NHL-aamuraportti: Avalanche siirsi ratkaisun seitsemänteen otteluun, MacKinnon ylti historialliseen saavutukseen

NHL / Aamuraportti
MacKinnonin pistetehtailulle ei näy loppua.
Avalanche selätti ottelun aikana ilmenneet vaikeudet ja otti toisen voittonsa selkä seinää vasten. Nathan MacKinnon jatkoi pistesarjaansa komeasti ja nousi ennätystilastossa harvalukuiseen joukkoon. Jatkoaika kokosi yhteen yön kierroksen merkittävimmät tapahtumat.

Avalanche pelastui kuilun partaalta

Colorado Avalanchen ja Dallas Starsin kuudennen ottelun avauserä oli viihdyttävää ja näyttävää kiekkoa. Peli aaltoili kovalla temmolla puolelta toiselle ja vain maalit jäivät puuttumaan. Avalanche sai erinomaisen tilaisuuden Blake Comeaun 2+2 -jäähyn aikana. Ylivoimapyörittely meni kuitenkin näpertelyksi, eikä Avs saanut yhtään aidosti vaarallista tekopaikkaa.

Melkein heti perään Avalanche sai yrittää uudestaan, kun Jamie Oleksiak kaatoi Mikko Rantasen aivan maalin edessä jäähyn arvoisesti. Avalanche otti nyt ylivoiman terävämmin, mutta Stars ja Hudobin kestivät.

Toisessa päässä Starsilla oli omat paikkansa. Michael Hutchinson sai venyä parhaimpaansa eväämällä Radek Faksa yrityksen maalin edestä. Kaksi ja puoli minuuttia ennen taukoa koitti Hutchinsonin heikko hetki, kun mies hörppäsi Miro Heiskasen melko vaarattomalta vaikuttaneen vedon. Nikita Zadorov toi Avalanchen tasoihin vielä ennen taukoa siniviivalaukauksellaan, kun maalin edessä Oleksiak oli luultavasti suurempi häiriötekijä Hudobinille kuin hänen vartioimansa J.T. Compher.

Toisen erän halussa Avalanche hassasi jälleen yhden ylivoiman ja pelin normalisoiduttua Stars pääsi niskan päälle. Se järjesti hyökkäyksiä toisensa perään, ja Avalanche keskittyi rikkomaan ja roiskimaan. Vain Nathan MacKinnonin kenttä sai aikaan peliä Starsin alueella, ja se myös juoni johtomaalin ajassa 27:48, viimeistelijänä Cale Makar.

Päätöserän sävelet olivat selvät. Avalanche karvasi ylhäältä eikä antanut Starsille yhtään tilaa avata omia hyökkäyksiään. Erää oli pelattu kolme ja puoli minuuttia, kun MacKinnon karvasi kiekon John Klingbergiltä ja eteni maalille. Rantanen ehti mukaan hyökkäykseen, sai vikuroivan poikittaissyötön kiinni ja veto yläpeltiin, 3–1.

Stars avasi peliään ja jauhoi hyökkäyksiä kohti Avs-maalia. Vedoissa ei vain ollut riittävää tarkkuutta, ja viherpaidat hukkasivat jopa ylivoimatilaisuuden erän jälkipuoliskolla.
Kolmisen minuuttia ennen loppua MacKinnon heitti kiekon tyhjiin, ja sarjan ratkaisu siirtyi seitsemänteen otteluun.

MacKinnonilla on nyt kasassa 25 tehopistettä 14 pelatusta ottelusta. Pisteputki on kaikkien aikojen kymmenenneksi pisin yksissä pudotuspeleissä. Putken aikana syntynyt pistemäärä on korkein sitten Jonathan Toewsin keväällä 2010.

Stars on nyt pudottanut kaksi ottelupalloa, ja vastaavasti Avalanche on noussut arkusta, joka vain odotti viimeisen naulan lyöntiä.