NHL-aamuraportti: Ovetškin pelasti maaleillaan Capitalsille lisäaikaa, Blackhawksille nousi tie pystyyn

NHL / Aamuraportti
Robin Lehner kiittää alkukauden seuratoveriaan Slater Koekkoekia hyvästä sarjasta. Golden Knightsin pelit jatkuvat pudotuspelien toisella kierroksella.
Kuva © Getty Images
Golden Knights eteni jatkoon Blackhawksin kustannuksella. Aleksander Ovetškin piti Capitalsin heiveröisen elonliekin hengissä. Stars ja Flyers ottivat kolmannet voittonsa erinomaisen maalivahtipelin ansiosta. Jatkoaika kokosi yhteen yön kierroksen merkittävimmät tapahtumat.

Flyers voittoon köyhässä ja kuivassa ottelussa

Philadelphia Flyers oli alusta alkaen terävämpi, ja aktiivinen hyökkäyspeli tuotti tulosta ajassa 6.32, kun Michael Rafflin hieno nosto avasi maalihanat.

Muutoin ottelun kaksi erää olivat hätäistä ja virheiden sävyttämää peliä, ja kummallakin joukkueella oli suuria vaikeuksia saada organisoituja hyökkäyksiä aikaan. Ottelun parhaat tilanteet syntyivät toisen erän loppupuolella, mutta Carey Price ja koko ottelusarjan erinomaisesti pelannut Carter Hart tekivät tehomerkintähaaveet tyhjiksi.

Kolme minuuttia ennen taukoa koitti musta hetki Pricelle, joka imaisi Philippe Myersin melko heppoisen roiskaisun taakseen.

Päätöserän Flyers pelasi rikkovaa ja puolustavaa peliä, johon mielikuvitukseton Canadiens ei kyennyt kunnolla vastaamaan. Hartin nollaan riitti 29 torjuntaa.

Stars jauhoi voiton

Tavoilleen uskollisena Dallas Stars aloitti vauhdikkaasti pakottaen Calgary Flamesin ottamaan reagoijan roolin. Avausmaali syntyi ensimmäisen erän puolivälissä Jamie Bennin ajettua röyhkeästi maalille ja ohjattua Tyler Seguinin syötön maaliin.

Stars jatkoi painostusta, mutta Flames piti hermonsa. 45 sekuntia ennen taukoa Mikael Backlundin veto painui häkkiin, kun Anton Hubodinin edessä oli likimain puolet kentällisistä.

Toisessa erässä itseään säästellyt Flames otti ohjat, ja Stars-puolustuksella oli kädet täynnä töitä pitääkseen vastustajat poissa tekopaikoista. Kolmatta erää ehdittiin pelata reilu minuutti, kun Johan Klingbergin ranneveto löysi tiensä verkon perukoille. Se oli ansaittu voittomaali, sillä Stars oli ollut enimmän aikaa ottelusta aloitteellisempi. Lopussa Flames sai pelata liki kaksi ja puoli minuuttia kuudella viittä vastaan, mutta sitkeä Stars kesti rynnistyksen.

Ovetškin siirsi ratkaisua

New York Islandersilla oli mahdollisuus varmistaa jatkopaikka neljännessä ottelussa Washington Capitalsia vastaan. Islanders pyöritti peliä miten tahtoi koko ensimmäisen erän.

Joukkueen esikoismaalin ohjasi Jean-Gabriel Pageau, kun Capitals oli juuri saanut Brenden Dillonin jäähyn tapettua. 2–0:n viimeisteli Mathew Barzal erän puolivälissä, eikä Capitals ollut lainkaan pelissä mukana.

Ottelun toinen erä oli ilmeeltään toista maata. Kentällä luisteli pirteä Capitals, ja Jevgeni Kuznetsov toi pääkaupunkiseuran maalin päähän ylivoimalla. Pari minuuttia myöhemmin iski Aleksandr Ovetškin, ja puntit olivat tasan.

Kolmannen erän alussa Ovetškin vei Capitalsin johtoon, ja asetelmat säilyivät loppuun asti. Islandersilla on kuitenkin vielä kolme ottelupalloa otettavana.

Blackhawks putosi jatkosta

Yön kolme aikaisempaa ottelua eivät olleet tapahtumiltaan erityisen muistettavia vaan hyvin tyypillisiä pudotuspeliotteluita. Kierroksen värikkyys oli varattu Vegas Golden Knightsin ja Chicago Blackhawksin viidenteen kohtaamiseen.

Golden Knightsilla oli jatkopaikka tähtäimessä, ja joukkue hallitsi hienokseltaan ottelua, tosin ensimmäinen erä eteni pitkälti tarkkailuasemissa. Maalinteon kuitenkin aloitti Blackhawks-kippari Jonathan Toews, jolle maali oli jo viides pudotuspeleissä.

Golden Knights jatkoi painostusta hyökkäyspäässä, ja avoin peli kostautui. Erän lopulla Connor Murphy pyöräytti itsensä tekopaikkaan, siirsi Dylan Stromelle, joka jatkoi suoraan Alex DeBrincatille vielä vapaampaan paikkaan. 15 sekuntia myöhemmin Max Pacioretty ehti vielä kaventaa.

Toisen erän Golden Knights starttasi kuten oli ensimmäisen päättänyt. Alle minuutissa Mark Stone pääsi kuittaamaan tasoituksen. Kolme minuuttia tästä ja Blackhawksille avautui yllättävästi tekopaikka. Drake Caggiula syötti Patrick Kanelle vapaaseen paikkaan maalin eteen, ja silloin yleensä koittaa hyviä asioita Kanen joukkueelle, niin nytkin. Nelisen minuuttia tästä ja Alec Martinez hyödynsi tarjotun ylivoimatilaisuuden.

Ottelu eteni ympäripyöreästi kolmannen erän alkuun, jolloin Alex Tuch vei Golden Knightsin ensimmäistä kertaa johtoon, ja Blackhawks oli selkä seinää vasten. Se ei saanut kunnon kirivaihdetta päälle, ja Golden Knightsin hyökkäykset söivät kalliita sekunteja, kunnes armonaika oli käytetty loppuun.

» Lähetä palautetta toimitukselle