NHL-aamuraportti: Donskoi ja Rantanen osuivat Coyotesin murskajaisissa, Bruins sysäsi Hurricanesin kuilun partaalle

NHL / Aamuraportti
Joonas Donskoi viimeisteli pudotuspelien kolmannen osumansa.
Kuva © Getty Images
Joonas Donskoi ja Mikko Rantanen osuivat Avalanchen murjoessa Coyotesin maan rakoon. Bruins ja Lightning sysäsivät kolmansilla voitoillaan vastustajansa kuilun partaalle. Jatkoaika kokosi yhteen yön kierroksen merkittävimmät tapahtumat.

Lightning paini Blue Jacketsin selän maata vasten

Maanantain avauskamppailussa Lightning otti kolmannen voittonsa Blue Jacketsiä vastaan. Tyyli oli sikäli erikoinen, että hyvinkin kiekollisena joukkueena pidetty Lightning haki valtavasti kaksinkamppailuja ja päätypaineja mahdollisimman kontrolloitujen hyökkäysten sijaan.

Tällä kertaa se toi voiton, vaikka Blue Jackets voitti muun muassa aloitukset peräti 71-prosenttisesti. Haastajan tehottomuus kuitenkin kostautui, vaikka Lightning viskoi paljon päätykiekkoja ja järjesti tietoisesti paljon kamppailutilanteita hallittujen ja hillitympien hyökkäysalueelle pääsemisten sijaan.

Loppulukemat olivat Tampa Bayn hyväksi 2−1, ja se tiesi Lightingin siirtymistä 3−1-johtoon ottelusarjassa. Yanni Gourde (1+1) oli mukana joukkueensa molemmissa maaleissa. Joonas Korpisalo torjui 20 kertaa.

Donskoi ja Rantanen osuivat

Coyotesin ja Avalanchen sarja on ollut yhdestä ensinmainitun voitosta huolimatta selkeää "lumivyöryn" hallintaa. Neljännessä ottelussa tasoero todella kärjistyi, kun Avalanche ryöpytti vastustajaansa peräti 7−1. Tehokkaimpana hääri Nazem Kadri kahdella maalilla ja syötöllä, mutta myös Joonas Donskoi ja Mikko Rantanen (1+1) osuivat. Donskoin maali syntyi oman siniviivan tuntumassa tulleen kiekonriiston seurauksena syntyneestä vastahyökkäyksestä. 

Kojootit saivat aikaiseksi vain 15 laukausta Avalanchen maalia kohti. Avalanche on nyt yhden voiton päässä jatkopaikasta.

Hurricanesin sysimusta kolmas erä

Carolina Hurricanes jätti saapumatta ottelun kolmanteen erään, kun Boston Bruins tuli kahden maalin takaa tasoihin ja takoi lisäksi vielä kaksi osumaa päälle. Hurricanes-vahti James Reimeria pommitettiin erässä 16 laukauksen verran, kun taas toiseen päätyyn laukauksia merkittiin vain kaksi kappaletta: näistä toinen johti kuitenkin Teuvo Teräväisen 3–4-kavennukseen ottelun loppuhetkillä.

Menestyksekkään päätöserän myötä Bruins sysäsi Hurricanesin kuilun partaalle, ja siirtyi sarjassa 3–1-johtoon. Ottelusarja on Bruinsille katkolla keskiviikkoiltana Suomen aikaa, kun joukkueet iskevät yhteen seuraavan kerran.

Hallitseva mestari on herännyt taisteluun

St. Louis Bluesin uninen alku kuplapeleissä on jäämässä historiaan, kun hallitseva mestari nappasi toisen voittonsa peräjälkeen Vancouver Canucksista ja tasoitti näin ollen ottelusarjan lukemiin 2–2. 

Viimeisessä voitossaan Blues oli erityisen tehokas ylivoimalla ja hyödynsi viidestä tarjotusta tilaisuudesta kaksi. Joukkueen voimahahmona puolestaan hääri Ryan O'Reilly, joka oli osallisena kaikkiin joukkueensa maaleihin: kahdesti maalintekijänä ja kerran syöttäjänä.

Juttua muokattu 18.8.2020 klo 8.41: Lisätty video Rantasen ja Donskoin pisteistä sekä ottelua VAN–STL käsittelevä osuus.

» Lähetä palautetta toimitukselle