NHL-aamuraportti: Bruins oli voitokas pelaajamenetyksistä huolimatta, Svetšnikovin ilkeä loukaantuminen masensi Hurricanesin

NHL / Aamuraportti
Darcy Kuemper (vas.) on joukkueelleen kaikki kaikessa.
Kuva © Getty Images
Avainpelaajia menettänyt Bruins otti voiton värikkäässä ottelussa Hurricanesia vastaan, joka puolestaan menetti yhden tärkeimmistä hyökkääjistään lasarettiin. Golden Knights otti kiinnityksen jatkopaikkaan, ja Darcy Kuemper pysäytti kaiken mahdollisen Avalanchea vastaan. Jatkoaika kokosi yhteen yön kierroksen merkittävimmät tapahtumat.

Bruins-Hurricanes tarjosi draamaa ja väriä

Vain muutamia tunteja ennen ottelua Boston Bruins ilmoitti Tuukka Raskin jättävän kauden kesken. Näin ollen Bruinsilta puuttuivat Rask, loukkaantunut David Pastrňák ja pirteästi pudotuspeleissä esiintynyt Nick Ritchie.

Ensimmäinen erä oli ilmeeltään puolustusvoittoista ja kovaotteista, ja maalia saatiin odottaa toisen erän alkuun, jolloin Charlie Coylen pesäpallolyönti lähetti kiekon vastustamattomasti ohi Mrazekin.

Rikkonainen kakkoserä ei kohokohtia tarjonnut, sen sijaan kolmas alkoi räväkästi Coylen ja Sean Kuralyn juoniessa alivoimalla 2–0-osuman. Hieman myöhemmin kovan kritiikin kohteeksi pitkin pudotuspelejä joutunut Nino Niederreiter kuittasi Jaroslav Halakin kardinaalikämmin.

Hurricanes ryhtyi painostamaan, mutta tuloksetta ja joukkue sai vielä osakseen ottelun synkimmän hetken Andrei Svetšnikovin väännettyä nilkkansa. Tätä kirjoittaessa Hurricanes ei ollut vielä ilmoittanut venäläistähden vamman vakavuutta.

Darcy Kuemper jälleen Coyotesin sankarina

Arizona Coyotesin ja Colorado Avalanchen kolmas kohtaaminen oli hermostunutta ja kyttäilevää peliä alusta alkaen. Derek Stepanin avausmaalikaan ei vapauttanut peliä ja piti Coyotesin edellä toisen erän jälkipuoliskolle asti, kunnes Andre Burakovski laukoi tasoituksen.

Kun Brad Richardsonin hirmukuti vei Coyotesin johtoon 34 sekuntia ennen taukoa, oli Avalanche ahdingossa. Ahdingon juurisyy löytyi Coyotesin maalinsuulta, jossa koko pudotuspelien ajan Coyotesia kannatellut Darcy Kuemper pelasi jälleen erinomaista ottelua. Kaikkiaan Kuemperille merkittiin ottelussa huikeat 49 torjuntaa.

Kolmannen erän loppuhetkillä kumpikin joukkue osui vielä kertaalleen Taylor Hallin ja Mikko Rantasen ansiosta, mutta Avalanchen loppukiri pysähtyi Kuemperiin.

Point pisteputkessa

Tampa Bay Lightning ja Columbus Blue Jackets kävivät jälleen tasaväkisen ja taktisesti kypsän mittelön, joka tällä kertaa kääntyi salamapaitojen eduksi pitkälti kärsivällisen ja fyysisesti väkevämmän puolustuspelin ansiosta. Brayden Pointin ja Victor Hedmanin vietyä Lightningin johtoon toisessa erässä tyytyi joukkue puolustamaan johtoaan.

Eric Robinsonin kavennus erän alussa sai Lightningin tiivistämään pakkaansa entuudestaan, eikä ottelun jälkipuolisko enää erityisiä kohokohtia tarjonnut. Hedmanin maali oli ruotsalaiselle ensimmäinen näissä pudotuspeleissä, ja Pointin pisteputki on nyt kuuden ottelun mittainen.

Määtän maali ei riittänyt

Olli Määttä teki jo kesän kolmannen pudotuspelimaalinsa, mikä on sinänsä hätkähdyttävää, sillä koko runkosarjassa täysosumia suomalaispakki latoi kokonaista neljä.

Vegas Golden Knightsin maalilla tänään vartioinut Marc-Andre Fleury teki kuitenkin tyhjiksi Chicago Blackhawksin voitonhaaveet. Blackhawks oli yritteliäs, mutta loppusilaus tuntui puuttuvan tekopaikoista.

William Karlsson ja Patrick Brown tekivät tarvittavat osumat, ja Golden Knightsista tuli kierroksen ensimmäinen joukkue, jolle on sarja katkolla seuraavassa pelissä.

» Lähetä palautetta toimitukselle