NHL-aamuraportti: Blackhawksin Calder-finalisti teki pudotuspelihistoriaa, Patrik Laine loukkaantui

NHL / Aamuraportti
Dominik Kubalik pääsi keräämään onnitteluja.
Kuva © Getty Images
Chicago Blackhawksin Dominik Kubalik summasi peräti viisi tehopistettä. Winnipeg Jetsin Mark Scheifele ja Patrik Laine puolestaan jättivät leikin kesken. Jatkoaika kokosi yhteen yön kierroksen onnistujat, alisuorittajat ja joukkueidensa suurimmat sankarit.

Kubalikin ennätyksellinen pistesaalis

Calder-finalisti Dominik Kubalik oli täysin pysäyttämätön, kun Chicago Blackhawks päihitti Edmonton Oilersin lukemin 6–4. Nuori tšekki nakutti kaksi maalia ja kolme syöttöä sekä merkkautti nimensä NHL-historiaan.

Kubalikista tuli viidellä tehopisteellään eniten pisteitä pudotuspelidebyytissä summannut pelaaja.

Jetsin synkkä pudotuspeliavaus

Winnipeg Jetsin pudotuspeliavaus oli ankea muutoinkin kuin tulostaulun osoittamien lukemien vuoksi. Joukkueen hyökkäyskalusto koki kovia, kun sekä Mark Scheifele että Patrik Laine joutuivat jättämään leikin kesken.

Scheifele loukkaantui ottelun ensimmäisessä erässä, kun hän onnistui osittain väistämään Calgary Flames -hyökkääjä Matthew Tkachukin taklauksen, mutta nähtävästi taittoi polveaan käännöksen yhteydessä. Tuskaisena jäähän makaamaan jäänyt Scheifele jouduttiin näin auttamaan pois jäältä.

Laine puolestaan poistui ottelusta kolmannessa erässä vasenta kättään pidellen. Vamma syntyi tilanteessa, jossa Mark Giordano ensiksi taklasi häntä ja jälkipelissä vielä löi poikittaisella Lainetta käsivarteen.

Lisätietoja voidaan odotella sunnuntaina, kun Scheifele ja Laine ovat käyneet lääkärin vastaanotolla.

Kaksi epäonnistunutta rankkaria

Montreal Canadiensin ja Pittsburgh Penguinsin välinen taisto taukosi vasta jatkoerässä Canadiensin Jeff Petryn viimeisteltyä voittomaalin. Ratkaisun avaimia tarjottiin kuitenkin jo aiemmin, kun ottelussa nähtiin peräti kaksi rangaistuslaukausta.

Penguinsin Conor Sheary pääsi yrittämään ratkaisua kolmannen erän loppuminuuteilla, mutta yritys kilpistyi Carey Priceen. Seuraavaksi ottelua yritti niputtaa Jonathan Drouin jatkoerän kuudennella minuutilla yhtä laihoin tuloksin.

Jatkoerien rangaistuslaukaukset ovat olleet harvinaista herkkua NHL:n pudotuspeleissä. Drouinin yritys oli nimittäin vasta lajissaan neljäs. Edellinen yrittäjä oli Florida Panthersin Aleksander Barkov keväällä 2016, ja häntä edelsivät Washington Capitalsia edustaneen Joe Juneaun ja Penguisissä pelanneen Aleksei Morozovin rangaistuslaukaukset vuosilta 1996 ja 1998.

» Lähetä palautetta toimitukselle