NHL-aamuraportti: Roope Hintz avasi pudotuspelien maalitilinsä, kun Stars nappasi ensimmäisen otteluvoiton

NHL / Aamuraportti
Kapteeni Jamie Benn ja maalivahti Anton Hudobin olivat Dallas Starsin sankareita.
Kuva © Getty Images
Ykkösketjut ottivat isoa roolia Colorado Avalanchen ja Dallas Starsin ensimmäisessä kohtaamisessa, mutta Starsin leveämpi viimeistelykyky ratkaisi voiton.

Colorado Avalanche−Dallas Stars 3−5, ottelusarja 0−1

NHL:n pudotuspelien toisen kierroksen ensimmäinen peli Colorado Avalanchen ja Dallas Starsin välillä oli pitkälti nimekkäiden ykkösketjujen kaksintaistelua. Nathan MacKinnonin johtama Avalanchen ykkösnyrkki loi enemmän paikkoja ja kontrolloi peliä, mutta Anton Hudobin Stars-maalilla torjui erinomaisesti.

Starsin etuna pelissä oli ratkaisijoiden leveys. Avalanchen kaikki maalit teki ykkösketju − MacKinnon viimeisteli kahdesti ja kapteeni Gabriel Landeskog kerran. Starsin ykkösketjusta Tyler Seguin laukoi ottelun avausmaalin ja Aleksandr Radulov osui kahdesti, mutta myös Blake Comeau ja Roope Hintz onnistuivat maalinteossa.

Ottelussa nähtiin myös dramatiikkaa, kun Avalanchen ykkösmaalivahti Philipp Grubauer loukkaantui toisessa erässä ja torjuntavastuun sai kesken pelin Pavel Francouz. Avalanche-miehistöstä myös puolustaja Erik Johnson kävi pariin otteeseen paikattavana.

Suomalaiset näkyvästi esillä

Ottelussa nähtiin paljon suomalaisväriä, kun Starsin paidassa viilettivät Hintzin lisäksi puolustajat Miro Heiskanen ja Esa Lindell. Avalanchella puolestaan hyökkäsivät Mikko Rantanen ja Joonas Donskoi.

Hintz oli suomalaispelaajista ainoa, joka onnistui maalinteossa, mutta Rantanen sai syöttöpisteen Avalanchen avausmaaliin ja oli lisäksi tekemässä maskia MacKinnonin laukaukselle.

Myös Heiskanen jatkoi tehokkaita otteitaan syöttämällä Comeaun ohjaaman 2−1-osuman. Nuori suomalainen sai Starsista eniten peliaikaa ja pelasi epäkiitollisessa roolissa MacKinnonin huippuketjua vastaan. Avalanchen kolmas maali saikin alkunsa Heiskasen kiekonmenetyksestä, mutta kokonaisuutena hän esitti tutun jämäkkää ja uhrautuvaa peliä.

Lindell pelasi hyökkäävämmän John Klingbergin rinnalla totutun varmaa puolustuspeliä. Donskoi puolestaan väläytteli pari kertaa nopeuttaan ja suoraviivaisuuttaan, mutta Avalanchen muut ketjut jäivät pienempään rooliin MacKinnonin johtaman kolmikon kantaessa vastuuta.

Ottelusarjan toinen peli pelataan maanantain ja tiistain välisenä yönä Suomen aikaa.

» Lähetä palautetta toimitukselle