NHL-aamuraportti: Jättejä kesälomalle, Lehkonen niittasi ratkaisun

NHL / Aamuraportti
Lehkonen tuuletti uransa kovinta osumaa.
Kuva © Getty Images
Yön NHL-kamppailut tiesivät kesälomaa useammalle ennakkosuosikkina ottelusarjaansa lähteneelle joukkueelle. Jatkoaika kokosi yhteen yön kierroksen merkittävimmät tapahtumat.

Panthers ulos ensimmäisenä

Edellisessä ottelussa hieman toivonkipinäänsä voitolla sytytellyt Florida Panthers ei saanut rakennettua kummoista tekemistä "momentuminsa" päälle. Perjantai-iltana tuli noutaja, ja se tuli selkein 5−1-lukemin. Anthony Beauvillier osui jo avauserässä kahdesti, minkä jälkeen Mike Hoffman kavensi. Aleksander Barkovin syöttämästä vastaiskumaalista tuli lopulta viimeinen tänä keväänä Panthersin tehtailema osuma. Islanders paukutti toisessa ja kolmannessa erässä yhteensä kolme maalia lisää.

Leo Komarov pelasi ottelussa kevään ensimmäisen pudotuspelinsä ja syötti yhden joukkueensa maaleista.

Tappio käynnisti välittömät spekulaatiot Panthersin GM:n Dale Tallonin pestin päättämisestä. Tallonin sopimus tulee kauden jälkeen päätökseen, eikä jatkosopimusta ole tehty.

Predators lähti lauluun jatkoajalla

Illan ensimmäinen ennakkosuosikkina sarjaan lähtenyt kesälomalainen oli Nashville Predators. Predators loi ottelusarjan peleissä enemmän maaliodottamaa kuin vastustajansa Arizona Coyotes, mutta oli tehoton ja sortui omassa päässä paikoittain heikkoon pelaamiseen. Voitto tuli Brad Richardsonin osumalla jatkoajalla lukemin 4−3. Juuse Saros pelasi Predatorsin maalilla.

Virallisiin pudotuspeleihin pääseminen on Coyotesille ensimmäinen sitten kevään 2012, jolloin joukkue selvisi Shane Doanin ja kumppanien johdolla konferenssifinaaliin. Tuosta joukkueesta nykymiehistössä on mukana enää kapteeni Oliver Ekman-Larsson.

Lehkonen tuuletti voittoa

Illan toinen ennakkosuosiminen − ja suurempi sellainen − oli Pittsburgh Penguinsin putoaminen varsinaisista pudotuspeleistä. Montreal Canadiens voitti neljännen ottelun 2−0 ja ottelusarjan 3−1, Voittomaalin iski Artturi Lehkonen maalinedustalta kolmannen erän loppupuolella, toinen maali tuli puolestaan tyhjiin.

Canadiensin kenttäpelaajien taistelu sarjassa oli ennakkoluuloton ja uhrautuvainen. Selkein ykkösnimi oli kuitenkin tolppien välissä, sillä Carey Price torjui sarjassa yli viisi maalia paremmin kuin maaliodottaman perusteella olisi pitänyt. Luku oli ennen yön viimeisimpien pelien päättymistä sarjan selkeästi korkein.

Myös Oilers ulos

Konferenssinsa heikomman kokonaisuuden, Blackhawksin, heikon kauden sekä kovilla tehoilla pistepörssissä tykitelleiden supertähtiensä ansiosta selkeänä suosikkina ottelusarjaansa lähteneen Edmonton Oilersin kesästä tuli todellinen pannukakku.

Dominik Kubalik iski voittomaalin neljännen ottelun kolmannessa erässä, mikä riitti chicagolaisille 3−2-voittoon ja ottelusarjan kolmanteen voittoon neljännessä pelissä. Näin ollen Blackhawks jatkaa kaksikosta varsinaisiin pudotuspeleihin. Mikko Koskisen 26 torjuntaa eivät riittäneet Oilersille, sillä välillä selän takana heilui oman puolustajankin ohjaama maali.

Blackhawks lähti pudotuspelikevääseen konferenssinsa huonoimmalta pudotuspelipaikalta eli 12. paikalta.

Maple Leafsin ilmiömäinen kiri

Columbus Blue Jackets oli jo tukevasti kiinni ottelu- ja ottelusarjavoitossa, kun Boone Jenner iski numeroiksi 3−0 reilut viisi minuuttia ennen kolmannen erän loppua. Toronto Maple Leafs ei kuitenkaan suostunut vielä kauttaan päättämään, vaan kiri kolmessa ja puolessa minuutissa tasoihin kolmen maalin takaa-ajoasemasta.

Jatkoerän seitsemännellä minuutilla Auston Matthews laukoi ylivoimalla voittomaalin ja venytti sarjan viidenteen peliin. Maple Leafsin sankareina toimivat joukkueen ykkösnimet: Matthews summasi tehot 1+2, Mitch Marner 0+3 ja John Tavares, William Nylander sekä Zach Hyman 1+1.

Canucks ei antanut jatkoerän vanheta

Niin ikään Vancouver Canucksin ja Minnesota Wildin välisessä ottelussa voittajaa haettiin jatkoilta. Sarjan venytystä viidenteen otteluun hamunnut Wild lähti viimeiseen erään maalin johdosta, mutta Bo Horvat tasoitti lukemat 4−4:ään varsin vapaasti maalin edestä.

Tämän jälkeen ei maaleja nähty ennen jatkoerää, joka ehti vanheta vain 11 sekuntia ennen ratkaisua. Canucks puski aloituksesta kiekon päätyyn, ja kun peliväline palautettiin viivaan, tälläsi Christopher Tanev sen puolestaan verkon perukoille.

Näin ollen ennakkosuosikkina sarjaan lähtenyt Canucks jatkaa varsinaisiin pudotuspeleihin voitoin 3−1.

» Lähetä palautetta toimitukselle