NHL-aamuraportti: Ondřej Palát ratkaisi jatkoajalla voiton Lightningille, Golden Knights taapersi ankarassa vastatuulessa Canucksia vastaan

NHL / Aamuraportti
Golden Knightsin miesvartiointi on jälleen pettänyt. Elias Pettersson (40) teki todellisen maalikoosteosuman. Tilanteen toinen ruotsalainen Robin Lehner (90) on matkalla väärään suuntaan.
Kuva © Getty Images
Tiistain ja keskiviikon välisenä yönä miteltiin kaksi NHL:n pudotuspelien toisen kierroksen ottelua. Bruins ja Lightning hakivat sarjansa toisessa ottelussa ratkaisua jatkoerästä. Canucks oli tehnyt kotiläksynsä ja oli joka osa-alueella ailahtelevaa Golden Knightsia parempi. Jatkoaika kokosi yhteen yön kierroksen merkittävimmät tapahtumat.

Bruins ja Lightning hakivat ratkaisua jatkoeristä

Boston Bruins ja Tampa Bay Lightning kohtasivat omassa sarjassaan toisen kerran. Bruins oli vienyt nimiinsä otteluparin ensimmäisen kohtaamisen, joten toinen peräkkäinen voitto toisi joukkueelle ison edun suhteessa vastustajaan.

Bruins saikin otteluun lentävän lähdön, kun Nick Ritchie vei joukkueen johtoon vain muutaman minuutin pelin jälkeen. Anders Bjork kirjautti syöttöpisteen kamppailun avausmaaliin. Lightningin Barclay Goodrow sai kiekon ohi Jaroslav Halakin hyvinkin nopeasti takaiskun jälkeen, mutta Bruins-päävalmentaja Bruce Cassidy haastoi maalin onnistuneesti paitsiona.

Avauserä tasattiin kuitenkin numeroihin 1−1, kun Blake Coleman toi Lightningin tasoihin osumallaan. Ensimmäisen erän tavoin toisella kaksikymppisellä molemmat joukkueet tappoivat vastustajan ylivoimat onnistuneesti vähintään kertaalleen. Ondřej Palátin jäähy kuitenkin kostautui Lightningille, kun Brad Marchand iski kiekon ohi Andrei Vasilevskin.
Bruinsin johto ei pitäny kuitenkaan kuin minuutin, kun floridalaisten supertähti Nikita Kutšerov ohjasi maalin edestä tasoituksen 2−2:een. Kolmannessa erässä Lightning nappasi johtoaseman ensimmäistä kertaa ottelun aikana, kun Coleman kirmasi läpiajoon ja tinttasi kiekon Halakin selän taakse.

Ottelu näytti jo menevän Lightningin nimiin, kunnes Bruinsin ykkösvitja, niin kutsuttu "Perfection Line" eli "täydellinen ketju", iski tasoituksen 3−3:een neljä minuuttia ennen kolmannen erän päättymistä. Marchand laittoi verkkoon maalin kulmalta Anthony Cirellin katsellessa tilannetta vierestä.

Jatkoerässä Lightning hallitsi kenttätapahtumia ja loi painetta vastustajansa maalille. Kauankaan yliaikaa ei tarvinnut pelata ennen kuin ratkaisu syntyi. Palát syöksyi ensimmäisenä maalille irtokiekkoon ja iski otttelun voittomaalin. Yanni Gourde teki maaliin hyvän esityön maalineduspelillään Halakin toimintasektorissa kuitenkaan häiritsemättä tätä sääntöjen vastaisesti.

Canucksin ruotsalaistähdet loistivat

Vancouver Canucks oli sarjan toisessa ottelussa alusta pitäen Vegas Golden Knightsia terävämmin liikkeellä, ja jo puolentoista minuutin pelin jälkeen Elias Pettersson toimitti kiekon maalin kulmalle, jossa Tyler Toffoli sai täysin vapaasti nostaa kiekon reppuun. Hetkistä myöhemmin Pettersson itse oli vähällä kuitata Golden Knightsin huolimattomuudesta Canucksin toisen maalin, mutta maanmiehensä Robin Lehner veti pitemmän korren. Erän puolivälissä Pettersson ja Toffoli järjestivät ylivoimalla paikan Bo Horvatille, eikä kippari erehtynyt. Golden Knights ei saanut millään ottelua haltuunsa, vaan Canucks vei tilan tarkalla karvauksella ja puolustamisella. 

Toisessa erässä ottelun kuva ei sanottavasti muuttunut. Peli aaltoili hienokseltaan puolelta toiselle, mutta lisäosumia piti odottaa kuusi ja puoli minuuttia, kunnes Alex Tuch sivalsi pudotuspelien kuudennen osumansa.

Erän jälkipuoli oli Golden Knightsin hallintaa, mutta Canucks ja Jacob Markström kestivät helteen. Puolitoista minuuttia ennen taukoa Canucks otti aloitusvoiton Golden Knightsin alueella, Toffolin loistopassi löysi Petterssonin maalin edestä, ja ruotsalainen veivasi taidokkaasti kiekon ohi Lehnerin.

Golden Knightsin pelaajilla alkoi maila puristaa, ja ottelun jälkipuoli oli ritaripaidoilta pitkälti huolimattomuusvirheiden sävyttämää. Kolmas erä ehti vanheta vain 18 sekuntia, kun Horvat vei Canucksin kolmen maalin karkumatkalle. Horvatin sekä syötön tarjoilleen Brock Boeserin vartiossa ei ollut ainuttakaan Golden Knights -pakkia.
Erän jälkipuolella Golden Knightsille tarjottiin parikin mahdollisuutta tarttua oljenkorteen, mutta Max Paciorettyn kavennus tuli aivan liian myöhään. Lopullinen sinetti Canucksin voitolle oli Tanner Pearsonin maali tyhjiin.

Canucksin sankareita olivat kolme tehopistettä kirjanneet Pettersson ja Toffoli sekä 38 torjuntaa napannut Markström.

» Lähetä palautetta toimitukselle