NHL-aamuraportti: Golden Knights toivotti Canucksin tervetulleeksi isojen poikien peleihin, Hedmanin täsmäiskut eivät auttaneet Lightningia

NHL / Aamuraportti
Antoine Roussel yritti kaikkensa saadakseen maalihanat auki. Robin Lehner näyttää venytyksellään, että toivoa ei ole.
Bruins avasi idän jättiläisten ottelusarjan voitolla. Lännen ensimmäisessä semifinaalissa Canucksilla ei ollut mitään saumoja Golden Knightsia vastaan. Jatkoaika kokosi yhteen yön kierroksen merkittävimmät tapahtumat.

Bruinsille tärkeä etutikki

Puolustuspelaaminen nousi ratkaisevaan rooliin Tampa Bay Lightningin ja Boston Bruinsin kohtaamisessa. Lightning sai mahdollisuuden varhaiseen avausmaaliin Zdeno Charán jäähyiltyä jo puolen minuutin pelin jälkeen. Salamapaidat eivät kuitenkaan saaneet pakkopeliään toimimaan millään tavalla. Tasaviisikoin Bruins hallitsi ja Lightning turvautui vastahyökkäyspeliin.

Kummallakin joukkueella oli tilaisuutensa mennä johtoon, vaikka kunnon tekopaikat olivat vähissä. Vasta ensimmäisen erän viimeisellä minuutilla kolahti, kun Charlie Coyle ohjasi Brandon Carlon vedon taitavasti maaliin.

Toinen erä oli jäähyjen ja vähitellen kuumenevien tunteenpurkausten rikkomaa. Erän alkupuolella Bruinsin ylivoima tuotti tulosta, ja David Pastrňák kiskaisi kaimansa Krejcin syötöstä 2–0:aan. Pian tämän jälkeen sai Lightning oman ylivoimansa ja pääsi pyörittämään lähes koko kaksiminuuttisen Bruinsin alueella. Vedot kuitenkin jäivät piippuun, tai niissä ei ollut oikeaa osoitetta. Erikoistilanteen jälkeen pelin painopiste oli vielä hetken Bruinsin alueella, mutta Jaroslav Halak selvitti pari nopeasti syntynyttä vaarallista paikkaa. Bruins oli yhtä tehoton omassa ylivoimassaan erän lopulla, ja tauolle lähdettiin Bruinsin kahden maalin karkumatkalla.

Päätöserän toisella minuutilla Bruinsin ykkönen rankaisi Lightning-puolustuksen huolimattomuudesta kolmannella takaiskumaalilla, viimeistelijänä Brad Marchand. Victor Hedmanin kavennus toi Lightningin vielä peliin mukaan, mutta samalla Bruins terästäytyi ja keskittyi pelaamaan tilan ja ajan pois aktiivisella karvauspelillä. 74 sekuntia ennen loppua Hedmanin kaukolaukaus yllätti Halakin toistamiseen, mutta tasoihin Lightning ei enää päässyt.

Golden Knights jätti Canucksin vaille mahdollisuuksia

Vegas Golden Knights oli alusta pitäen kuskin paikalla, ja kärsivällinen painostaminen tuotti tulosta ensimmäisen erän puolivälissä Jonathan Marchessault'n tuikatessa maalin kulmalta 1–0. Lisämaaleja avauserässä ei nähty, ja vaikka laukaisutilasto oli melko tasaväkinen (12–8) oli erä lujasti Golden Knightsin kontrollissa.

Erätauko ei sanottavasti piristänyt Vancouver Canucksin peliä. Golden Knightsin toinen osuma syntyi ylivoimalla ajassa 22:13 Reilly Smithin siirtäessä vinhasti poukkoilleen kiekon maalin edestä pömpeliin. Pelin tempo rauhoittui erän edetessä. Canucks pyrki ottamaan kontrollia, muttei löytänyt keinoja murtaa Golden Knightsin puolustusta.
Golden Knightsin kolmas osuma syntyi hieman yllättäen. Nate Schmidt toimitti kiekon maalille, josta käsin heikosti puolustettu Mark Stone ohjasi 3–0:aan. Alex Tuch ehti vielä ennen taukoa viimeistellä läpiajosta Golden Knightsin neljännen maalin, jossa oli jo vahvasti ratkaisun makua.

Päätöserässä kunnon pelaamisesta ei ollut enää tietoakaan. Golden Knightsin ykkönen väläytti vielä näytettä huipputason pelinrakentelustaan, ja Max Pacioretty viimeisteli 5–0. Pelihuumorinsa kadottanut Jacob Markström tuli vaihtoon, ja Thatcher Demko pelasi uransa ensimmäiset pudotuspeliminuutit. Vastapuolella kokeneempi virkaveli Robin Lehner koppasi kaikki 26 Canucks-yritystä. Nollapeli oli ruotsalaisen uran ensimmäinen NHL:n pudotuspeleissä.