NHL-aamuraportti: Jani Hakanpää laukoi NHL-uransa avausmaalin

NHL / Aamuraportti
Blackhawksin pudotuspelihaaveet alkavat elpyä. Patrick Kane (vas.) johdatti punapaidat komeaan voittoon Sharksia vastaan.
Blackhawks antoi tylyä pyöritystä Sharksille Joe Thorntonin merkkipaaluottelussa. Jets pilasi Connor McDavidin paluun pelikentille. Jani Hakanpäästä tuli tuorein suomalainen maalintekijä NHL:ssä. Jatkoaika kokosi yhteen kierroksen onnistumiset, alisuorittamiset sekä joukkueiden suurimmat sankarit.

Syöttölingot DeBrincat ja Makar

San Jose Sharksin ja Chicago Blackhawksin välinen ottelu ei ollut varsinainen klassikko. Yllättävän arasti hyökänneet joukkueet saivat kunnon paikkoja aikaan ainoastaan ylivoimalla, ja niissä Blackhawks näytti kyntensä. Se hakeutui 1–3-johtoon toisessa erässä ja sai vapautuneesti koneensa kuntoon. Ottelun lopun Blackhawks hoiti pakottomalla rentoudella.

Alex DeBrincat jatkoi viime aikojen vahvoja otteitaan tarjoamalla syöttöpisteen kolmeen Blackhawksin kuudesta maalista, ja tutumpi tehomies Patrick Kane kokosi lukemat 2+1. Väkevää tulokastalvea pelaava Dominik Kubalik puolestaan sai tililleen kauden 30:nen maalinsa. Joe Thornton ohitti Scott Stevensin NHL-historian yhdeksänneksi kokeneimpana pelaajana (ottelu numero 1636).

Syöttöpisteet kasautuivat yhdelle miehelle, Cale Makarille, myös Denverissä, jossa Avalanche johti New York Rangersia kalkkiviikoille asti. Pavel Butšnevitš kuitenkin ohjasi mailanvarrellaan Artemi Panarinin keskityksen maaliin 13 sekuntia ennen päätössummeria. Jatkoajan puolivälissä J.T. Compherin laaki pelasti täydet pisteet kotijoukkueelle. Makarille kirjattiin syöttöpiste Avalanchen kaikkiin maaleihin.

Kyle Connor nousi ratkaisijaksi

Edmonton Oilersin ja Winnipeg Jetsin välinen ottelu olisi ollut hyvinkin kuivakka näytös ilman räikeiden virheiden omituista kasautumaa. Ensimmäinen erä oli vielä suht normaalia tarkkaa peliä, ja Kaivattu avausmaali syntyi halvalla tavalla heti toisen erän alussa Connor Hellebuyckin karmean tilannearvion seurauksena. Blake Wheelerille merkitty tasoitus oli sekin melko turhauttava osuma – kimmotus Oilers-puolustajan mailasta. Kolme ja puoli minuuttia ennen loppua oli Mike Smithin vuoro tehdä maalinhintainen laskuvirhe. Cody Eakin ehti Smithin pysäytyskiekkoon ensimmäisenä, eikä Oilers-puolustusta ollut missään, kun Eakinin syöttö tavoitti Patrik Laineen vapaassa tilassa.

Sairaslomalta palannut Connor McDavid ehti vielä tasoittaa ennen taukoa, mutta Jets ei kipsaantunut pukukoppimaalista - päinvastoin Kyle Connor kävi iskemässä kolmannen erän alkajaisiksi maalin, joka jäi myös ottelun voitto-osumaksi. Lopussa Connor täydensi erinomaisensa iltansa lyömällä ottelun sinetin tyhjiin.

Jani Hakanpäälle uran avausmaali

Vahvassa vireessä liitävä Anaheim Ducks oli valmis haastamaan kivikovan St. Louis Bluesin kotonaan. Se keskittyi puolustamaan tilanteet tarkasti ja hyökkäsi vain otollisen paikan osuessa kohdalle. Blues johti pitkään Alex Pietrangelon maalilla 1–2, kunnes Jake Allen otti huolimattomasti kiinni Jani Hakanpään siniviivanoston, ja kiekko vajosi maaliin Blues-vahdin suojista. Maali oli suomalaispakin NHL-uran ensimmäinen miehen viidennessä ottelussa.
Hakanpään maalilla oli lopulta lähinnä tilastollista merkitystä, sillä Blues venyi työlääseen mutta hallittuun 2–4-voittoon Zach Sanfordin ja Pietrangelon maaleilla.

Juttua muutettu 12.3. klo 13:17. Korjattu tieto, että Thornton on NHL yhdeksänneksi eniten otteluita pelannut pelaaja.