NHL-aamuraportti: Häikäisevä Pierre-Luc Dubois pöllytti voitostaan varmaa Maple Leafsia hatullisella ja jatkoerän voitto-osumalla

NHL / Aamuraportti
Ja näin syntyy hattutemppu: tyylikkäästi ratkaisuosumalla jatkoerässä.
Kuva © Getty Images
Pierre-Luc Dubois johti Blue Jacketsin kiriä kolmen maalin takaa ja viimeisteli voittomaalin jatkoerässä. Ilman Patrik Lainetta pelanneen Jetsin kausi niputettiin. Jatkoaika kokosi yhteen yön kierroksen merkittävimmät tapahtumat.

Pierre-Luc Dubois kertaa kolme ja sinitakkien huima kiri

Toronto Maple Leafs näytti jo taputelleen ottelun, kun se johti Columbus Blue Jacketsiä jo ottelun puolivälissä kolmella maalilla, joista kahteen myös Kasperi Kapanen oli merkkauttanut syöttöpisteen.

Sinitakkien Pierre-Luc Dubois oli kuitenkin päättänyt voittaa ottelun vaikka yksin ja iski varsinaisella peliajalla kaksi maalia sekä kruunasi iltapuhteensa voitto-osumalla jatkoerässä. Syötön voittomaaliin tarjoili KalPastakin tuttu Alexandre Texier.

Dubois'n ohella maalin makuun pääsi puolestaan puolustaja Seth Jones tarkalla laukauksellaan.

Siipirikkoisen Jetsin kausi lopullisesti paketissa

Calgary Flamesin ja Winnipeg Jetsin välinen ottelusarja muuttui edetessään koko ajan vain enemmän Flamesin näytökseksi, eivätkä viimeiseksi jääneen keskinäisen ottelun loppulukemat 4–0 jättäneet nekään jossittelun varaa.

Yhä ilman ykkössentteriään Mark Scheifelea ja laukaisupelotettaan Patrik Lainetta pelanneen Jetsin rungon ohkaisuus eittämättä vaikutti hallinnan siirtymiseen Flamesille. Selkärangan naksumista aiheutti myös Sam Bennettin oppikirjapukukoppimaali: sekunti ennen ensimmäisen erän loppua.

Flamesin maalilla Cam Talbot torjui siis nollapelin, jota varten hän joutui venymään kiekon tielle kuitenkin 25 kertaa.

Hampaaton Wild-hyökkäys lahjoitti Markströmille helpohkon nollan

Vancouver Canucks siirtyi ottelusarjan johtoon tylyn 3–0-esityksen päätteeksi. Osansa kunniasta kuuluu luonnollisesti nollapelin pelanneelle Jacob Markströmille, mutta kunniaa, kyseenalaista sellaista, on jaettava myös Minnesota Wildin hyökkäyspelille.

Markströmin torjuttavaksi asti laukauksia pääsi vain 19, ja vain harvaa niistäkään saattoi kutsua luovuudessaan tai vaarallisuudessaan huippupaikoiksi. Kaiken kruunuksi Wildin aiemmin suhteellisen pirteä erikoistilannepelaaminen sakkasi, sillä seitsemästä ylivoimasta huolimattakaan joukkue ei maalinteossa onnistunut; Canucks sen sijaan rokotti kahdesti seitsemästä miesylivoimastaan.

Tutkapari Laughton ja Hayes Capsin turma

Philadelphia Flyersin Scott Laughton ja Kevin Hayes ottivat roolia joukkueen selättäessä Washington Capitalsin. Laughton saalisti ottelussa tehot 2+1, ja Hayes puolestaan tarjoili syötön jokaiseen joukkueensa kolmeen maaliin.

Myös Travis Konecny ilmoittautui peleihin kahdella syötöllään, joista ensimmäinen, Laughtonin avausmaaliin annettu täyttää jo lähes aikuisviihteen määritelmän.

» Lähetä palautetta toimitukselle