NHL-aamuraportti: Mikko Rantanen avasi pudotuspelien maalitilinsä, Hurricanes piinasi pitkään Bruinsia

NHL / Aamuraportti
Bo Horvat oli illan tehomies Canucksin voittaessa Bluesin.
Kuva © Getty Images
Bruins kaatoi vivahteikkaiden vaiheiden jälkeen työläästi Hurricanesin. Bo Horvat johti Canucksin voittoa hallitsevasta Stanley Cup -mestarista. Mikko Rantanen osui vihdoin Avalanchen kukistaessa vaatimattoman Coyotesin. Jatkoaika kokosi yhteen yön kierroksen merkittävimmät tapahtumat.

Ykkösketju Bruinsin voiton avain

Boston Bruinsin ja Carolina Hurricanesin ensimmäinen kohtaaminen oli alusta asti nopeatempoista ja näyttävää peliä. Joel Edmundsson vei Hurricanesin johtoon hienon hyökkäyskuvion ja tarkan laukauksen päätteeksi. Bruins vaikutti hetken aikaa hieman hämmentyneeltä, kunnes sai taas juonen päästä kiinni. Pari minuuttia ennen taukoa Bruinsin vaarallinen ykkösvitja leipoi tasoituksen, viimeistelijänä David Pastrnak.

Bruinsin johto-osuma toisen erän alussa puhutti pitkään. Mrazek peitti kiekon räpyläänsä, mutta Anders Bjork sohaisi pikkumustan takaisin peliin. Kiekko ajautui Charlie Coylelle, jolla oli helppo työ nostaa limppu tyhjään pömpeliin. Mrazek protestoi voimakkaasti, ja Hurricanes haastoi tilanteen (käsisyötöstä, ei maalivahdin häirinnästä), mutta maali pysyi voimassa videotarkistuksen jälkeen.

Hurricanes-alivoiman alussa Brock McGinn hyödynsi Bruins-pakkien ajatuskatkon ja karkasi läpiajosta maalintekoon. Bruins oli vähällä palata johtoon – puolen minuutin sisällä Jake DeBrusk missasi avopaikan, ja David Krejci täräytti tolppaan. Kolmannen erän alkuminuutilla Krejci olikin sitten pykälää terävämpi ja veivasi maalin edestä 3–2:een. Erän puolivälissä Haydn Fleuryn siniviivaveto yllätti Tuukka Raskin täysin, ja peli oli tasan.

Ottelun lopulla sankariratkaisijan viittaa tarjottiin yhdelle jos toiselle, mutta jatkoille oli mentävä. Voittomaalia piti odottaa toisen jatkoerän toiselle minuutille, jolloin Bruinsin ykkönen rakensi hyökkäyksen, ja Patrice Bergeron kiskaisi ranteella kiekon vastustamattomasti ohi muuten erinomaisen ottelun pelanneen Mrazekin.

Islandersille työvoitto Capitalsista

Jäähyt sekoittivat kahden hyvin erilaisen joukkueen peliä ensimmäisessä erässä, eikä kunnon systemaattisesta hyökkäysrakentelusta tullut käytännössä mitään. Toisessa erässä ensimmäisenä onnistui T.J. Oshie, joka sai onnekkaasti kiekon tyhjän maalin kulmalle, kun Semjon Varlamov oli tyystin menettänyt havainnointinsa pelivälineestä. Oshie oli osallisena myös Washignton Capitalsin toisessa maalissa, jossa Capitalsin pelaajat survoivat miehissä kiekkoa maalin edestä sisään.

Jordan Eberle kavensi ennen taukoa, ja henkinen yliote siirtyi New York Islandersille. Päätöserän ensi minuutilla Anders Lee survoi irtokiekon verkkoon. Kuusi minuuttia myöhemmin Brock Nelson kävi alivoimalla karvaamassa oman purkukiekkonsa haltuun Ovetškinin nenän edestä ja toimitti mustan maalin eteen Josh Baileylle. 3–2.

