NHL-aamuraportti: Canucks-nuorison alustama ilotulitus lähetti mestarit lomalle, Armian tehot eivät auttaneet Canadiensia

NHL / Aamuraportti
Canucks juhli.
Kuva © Getty Images
Pudotuspelien kahdeksan parasta joukkuetta on nyt selvillä. Seiskapelejä ei tällä kierroksella tarvittu, sillä yön otteluissa Flyers ja Canucks selvittivät tiensä jatkoon voittamalla kuudennet kohtaamiset. Jatkoaika kokosi olennaiset tiedot yön otteluista.

Armian tupla ei auttanut

Montreal Canadiens ei saanut pakotettua Philadelphia Flyersia seiskapeliin, vaikka se onnistui hallitsemaan pitkiä jaksoja kuudennesta ottelusta. Flyersin tehokas alku nosti joukkueen johtoon jo 28 sekunnin pelin jälkeen, kun Ivan Provorovin laukaus muutti suuntaa Shea Weberin mailasta. Ajassa 5.23 peli oli jo 2−0, kun tuolloin puolestaan Artturi Lehkosen maila osui väliin Canadiensin kannalta epäonnisesti.

Canadiensilla oli pitkiä painostuksjaksoja ottelun aikana. Flyers pyrki rauhoittamaan peliä kiekkokontrollilla, mutta punapaidat saivat silti painettua peliä sen päätyyn. Tuolloin varmuuttaan osoitti taas Carter Hart, joka torjui yhteensä 31 laukausta.

Ottelu päättyi lopulta 3−2, kun Nick Suzukin kaksi maalia jäivät Canadiensin ainokaisiksi. Joel Armia syötti molemmat. Voittomaalin teki Michael Raffl. Flyers kohtaa toisella kierroksella New York Islandersin.

Canucks tulitti mestarivahdin vaihtoon ja mestarit kesälomalle

St. Louis Blues ei uusi viimevuotista mestaruuttaan, sillä tällä kertaa lähtö tuli jo Läntisen konferenssin ensimmäisellä kierroksella. Vancouver Canucks voitti kuudennen ottelun 6−2 ja ottelusarjan 4−2. Se kohtaa toisella kierroksella Vegas Golden Knightsin.

Viimevuotisen mestaruustaiston avainhahmoihin kuulunut maalivahti Jordan Binnington tulitettiin vaihtoon jo toisen erän yhdeksännellä peliminuutilla. Tuossa vaiheessa lukemat olivat Canucksille jo 4−0, kun Brock Boeser kaunisteli lukemia ylivoimalla.

Canucksin nuori maestro Elias Pettersson oli jälleen alustamassa ilotulitusta kahdella syötöllä, mikä nosti hänen pudotuspelisyöttöjensä määrän jo yhdeksään. Myös tulokaspuolustaja Quinn Hughes on nyt samassa lukemassa syötettyään maaleista yhden.

Bluesin Jaden Schwartz osui päätöserässä yhteensä kaksi kertaa, mutta kahdesti osui myös Canucksin Tyler Motte. Ottelu luisui lähinnä "poispelailun" puolelle. Kovassa vireessä oleva maalivahti Jacob Markström torjui 29 laukausta.

Kevät ei ole ollut armollinen yhdellekään viime kausien mestareista, sillä koko viimeisen vuosikymmenen mestarijoukkueista vain vuoden 2011 ykkönen Boston Bruins jatkaa taivaltaan. Blues, Washington Capitals, Pittsburgh Penguins ja Chicago Blackhawks saivat kaikki nöyrtyä ykköskierroksella − Los Angeles Kings jo runkosarjassa.

» Lähetä palautetta toimitukselle