NHL-aamuraportti: Stars parempi maalivahtien taistossa

NHL / Aamuraportti
Anton Hudobin pelasi uransa ensimmäisen pudotuspelien nollapelin.
Kuva © Getty Images
Dallas Stars lähestulkoon jyräsi kaksi erää Vegas Golden Knightsin ihmetellessä. Jotenkuten toiminut puolustuspeli ja Marc-Andre Fleuryn otteet pitivät Golden Knightsin kaksi erää mukana ja antoivat mahdollisuuden nousuun kolmannessa erässä. Anton Hudobin ei kuitenkaan suostunut antautumaan ja Dallas vei otteluparin ensimmäisen kiinnityksen jalkapallolukemin 1−0.

Joukkueiden esitysten perusteella olisi voinut luulla Vegas Golden Knightsin olleen se, joka pelasi juuri pitkän, seitsemännen ottelun jatkoajalla ratkenneen sarjan Dallas Starsin levätessä.

Ensimmäisessä erässä peli oli puolin ja toisin vauhdikasta. Stars sai lentävän lähdön, kun Golden Knightsin maalia vartioinut Marc-André Fleury joutui keräämään kiekon verkostaan ajassa 2.36 ennen ainoatakaan torjuntaa. Zach Whitecloud blokkasi Jamie Bennin laukauksen ja tästä seuranneen irtokiekon laukoi tarkasti yläkulmaan John Klingberg.

Ottelun ensimmäinen jäähy nähtiin hieman erän puolenvälin jälkeen, kun Paul Stastny koukkasi Roope Hintziä kahden minuutin arvoisesti. Ylivoimaa Stars ehti kuitenkin pelata vain yhdeksän sekuntia, kunnes Joe Pavelski vihellettiin jäähylle maalivahdin estämisestä.

Erikoisuutena voitaneen pitää myös päävalmentaja Rick Bownessin ratkaisua ottaa Anton Hudobin pois maaliltaan, kun erää oli pelaamatta yksi sekunti ja aloitus oli Golden Knightsin puolustuspäässä. Aloitusvoitto tuotti hyvän laukauksen.

Pelin edetessä Golden Knights jäi yhä enemmän Starsin jalkoihin ja toisessa erässä kaukalossa näytti paikoitellen pelaavan vain yksi joukkue. Golden Knightsin ensimmäinen laukaus merkittiin pöytäkirjaan ajassa 8.38 ja toinen, kun erää oli kulunut 15.40. Yhteensä joukkue laukoi erässä vain neljä kertaa, ja jännitys ottelussa säilyikin lähinnä Fleuryn torjuntojen ansiosta.

Golden Knights pääsi kertaalleen yrittämään ylivoimaa Bennin nostettua kiekon katsomoon, mutta tämäkin ylivoima loppui nopeasti, kun Max Paciorettyn katsottiin koukanneen Hintziä 23 sekuntia myöhemmin. Stars kuitenkin määräsi erän tahdin.

Kolmanteen erään Golden Knights viimein heräsi ja taisteli tosissaan tasoituksesta. Roolit kääntyivät päälaelleen, ja Starsille kirjattiin vain kaksi laukausta Golden Knightsin 13:a vastaan. Edellisen ottelun sankari Joel Kiviranta pääsi tilastoihin jäähyllään ajassa 55.40. Hudobin oli kuitenkin ohittamaton, ja näin ollen Stars juhli ensimmäistä kiinnitystä Stanley Cupin finaaleihin Hudobinin ensimmäisen playoff-nollapelin myötä.

Golden Knightsin maalinteko-ongelma on huomionarvoinen asia: joukkue on nyt tehnyt neljässä viimeisimmässä ottelussaan yhteensä neljä osumaa ja niistäkin kaksi tyhjään maaliin.

» Lähetä palautetta toimitukselle