NHL-aamuraportti: Joonas Korpisalon ennätysilta päättyi pettymykseen

NHL / Aamuraportti
Joonas Korpisalo teki kaikkensa. Se ei riittänyt.
Lightning ja Blue Jackets tahkosivat yhden NHL-historian pisimmistä otteluista. Joonas Korpisalo otti kiinni ennätykselliset 85 vetoa. Stars taipui Flamesille, eikä Blackhawksista ollut sanottavaa vastusta Golden Knightsille. Jatkoaika kokosi yhteen yön kierroksen merkittävimmät tapahtumat.

Maratoonarit

Columbus Blue Jackets lähti ennakkoluulottomasti haastamaan sarjan ennakkosuosikkia Tampa Bay Lightningia. Jo ottelun toisella minuutilla Alex Killorn joutui kaatamaan Riley Nashin sääntöjenvastaisesti, ja ylivoimalla Blue Jackets rankaisi. Alexandre Texier'n laukaus kimposi Pierre-Luc Dubois'n kädestä maaliin.

Boltsin tasoitusmaali oli oikeastaan samankaltainen kuin Blue Jacketsin avausosuma. Nikita Kutšerovin laukaus muutti juuri maalin edessä suuntaa Brayden Pointin jalasta yllättäen Joonas Korpisalon täysin.

Jäähyt sekoittivat kummankin joukkueen peliä toisessa erässä. Lightning hallitsi tapahtumia tasakentällisillä, muttei onnistunut yllättämään Korpisaloa ja kurinalaisesti puolustanutta Blue Jacketsia. Kesken Lightning-painostuksen 25 sekuntia ennen erätaukoa Oliver Bjorkstrand laukoi aivan laidasta kohti, ja kiekko löysi kokoisensa reitin Vasilevskin olkapään ja yläriman välistä.

Puntit tasoittuivat heti kolmannen erän ensimmäisestä Lightning-hyökkäyksestä, jolloin Yanni Gourden maalille toimittama flipperikiekko kimposi Korpisalon jalasta maaliin. Tämän jälkeen kumpikin joukkue loi oman tilanteensa mutta kärsi viimeistelyssä tehottomuudesta, ja ratkaisu siirtyi jatkoajalle.

Lightning halusi ratkaisua selvästi enemmän, ja se myös jaksoi liikkua väsynyttä Blue Jacketsia paremmin. Blue Jackets tiivisti puolustustaan, ja etsi ainoastaan paikkoja vastahyökkäyksiin. Ottelusta kehkeytyi lopulta yksi NHL-historian pisimmistä. Vapautuksen hetki koitti vasta viidennessä jatkoerässä pelikellon näyttäessä kahta ja puolta tuntia. Ratkaisevan osuman iski komealla laukauksella Brayden Point, joka peliotteisiin nähden oli maalin ansainnutkin.

Ainakaan Joonas Korpisaloa ei Blue Jacketsin tappiosta voi syyttää. Suomalaisen tekemät 85 torjuntaa ovat NHL:n kaikkien aikojen ennätys.

Maratonottelu söi tilapäällekkäisyyksistä johtuen Carolina Hurricanesin ja Boston Bruinsin välisen pelin, joka siirrettiin alkavaksi keskiviikkoiltaan kello kuusi Suomen aikaa.

Duben maalit takasivat Flames-voiton

Calgary Flames lähti liikkeelle pirteällä jalalla ja meni avauserässä Dillon Duben maaleilla 2–0-johtoon. Dallas Stars haki otetta pitkään, ja sai vasta toisessa erässä jutun juonesta kiinni. Denis Gurjanov ohjasi Miro Heiskasen vedon maaliin, ja Aleksandr Radulovin tasoitus oli puolestaan seurausta Starsin nopeasti ja taitavasti rakennetusta hyökkäyssommitelmasta.

Erän loppu eteni voimasuhteiltaan tasaisesti, ja Rasmus Andersson vei Flamesin takaisin johtoon kolme minuuttia ennen taukoa. Tämä jäi myös ottelun voittomaaliksi. Päätöserässä Flames keskittyi viemään tilan pois Starsin rakentelulta ja otti tuiki tärkeän etutikin ottelusarjassa.

Tutkapari Smith-Marchessault

Vegas Golden Knights ja Chicago Blackhawks lähtivät sarjan avausotteluun tunnustelumielellä. Ensimmäinen erä ei juuri tarjonnut tilanteita saati erityisiä kohokohtia. Toisessa erässä peli hieman avautui, ja erän puolivälissä alkoi tapahtua. Ajassa 27:22 Shea Theodore avasi maalihanat tiukalla B-pisteen rannevedolla. Kolme minuuttia myöhemmin William Carrier tuikkasi elämään jääneen irtokiekon verkkoon. Haaston jälkeen tilanne tuomittiin Golden Knightsin eduksi, ja sitä seuranneen jäähyn aikana David Kampf kavensi alivoimalla.

Kolmas erä ehti vanheta vain kolme ja puoli minuuttia, kun Corey Crawford hörppäsi Reilly Smithin vedon taakseen. Crawfordilla ei ollut paras päivänsä, mutta Golden Knightsin neljäs maali menee täysin Blackhawks-puolustuksen piikkiin. Jonathan Marchessault'n syöttö vapautti Smithin läpiajoon ja toistamiseen maalintekoon.
Maaleja olisi voinut syntyä lisää vielä molempiin päihin, mutta Golden Knights oli kentän päällikkö tänään.