NHL-aamuraportti: Suomalaiset viettivät komeaa tehoiltaa, McDavid ja Svetšnikov latoivat hattutemput mieheen

NHL / Aamuraportti
Davai! Andrei Svetšnikov tuotti tuskaa Rangers-puolustukselle ja Henrik Lundqvistille.
Kuva © Getty Images
Sebastian Ahon ja Sami Vatasen tarjoilut maistuivat Andrei Svetšnikoville Carolina Hurricanesin ottaessa komean voiton New York Rangersista. Miro Heiskasen kolme syöttöpistettä eivät puolestaan auttaneet Dallas Starsia voittoon. Jatkoaika kokosi yhteen yön kierroksen merkittävimmät tapahtumat.

Kolme kertaa Svetšnikov ja McDavid

Rangersin peli lähti vaivalloisesti liikkeelle Pavel Butšnevitsin varhaisen rangaistuksen takia, ja valkopaidat olivat pulassa lähes koko ensimmäisen erän alkupuoliskon. Hurricanes sai palkinnon avoimesta pelitavastaan Andrei Svetšnikovin kiskaistua ranteelta kiekon tarkasti ohi Henrik Lundqvistin.

Tasoitukseen Rangers tarvitsi kahden miehen ylivoiman ja Artemi Panarinin. Erikoistilanteet piristivät Rangersin peliä, ja erän loppupuolella ote oli selkeästi Ison Omenan miehillä. Petr Mrazek epäsi ensin Brett Howdenin ja myöhemmin Mika Zibanejadin yritykset upeilla paraatipelastuksillaan. Hurricanesin alivoimamiehitys näytti hyvin eksyneeltä.

Toisen erän alkajaisiksi Svetšnikovin ylivoimakenttä näytti uudemman kerran voimaansa: Sami Vatasen viivapeli, Sebastian Ahon vapauttava syöttö ja jälleen Svetšnikovin veto osoittautui liian vaikeaksi Lundqvistille.

Vain reilua minuuttia myöhemmin Morgan Geekien vahvasta esityöstä Jordan Martinook lisäsi Hurricanesin johdon 3–1:een. Rangers ei saanut kirivaihdetta päälle, ja lopusta piti huolen Mrazek.

Ottelun päätöserä eteni junnaavasti. Hurricanes ei avannut peliä hakeakseen lisämaaleja eikä toisaalta antanut Rangersille yhtään tilaa rakentaa peliä. Kuusi minuuttia ennen loppua Svetšnikov täydensi loisteliaan iltansa iskemällä Hurricanesin historian ensimmäisen hattutempun pudotuspeleissä. Syötön osumaan tarjosi jälleen Sebastian Aho, jolle syöttöpinna oli illan kolmas.

Edmonton Oilers sai Chicago Blackhawksia vastaan lentävän lähdön Connor McDavidin yllätettyä Corey Crawfordin jo 19 sekunnin pelin jälkeen. Neljä minuuttia myöhemmin McDavid iski jälleen, ja vasta nyt pääsi Blackhawks mukaan ottelun tempoon. Patrick Kane kavensi erän puolivälissä, ja ote alkoi siirtyä Blackhawksille. Painostus tuotti tulosta toisessa erässä. Slater Koekkoek kavensi, ja Olli Määtän laukaus siniviivalta pomppi verkon porukoille asti.

McDavid sai hatun täyteen kolme minuuttia ennen toisen erän loppua, ja Oilers oli jälleen piikkipaikalla. Kolmannen erän puolivälissä James Neal vei Oilersin kahden maalin karkuun rokotettuaan Crawfordia maalintausseikkailustaan, ja homma ratkesi parikymmentä sekuntia myöhemmin. Neal aiheutti sekamelskan maalilla, ja yksin unohdettu Alex Chiasson pääsi nostamaan vapaasta paikasta Oilersin kuudennen täysosuman.

Jets voittoon vastoinkäymisistä huolimatta

Calgary Flamesin ja Winnipeg Jetsin intensiiviseksi ennakoitu ottelu syttyi hitaasti, mutta vauhtiin päästyään peli oli tulta ja tappuraa. Kuten sarjan ensimmäinen peli, oli tämäkin suurilta osin kovien otteiden, kuumenevien tunteiden ja rangaistusten sävyttämä aivan loppuun asti.

Jetsin loukkaantumissuman johdosta kokoonpanoon nostettu Jansen Harkins yllätti Cam Talbotin ensimmäisen kerran ensimmäisen erän puolivälin jälkeen. Toisessa erässä Jets sai pelata kahden miehen ylivoimalla täydet kaksi minuuttia tuloksetta, mutta välittömästi erikoistilanteen päättymisen jälkeen Adam Lowry ohjasi John Morrisseyn viivanoston maaliin.

