaupungin joukkue kaatoi yritteliään Buffalo Sabresin 5–3.

Patrik Laine loisti Jetsin sankarina

Winnipeg Jetsin suomalaisässä Patrik Laine oli kaukalon kuningas ottelussa Calgary Flamesia vastaan. Illan viihdyttävimpiin näytöksiin kuuluneessa ottelussa Laine viimeisteli kaksi täysosumaa ja syötti yhden. Ottelun kruunasi voittomaali jatkoajalla. Sen Laine viimeisteli tuomalla kiekon itse omasta päädystä – ensimmäinen yritys toimi pölyjenpyyhkijänä mutta toisella kokeilulla sähäkästi lähtenyt varsinainen veto viuhui kiukkuisesti ohi Jacob Markströmin.
Markström puolestaan oli aiemmin tarjonnut illan komeimman kopin epäämällä Mark Scheifelen yrityksen liki tyhjästä maalista.

Pirteä Sharks yllätti Coyotesin

Yhtä vauhdikas ja tasainen oli ennakkoaavistuksista poiketen Arizona Coyotesin ja San Jose Sharksin välinen matsi. Vähin odotuksin kauteen lähtenyt Sharks sai vahvan alun Tomas Hertlin kahdella avauserän täysosumalla. Coyotes kävi voimalla päälle, mutta Sharks säilytti hermonsa. Piinaa säilyi kirjaimellisesti viimeiseen hetkeen asti. Coyotes haki ylimääräisellä hyökkääjällä tasoitusta, ja ajassa 59:57 Phil Kessel survoi tasoituksen.

Jatkoilla oli Coyotes vähällä ratkaista kahteenkin otteeseen, ensimmäinen kilahti tolppaan, toisen kahdella nollaa vastaan -hyökkäyksen selvitti Martin Jones jäässä maatenkin. Voittomalikilpailussa samainen Jones teki ratkaisevan torjunnan, ja pelasti tärkeät kaksi pinnaa hailaumalle.

Varlamoville ja Mrazekille vaivattomat nollapelit

Ison Omenan paikalliskamppailussa Islanders ei jättänyt Rangersille mitään palaa. Tutut ratkaisijat Brock Nelson, Anders Lee ja Mathew Barzal veivät saarelaiset karkumatkalle jo ennen avauserän puoliväliä, ja ottelu oli pelillisesti alusta loppuun Islandersin heiniä.
Toisessa erässä Lee lisäsi illan toisellaan Islanders-johdon 4–0:än, ja peli oli käytännössä sillä selvä.

Semjon Varlamovin nolla kesti loppuun asti. Torjuntoja venäläiselle kertyi 24, ja hyvin harvat Rangers-yritykset olivat aidosti vaarallisia.

Carolina Hurricanes otti työlään voiton Detroit Red Wingsistä. Nino Niederreiter survoi avausmaalin neljän minuutin pelin jälkeen, minkä jälkeen Greiss tilkitsi maalinsuun. Hyvistä paikoista huolimatta tilanne säilyi ennallaan aivan kolmannen erän loppuhetkillä, jolloin Jake Gardinerin ärhäkkä siniviivaveto kimposi maskimies Ryan Dzingelistä ohi erinomaisesti pelanneen Greissin (40 torjuntaa). Virkaveli Petr Mrázekin nollapeliin riitti 13 torjuntaa – se kertoo ottelun voimasuhteista kaiken.

Juuse Saros vahvempi suomalaisvahtien kohtaamisessa

Nashville Predatorsin Juuse Saros ja Columbus Blue Jacketsin Joonas Korpisalo asettuivat vastakkain joukkueiden kauden avausottelussa.

Blue Jackets oli alussa aktiivisempi hyökkäyspäässä, ja Saros sai parikin kertaa venyä huippusuorituksiin. Boone Jennerin läpiajosta taidokkaasti viimeistelemälle ylänurkkanostolle ei hänkään mahtanut mitään. Korpisalon taikaa kesti 34 minuutin verran, kunnes Luke Kunin pääsi iskemään 2–1-hyökkäyksestä tasoituksen

Filip Forsbergin voittomaali kolmannen erän kuudennella minuutilla oli melkein vastaavanlainen. Kahdella yhtä vastaan -hyökkäys ja tarkka viuhuva kuti etukulmasta sisään. Blue Jackets ei enää löytänyt keinoja Saroksen ohittamiseen, ja pisteet matkasivat Nashvilleen.

Tuukka Rask palasi Boston Bruinsin luukulle New Jersey Devilsiä vastaan. Ottelu oli Bruinsin hallintaa, mutta hyökkäykset kilpistyivät loisto-ottelua pelanneeseen Mackenzie Blackwoodiin. Devils sai lopulta nipistettyä arvokkaan pisteen yhdeltä liigan vahvimmista joukkueista.