Stars ja Golden Knights raivasivat tiensä Läntisen konferenssin finaaleihin − Sarja käynnistyy maanantain vastaisena yönä

NHL / Aamuraportti
Jamie Bennin johtamat joukot kohtaavat konferenssifinaaleissa Golden Knightsin.
Kuva © Getty Images
Läntisen konferenssin finaalipari on selvillä, kun Dallas Stars kukisti Colorado Avalanchen ja Vegas Golden Knights Vancouver Canucksin.

Läntisen konferenssin finaalipari on nyt selvillä, kun sekä Dallas Stars että Vegas Golden Knights nappasivat ratkaisevat voitot sarjojensa seitsemänsissä otteluissa. Stars kaatoi Colorado Avalanchen jatkoajalla lukemin 5−4, kun taas Golden Knights kellisti Vancouver Canucksin maalein 3−0.

Starsin kiistattomaksi sankariksi ratkaisuottelussa julistettiin todellinen yllättäjä, kun vasta kolmannen pudotuspeliottelunsa NHL:ssä pelannut Joel Kiviranta nakutti ottelussa hattutempun. Hänen kolmas maalinsa oli kaiken kruunuksi vielä ottelun ratkaissut jatkoaikaosuma ensimmäisessä jatkoerässä.

Starsin muista suomalaisista Miro Heiskanen saalisti kaksi ja Roope Hintz yhden syöttöpisteen.

Maalinteko-ongelmista aiemmissa otteluissa kärsinyt Golden Knights ei puolestaan jättänyt mitään jossittelun varaan. Aiempien otteluiden trendi, jossa Golden Knights painostaa ja Canucks tekee maalit, kääntyi kanadalaisten kannalta huonoon aikaan, ja maaleitta jäänyt ryhmä laukoi ottelussa ainoastaan 14 kertaa. Golden Knights puolestaan tykitti kohti Canucks-maalia peräti 36 laukausta.

Näin ollen Stars ja Golden Knights asettuvat vastakkain Läntisen konferenssin finaaleissa. Sarja käynnistyy maanantain vastaisena yönä kello kolme Suomen aikaa.

» Lähetä palautetta toimitukselle