Erän puolivälissä Elias Lindholm rankaisi Nikolaj Ehlersin huolimattomasta syötöstä kaventaen tilanteen. Myös tasoituksessa oli runsaasti Jets-pelaajien myötävaikutusta. Sam Bennett yritti vanhanaikaista, ja kiekko kimposi Nathan Beaulieun luistimesta ja otollisesta jalanliikkeestä maaliin.

Lopussa kummallakin joukkueella oli vielä paikkansa, ja erän puolivälissä Ehlers sai vihdoin ohjattua illan ensimmäisen ylivoimamaalin paikaten tavallaan toisen erän virheensä.

Ottelun lopussa oli draamaa tarjolla erikoistilanteiden myötä, mutta Flames ei enää Hellebuyckia yllättänyt. Avainpelaajiaan menettänyt Jets otti arvokkaan työvoiton ja tasoitti ottelusarjan.

Kutšerov ratkaisi huippuottelun

Tampa Bay Lightningin ja Washington Capitalsin kohtaaminen sijoitusottelusarjassa ei välttämättä lukeutunut yön kierroksen viihdyttävimpiin mittelöihin. Bolts ja Caps pelasivat nopeaa ja hermostunutta kiekkoa puolin ja toisin. Nikita Kutšerov viimeisteli avausmaalin, ja toisessa erässä Mitchell Stephens ohjasi 2–0:aan Jonas Siegenthalerin epäonnistuttua ratkaisevasti miesvartioinnissa.

Panik ja Kuznetsov sutaisivat tasoitusmaalit erän loppuhetkillä, ja Capitals pääsi päätöserään henkisessä etulyöntiasemassa. Hyvistä paikoista huolimatta Caps ei pelivälinettä Andrei Vasilevskin taakse enää saanut, ja voittajaa oli etsittävä jatkoilta. Jakub Vranalla ja Brayden Pointilla oli tilaisuutensa, mutta ratkaisu venyi voittomaalikisaan. Siinä kahden pisteen arvoisen osuman napautti odotettu nimi – Nikita Kutšerov.

Golden Knights pilasi Heiskasen loistoillan

Miro Heiskanen syötti Dallas Starsin kaikki kolme maalia, mutta voittoon espoolaisen huippusuoritus ei riittänyt.

Chandler Stephenson rikkoi kuparisen jo minuutin pelin jälkeen. Se ei lamaannuttanut Starsia vaan ärsytti sen jauhamaan hyökkäyksiä pienellä riskilläkin. Vegas Golden Knights ja Robin Lehner kestivät paineistusta toisen erän yhdeksännelle minuutille, jolloin Joe Pavelskin syöttö kimposi epäonnisen Alex Martinezin luistimesta häkkiin.

Heti seuraavasta hyökkäyksestä Jamie Oleksiakin tulinen rannelaukaus pöläytti Golden Knightsin maaliverkkoja toistamiseen. Neljä minuuttia myöhemmin Heiskanen lähetti kiekon viivalta kohti maalia, ja Corey Perry oli mailoineen välissä ohjaten komeasti Starsin kolmannen osuman.

Kolmas erä eteni täysin Golden Knightsin komennossa. Stars oli nukuksissa, ja Nevadan ylpeys rynni erän puolivälissä viidessä minuutissa ohi. Kaikkiaan Golden Knights löi päätöserässä neljä maalia, ja loppusinetin iski William Karlsson tyhjään verkkoon.

Murray ja Crosby Pens-voiton takuumiehinä

Maalivahdit nousivat valokeilaan Penguinsin ja Canadiensin toisessa kohtaamisessa. Matt Murray oli mies paikallaan Penguinsin tasoitettua otteluvoitot. Kentällä voiton arkkitehtinä kunnostautui ennen muuta Sidney Crosby, joka iski Penguinsin avausosuman ja oli muutenkin näkyvästi esillä.

Canadiens sortui kurittomuuteen eikä saanut hyökkäyspeliään järjestykseen. Penguins vyöryi kahden erän ajan kohti Canadiens-maalia, ja vain Carey Pricen loisto-otteet pitivät Habsin pinnalla. Ratkaisumaali syntyi viisi minuuttia ennen loppua, kun Conor Shearyn oivaltava syöttö tavoitti maalin eteen ajaneen Jason Zuckerin.

Jesperi Kotkaniemi ehti kaventaa vielä ennen loppua, mutta Canadiensin loppukiri jäi lopulta varsin ponnettomaksi. Koko ottelun ajan kovasti uurastanut Jake Guentzel sai vielä kruunata iltansa tyhjän verkon maalillaan.

» Lähetä palautetta toimitukselle