NHL-aamuraportti: Tulikuuma Flyers ja vain hiukan viileämpi Golden Knights raivasivat tiensä puhtaalla pelillä Round Robin -sarjan kärkeen

NHL / Aamuraportti
Flyersin jo vakiintunut sankari ja vastikään vihitty sankari: kassari Carter Hart sekä hyökkääjä Nicolas Aube-Kubel.
Kuva © Getty Images
Flyers ja Golden Knights nappasivat konferenssiensa kärkitilat puhtaalla pelillä. Victor Hedman loukkaantui erikoisessa tilanteessa. Jatkoaika kokosi yhteen yön kierroksen merkittävimmät tapahtumat.

Flyers hirmuiskussa

Philadelphia Flyersin trendi lyhyen Round Robin -kierroksen otteluissa on ollut kylmäävä: joukkue päihitti kaikki muut konferenssinsa kärkijoukkueet ja teki sen maalierolla 11–3. Joukkueen peli-ilme on ollut kaikin puolin raikas, ja odotettujen vastuunkantajien takaa esiin on noussut uusia nimiä.

Viimeisimpänä NHL-urallaan vain 45 runkosarjaottelua pelannut hyökkääjä Nicolas Aube-Kubel, joka iski kaksi maalia Tampa Bay Lightningin verkkoon. Jälkimmäinen jäi myös ottelun voittomaaliksi.

Flyers kohtaa ensimmäisellä varsinaisella pudotuspelikierroksella Montreal Canadiensin.

Victor Hedman loukkaantui

Norris-finaalien vakiokasvo Victor Hedman joutui jättämään Lightningin ja Flyersin välisen kesken satutettuaan nilkkaansa ottelun ensimmäisessä erässä. Ruotsalaispakki teki harmittoman näköisen käännöksen takaperinluisteluun, jolloin nilkka pääsi vääntymään. Hän ei enää palannut otteluun.

Myös ilman kapteeniaan Steven Stamkosia toistaiseksi toimeen tuleva Lightning kohtaa pudotuspeleissä joko Columbus Blue Jacketsin tai Toronto Maple Leafsin.

Myös Golden Knights puhtaalla pelillä jatkopeleihin

Flyersin tapaan myös Vegas Golden Knights selvitti tiensä konferenssin kärkipaikalle puhtaalla pelillä. Colorado Avalanche kuitenkin hankaloitti aietta viimeiseen asti, kun joukkueiden välisessä ottelussa ratkaisua haettiin jatkoajalta asti.

Vaikka ennen ottelua spekuloitiin, olisiko ottelun voittaminen ja siten erinomaiseen vireeseen yltyneen Chicago Blackhawksin vastustajaksi hankkiutuminen järkevää, eivät joukkueet jäällä asiaa kummemmin noteeranneet: kiivastempoisessa ottelussa taklaukset ja tilanteet vietiin loppuun asti ja laukauksia blokattiin uhrautuvasti aivan loppuhetkille saakka.

Ottelun sankariksi julistettiin jatkoajalla maalin kihauttanut Alex Tuch, joka rynnisti Alec Martinezin kanssa ylivoimahyökkäykseen. Tilannetta edelsi Avalanchen venähtänyt, löysä ja tavoitteeton kiekottelu, joka päättyi kiekonriistoon.

Näin muodoin Golden Knight siis kohtaa seuraavaksi Blackhawksin, kun taas Avalanchen vastustajaksi luistelee Arizona Coyotes.

» Lähetä palautetta toimitukselle