NHL-aamuraportti: Islanders käveli konferenssifinaaleihin − Flyers-leirin sekoilu jatkui viimeisille minuuteille asti

NHL / Aamuraportti
Brock Nelson saalisti kolme tehopistettä.
Kuva © Getty Images
NHL:n pudotuspelien toisen kierroksen ottelupareista kolme eteni seitsemänteen otteluun asti. Philadelphia Flyersin ja New York Islandersin välinen mittelö ratkaisi viimeisen konferenssifinaalipaikan kohtalon.

Yön ainoassa ottelussa Philadelphia Flyers ja New York Islanders selvittivät paremmuutta sarjan seitsemännessä ja ratkaisevassa ottelussa. Islanders johti sarjaa jo 3−1, mutta Flyers onnistui kampeamaan itsensä tasoihin. Sarja sai ratkaisunsa lopulta ilman parranpärinää, kun Islanders oli seiskapelissä kirkkaasti edellä vastustajaansa pelin jokaisella osa-alueella. 

Seitsemäs kamppailu lähti kummankin joukkueen osalta hieman varovaisesti, mikä näkyi pitkinä kiekkoina ja epävarmoina hyökkäyksiin lähtöinä. Muutaman hätäisemmän minuutin jälkeen Islanders sai otteen kenttätapahtumista, ja Jordan Eberle pääsikin kokeilemaan Flyers-vahti Carter Hartin kestävyyttä b-pisteen kaarelta.

Flyers pääsi kokeilemaan ensimmäisenä ylivoimaa, mutta näppärästä pyörityksestä huolimatta vaaralliset tekopaikat jäivät puuttumaan. Kuten jääkiekon vanha sanonta kuuluu: "jos et itse tee maalia, niin vastustaja sen tekee". Näin kävi liki pitäen heti Islandersin tultua täysilukuiseksi, kun pakkipari Devon ToewsScott Mayfield pelasi hyvin yhteen siniviivalla. Mayfield nousi kohti Hartia ja napautti laukauksen verkkoon.

Avausmaali antoi Islandersille rutkasti lisäenergiaa, mikä näkyi useina pitkinä pyörityksinä vastustajan päädyssä avauserän edetessä. 2−0-maali syntyi, kun Derick Brassard löysi maittavalla kääntösyötöllä toiselta puolelta hyökkäysaluetta kokeneen Andy Greenen, joka niittasi pikkumustan verkkoon.

Kaiken kaikkiaan sekainen Flyers otti ensimmäisessä erässä kolme kaksiminuuttista Islandersin selvitessä ilman rangaistuksia. Newyorkilaisten maalilla tositoimiin päässyt Thomas Greiss sai olla ensimmäiset 20 minuuttia melko rauhassa.

Toinen erä ei alkanut Flyersin kannalta yhtään sen paremmin, sillä päävalmentaja Alain Vigneault'n ryhmä otti hölmön jäähyn pelattuaan peliä liian monella pelaajalla. Heti alivoiman alkuun Toewsin laukaus osui Ivan Provorovia polveen, ja venäläispakki linkutti vaihtoon.

Myös toisessa erässä Islanders pysyi tapahtumien tasalla vastustajaansa paremmin. Hart ja hänen maalinsa tolpat pitivät Flyersin numeroiden valossa iskuetäisyydellä. Anthony Beauvillier'llä ja Eberlellä oli peräkkäisissä tilanteissa tilaisuudet viedä joukkueensa jo kolmen maalin johtoon. Flyersin hyvät, tai edes keskinkertaiset, maalipaikat loistivat poissaolollaan.

Ratkaisun makua alkoi näkyä, kun Flyers-kippari Claude Giroux menetti kiekon hyökkäysalueella ja Provorov kaaduttuaan ei ehtinyt puolustustehtäviin. Islanders iski nopeasti vastaan, ja Brock Nelson viimeisteli syöttöketjun ohittamalla voimattoman Hartin. Vielä toisen erän loppupuolella Flyers oli päästä tulostaululle, mutta Adam Pelech pelasti Oskar Lindblomin luoman tilanteen maalin edessä Greissin oltua jo ulkona tilanteesta.

Toiselle erätauolle lähdettiin Islandersin pidettyä kiekkoa Flyers-päädyssä reilusti toista minuuttia miten tahtoi. Niin Beauvillier kuin Pelechkin näyttivät kiekonsuojaustaitojaan päätypelissä saaden vastustajansa näyttämään hölmöiltä. Hieman huvittavalta näytti myös Scott Laughtonin yritys herättää Flyers kolmannessa erässä tappelemalla Jean-Gabriel Pageaun kanssa. Kiistakumppanit rysähtivät jäähän alta aikayksikön ja lähtivät jäähylle.

Kun myös kolmannessa erässä Flyersin selvästi paras pelaaja oli maalivahti Hart, oli sanomattakin selvää, että Islandersilla oli lopulta varsin helppo työ kammeta itsensä Tampa Bay Lightningin seuraksi Itäisen konferenssin finaaleihin.

Flyers-päävalmentaja Vigneault vetäisi Hartin maaliltaan jo yli kuusi minuuttia ennen päätössummeria, ja kova peli kostautui, kun Beauvillier löi lukemat jo 4−0:aan. Vigneault'n ja kumppaneiden sekoilu jatkui vielä viimeisillä minuuteilla, kun Flyers nappasi illan toisen jäähynsä liian monella pelaajalla pelaamisesta.

Islanders eteni konferenssifinaaleihin Ligthningia vastaan vakuuttavan esityksen jälkeen, vaikkakin vastustajasta ei juuri vastarinnaksi ollut. Saksalaisveskari Greiss tarvitsi nollapeliinsä 16 torjuntaa.

» Lähetä palautetta toimitukselle