NHL-aamuraportti: Sarokselle painajaismainen aloitus pudotuspeleissä, Korpisalolle täydellinen

NHL / Aamuraportti
Coyotesin avausmaali oli todellinen tuuripomppu.
Kuva © Getty Images
Lievänä altavastaajana pudotuspelisarjaan lähtenyt Coyotes yllätti Predatorsin avauspelissä. Avausmaali oli todellinen tuuripomppu. Jatkoaika kokosi yhteen yön kierroksen merkittävimmät tapahtumat.

Saroksen painajaismainen aloitus

Eräs pudotuspelien mielenkiintoisimmista maalivahtivalinnoista tapahtui Predatorsin suomalaisvahtien Juuse Saroksen ja Pekka Rinteen välillä. Valinta osui lopulta Sarokseen, mutta tällä kertaa peli oli avauksen ansainneelle suomalaiselle painajaismainen. Pelin kahdeksannella minuutilla Oliver Ekman-Larsson lämäsi kiekon siniviivalta, jolloin laukaus otti pompun kahden puolustavan pelaajan kautta ja leijaili korkeana ropellina ja yllätti ällistyneen Saroksen täysin. Coyotes iski avauserässä kolme maalia ja sitkui komealla puolustustaistolla lopulta 4−3-voittoon.

Flyers komeaan voittoon

Itäisen konferenssin lohkovaihe alkoi pienellä yllätyksellä, kun Philadelphia Flyers voitti Boston Bruinsin komeasti 4−1. Bruinsin peli ei vakuuttanut intensiteetillään tai tiiviydellään, vaikka menestystä tuonut pelitapa on sinänsä kunnossa. Jaroslav Halak tuurasi poissaolon takia sivuun jäänyttä Tuukka Raskia. Rauhallisen ottelun toisessa päässä pelannut Carter Hart torjui 30 laukausta.

Viimeisellä sekunnilla!

Läntisen konferenssin lohkovaiheen aloittivat Blues ja Avalanche. Joukkueista saatiin selvyyttä vasta varsinaisen peliajan viimeisellä sekunnilla, kun Nazem Kadri iski sensaatiomaisesti voittomaalin ajassa 19.59. Mikko Rantanen syötti Avalanchen ensimmäisen, sekin kolmannessa erässä. Ennen sarjaa kuntonsa suhteen kysymysmerkkinä ollut Cale Makar pelasi ottelussa yli 21 minuuttia, mikä oli Avalanchen pakeista eniten.

Korpisalolle nolla

Joonas Korpisalo vastasi täydellisesti päävalmentajansa John Tortorellan huutoon, kun suomalaisvahti piti aloituksen saatuaan nollan uransa ensimmäisessä pudotuspelissä. Toronto paukutti 25 laukausta Korpisaloa kohti. Myös Toronton Fredrik Andersen oli pelipäällä, mutta joutui antautumaan kerran ottelun kolmannen erän alussa, kun Cam Atkinson teki voittomaaliksi jääneen osuman.

Puolustaja Spurgeon osui kahdesti, Stalock torjui kaiken Wildin voitossa

Jared Spurgeonin kaksi maalia ja Alex Stalockin 29 torjunnan nollapeli siivittivät Minnesota Wildin 3−0-voittoon Vancouver Canucksista. Wild käytti omat ylivoimamahdollisuutensa tehokkaasti ja teki ottelussa kaksi YV-maalia. Mikko Koivu sai ottelussa reilut 11 minuuttia jääaikaa. 

» Lähetä palautetta toimitukselle