Anthony Beauvillierin maalissa oli jo ratkaisun makua, sillä Capitals ei ollut päätöserässä saanut juuri mitään aikaan. Lopullisesti Capitalsin kiri tyrehtyi Tom Wilsonin jäähyyn. Kaikkiaan miehelle kertyi ottelussa yhteensä 11 jäähyminuuttia.

Islandersin maalit olivat joukkueen näköisiä – eivät erityisen tyylikkäitä tai näyttäviä, vaan tulosta työnteosta, vainusta ja oikeaoppisesta sijoittumisesta. Pelillisesti Islanders oli alun takaiskuista huolimatta potkun verran pääkaupunkiseuraa edellä.

Avalanche kaatoi saamattoman Coyotesin

Arizona Coyotes kamppaili urhoollisesti kaksi ja puoli erää Colorado Avalanchea vastaan, muttei voinut paremmalleen mitään. Nazem Kadri ja J.T. Compher osuivat kymmenen sekunnin välein. Lopullinen naula kojoottiarkkuun oli Mikko Rantasen ensimmäinen pudotuspelimaali reilua minuuttia myöhemmin.

Toisessa päässä Avalanche-puolustus eliminoi Coyotesin vastaiskunpoikaset alkuunsa. Philipp Grubauerin maali säilyi puhtaana loppuun saakka, eikä saksalaiselle kertynyt kuin 14 torjuntaa. Vastaavasti Darcy Kuemper joutui torjuntatöihin 37 kertaa, mikä osoitti kiistatta joukkueiden välisen tasoeron hyökkäysmateriaalissa.

Avalanchen peli oli tosin kaikkea muuta kuin virheetön, mutta joukkue osoitti luonteensa kairaamalla selkeän voiton huononakin päivänä.

Canadiensin loppurynnistys ei tuottanut tulosta

Montreal Canadiens lähti altavastaajana haastamaan Philadelphia Flyersia, jolla oli omat käynnistymisvaikeutensa. Kunnon hyökkäyksiä ja paikkoja ei syntynyt ennen Ivan Provorovin sutaisemaa avausmaalia ottelun yhdeksännellä minuutilla.

Canadiens ei saanut peliä kunnolla toimimaan tasakentällisin ja sai mahdollisuutensa ainoastaan ylivoimalla, joita ei pudotuspelihengen mukaisesti tuomittu ihan liikaa. Shea Weber käytti harvinaislaatuisen tilaisuuden hyväkseen laukomalla oman reboundinsa verkkoon. Tasatilanneiloa kesti ruhtinaalliset kuusi sekuntia Joel Farabeen vietyä Flyersin jälleen johtoon.

Canadiens vyöryi ottelun lopulla hanakasti kohti Flyers-päätyä, mutta ei löytänyt keinoja murtaa Flyersin puolustusta. Lopusta piti huolen Carter Hart. 2–1-lukemat säilyivät loppuun asti.

Canucks horjutti mestareita

St. Louis Bluesin ja Vancouver Canucksin peli oli laadullisesti kierroksen parhaita. Ottelu eteni tasaväkisesti ja vauhdikkaasti, ja tilanteita syntyi hyvä liuta molemmille maaleille. Kahden ensimmäisen erän aikana Canucks johti kahdesti, ja molemmilla kerroilla Blues tasoitti. Varsinkin Jaden Schwartzin viileän näppärä viimeistely läpiajosta jää mieleen.

Blues aloitti kolmannen erän hurjalla temmolla, sillä se halusi ratkaisua varsinaisella peliajalla. Kun painostus ei tuottanut tulosta ensimmäiseen viiteen minuuttiin, iski Canucks vastaan Troy Stecherin muodossa.

Kolmisen minuuttia myöhemmin Bo Horvat löi illan toisen täysosumansa.
Canucks sai loppu kohti jäädytettyä Bluesin pelin tehokkaasti, eivätkä nuottipaidat saaneet erityisen vaarallisia tilanteita aikaan ennen loppuhetkien kuudella viittä vastaan -pyöritystä. Kiriyritys näivettyi Alex Pietrangelon jäähyyn ja J.T. Millerin iskemään ylivoimamaaliin ottelun viimeisellä minuutilla.

» Lähetä palautetta toimitukselle