NHL-aamuraportti: Tampassa nostettiin mestaruusviiri kattoon, Farabeen tehot liikaa Penguinsille

NHL / Aamuraportti
Tampa Bay Lightningin kausi alkoi mestaruusseremonioilla.
Tampa Bay Lightning kukisti mestaruusseremonioiden päätteeksi Chicago Blackhawksin, Joel Farabee vietti neljän pisteen iltaa Penguinsin kustannuksella. Morgan Rielly puolestaan kaatoi jatkoaikamaalillaan Canadiensin. Jatkoaika keräsi yhteen yön kierroksen onnistujat, alisuorittajat ja joukkueidensa suurimmat sankarit

Farabee tehoili Penguinsin nurin

Philadelphia Flyersin hyökkääjä Joel Farabee oli tehokkaalla pelipäällä, kun paikallisvastustaja Pittsburgh Penguins kaatui lukemin 6–3. Farabee keräsi ottelussa tehot 1+3. Penguins aloitti vahvasti, kun Mark Jankowski vei vieraat 1–0-johtoon viiden minuutin pelin jälkeen. Flyers kuitenkin tasoitti pelin, kun James van Riemsdyk osui viisi minuuttia ennen erän loppua. Nolan Patrick vei isännät vielä johtoon minuutti ennen loppua.

Flyers karkasi vierailta kolmannessa erässä, jossa se iski kolme kiekkoa Penguinsin verkkoon. Isäntien maaleista vastasivat Michael Raffl, Oskar Lindblom ja Kevin Hayes.

Rielly Maple Leafsin sankarina

Morgan Rielly iski ratkaisun, kun Toronto Maple Leafs kukisti Montreal Canadiensin jatkoajalla 5–4. Kotijoukkueen hahmoja olivat John Tavares ja William Nylander, jotka kumpikin keräsivät ottelussa kolme tehopistettä. Canadiensin tehomies oli kaksi maalia iskenyt Josh Anderson. Myös Tomas Tatar ja Nick Suzuki osuivat kumpikin kerran

Lightning jyräsi Blackhawksin yli

Hallitseva mestari Tampa Bay Lightning jatkoi kauden avauksessa siitä, mihin se syksyllä jäi, kun Chicago Blackhawks kaatui 5–1. Isännät ratkaisivat pelin jo avauserässä, kun Ondrej Palat, Anthony Cirelli ja Mathieu Joseph veivät Lightningin kolmen maalin karkumatkalle. Steven Stamkos iski toisessä erässä 4–0-lukemat tauluun ja Brayden Point viimeisteli 5–0-osuman kolmannen erän puolivälissä. Blackhawksin ainoan maalin teki Dylan Strome neljä minuuttia ennen loppua.

Boeser siivitti Canucksin voittoon

Brock Boeser osui kahdesti, kun Vancouver Canucks haki 5–3-vierasvoiton Edmonton Oilersista. Boeser siirsi kolmannessa erässä Canucksin 4–2-johtoon ja sinetöi loppulukemat seitsemän minuuttia ennen loppua. Myös Nils Höglander, Bo Horvat ja Adam Gaudette onnistuivat maalinteossa. Oilersin maaleista vastasivat Darnell Nurse, Kailer Yamamoto ja Adam Larsson.