NHL-aamuraportti: Heiskanen loisti Starsin kaataessa Flamesin, Korpisalo torjui voiton Blue Jacketsille

NHL / Aamuraportti
Miro Heiskanen oli väkevässä maalintekovireessä Starsin ja Flamesin toisessa kohtaamisessa.
Korpisalo jatkoi vahvoja otteitaan maalinsuulla Blue Jacketsin tasoittaessa ottelusarjan. Patrick Kanen tehoilta ei riittänyt Blackhawksille, mutta Miro Heiskasen kaksi maalia avittivat Starsia Flamesin kaadossa. Jatkoaika kokosi yhteen yön kierroksen merkittävimmät tapahtumat.

Korpisalo pysäytti Lightningin rynnistyksen

Tampa Bay Lightning oli selvästi ottanut oppia edellisestä ottelusta. Sen tempo oli huomattavasti vahvempaa ottelun alussa, ja painostus tuotti tulosta alle kuuden minuutin pelin jälkeen. Nikita Kutšerovin neppaus nollakulmasta oli halvahko, mutta ottelutapahtumiin nähden ansaittu avausmaali. Blue Jackets ei päässyt millään peliin mukaan, ja suurin osa avauserästä oli silkkaa puolustustaistelua.

Pelikellossa oli ajankohta 12:56, kun Blue Jackets sai vasta toisen laukauksensa kohti Andrei Vasilevskia, ja tuo Ryan Murrayn ohjaus Pierre-Luc Dubois'n poikittaissyötöstä painui verkkoon. Lightningin vahva veto alkoi hyytyä, ja voimasuhteet tasoittuivat. Reilu minuutti ennen taukoa Oliver Bjorkstrandin komea laukaus yllätti Vasilevskin, ja vastoin odotuksia ja pelitapahtumia etu kääntyi Blue Jacketsille.

Toisessa erässä Lightning jatkoi aktiivista hyökkäyspeliään, mutta laukaukset kilpistyivät huimassa vireessä pelanneeseen Joonas Korpisaloon. Ensimmäisessä ottelussa joukkue kentällä ei ollut vastannut huutoon, mutta nyt Blue Jackets sai palkinnon uurastukselleen. Ratkaisijaksi nousi muutoin melko pimennossa ollut Alexander Wennberg, joka peippasi taidokkaasti tiensä Lightning-puolustuksen ja Vasilevskin ohi.
Lopussa edes neljättä minuuttia kuudella viittä vastaan ei riittänyt Lightningille. Korpisalo oli yksinkertaisesti päättänyt tilkitä maalinsa suun, ja onnistui siinä tänään 97-prosenttisesti.

Blackhawks taipui vasta jatkoerässä

Blue Jackets ei ollut ainoa otteitaan parantanut joukkue. Chicago Blackhawks tarjosi ennakkosuosikki Vegas Golden Knightsille täysveroisen vastuksen. Vauhdikkaan ja viihdyttävän avauserän aikana nähtiin kaksi Golden Knights -maalia. Erän puolivälissä Jonathan Marchessault ja Reilly Smith petasivat pyörityksellään paikan maalin eteen täysin vapaaksi unohdetulle Paul Stastnylle, jolla oli helppo työ nostaa kiekko häkkiin.

Nelisen minuuttia ennen taukoa Tomas Nosekin tulinen ranneveto painui vastustamattomasti ohi Corey Crawfordin. Blackhawksilla oli erän lopulla hyvätkin tilaisuutensa, mutta Robin Lehnerin maali pysyi miehen entisiltä seuratovereilta säpissä.
Toisessa erässä Blackhawks pääsi paremmin mukaan peliin, ja Kirby Dach iski tasoituksen kolme minuuttia erän alkamisesta, ja pudotuspelien pirteimpiin lukeutunut Blackhawk Dominik Kubalik maalasi ylivoimalla erän jälkipuoliskolla. Mark Stone palautti Golden Knights -johdon erän lopulla kiekon ajauduttua Crawfordin torjunnasta onnekkaasti tyhjän maalin kulmalle. Vain 14 sekuntia ennen erän päättymistä Blackhawks tunki jälleen tasoihin Dylan Stromen saatua Patrick Kanen loistosyötön maalin eteen. Syöttö oli yksi Kanen kolmesta, mutta hieno tehoilta ei riittänyt.

Kolmas erä oli liki kokonaisuudessaan Golden Knightsin hallintaa, mutta otteitaan terästänyt Crawford piti puolensa, ja ratkaisu siirtyi jatkoille. Sitä ehdittiin pelata 7:13, kun Reilly Smith pääsi kenenkään häiritsemättä maalin eteen ohjaamaan kiekon verkkoon.

Hamiltonin lämäri toi voiton Hurricanesille

Myös Boston Bruinsin ja Carolina Hurricanesin toinen kohtaaminen lähti nopeatempoisesti ja hyökkäyspainotteisesti liikkeelle. Ensimmäiseen maaliin tosin tarvittiin erikoistilanne, jonka David Krejci hyödynsi parhaalla mahdollisella tavalla.

Toisessa erässä otteet jatkuivat tasaväkisinä kummankaan saamatta erityisempää etulyöntiasemaa. Teuvo Teräväinen tasoitti kiukkuisella rannevedolla, ja puoltatoista minuuttia myöhemmin Andrei Svetšnikov vei Canesin piikkipaikalle.

Brad Marchand tasoitti viisi sekuntia ennen taukoa kesän ensimmäisellä pudotuspelimaalillaan, ja kolmannen erän puolivälissä henkilökohtaisen kuparisensa rikkoi myös Dougie Hamilton vetämällä upean lämärin suoraan syötöstä maalin kattoon. Hurricanes kesti Bruinsin painostuksen ottelun lopulla, ja sarjaa jatketaan sunnuntaina tasatilanteesta.

Heiskanen loisti värikkäässä ottelussa

Calgary Flamesin Dillon Dube jatkoi hyviä otteitaan sivaltamalla ottelun avausmaalin jo 19 sekunnin pelin jälkeen. Tyler Seguin tasoitti kolme minuuttia myöhemmin maalinedushässäkästä. Miro Heiskasen johto-osuma Aleksandr Radulovin järjestämästä läpiajosta oli sentään tyylikkäämpi suoritus.

Toisen erän kuudennella minuutilla Heiskasen roiskaisu laidasta yllätti Cam Talbotin täysin, ja peli oli Starsille 3–2. Derek Forbortin osuma ajassa 33:00 oli hieman samankaltainen – odottamaton heitto viivalta, johon Ben Bishop ei ollut valmistautunut lainkaan. Tasatilanne säilyi vain kaksi minuuttia Corey Perryn survottua kiekon maaliin.
Ottelun viimeiset kahdeksan minuuttia oli draamaa täynnä. Flames toivonkipinä heräsi Tobias Riederin riistettyä kiekon Johan Klingbergiltä ja karattua alivoimalla maalintekoon. Flamesin takaa-ajo täydentyi hieman alle kolme minuuttia ennen loppua, kun Sam Bennett viimeisteli ylivoimapyörityksen päätteeksi laatan häkkiin.

Moni joukkue olisi kipsaantunut, mutta Stars luotti vahvuuksiinsa ja jatkoi aktiivista hyökkäyspeliään. Se palkittiin 40 sekuntia ennen loppua Jamie Oleksiakin viimeistelemällä voittomaalilla.