NHL-aamuraportti: Mikko Koivu intoutui maalintekoon, Roope Hintzillä kolmen tehopisteen ilta

NHL / Aamuraportti
Roope Hintz oli liian liukas pideltävä Hurricanes-puolustukselle.
Kuva © Getty Images
Roope Hintzin tehoilta siivitti Starsin voittoon suomalaisjoukkueiden kohtaamisessa. Mikko Koivu taituroi kaksi maalia Blue Jacketsin verkkoon. Tuukka Raskin kotitaika murtui. Jatkoaika kokosi yhteen kierroksen onnistumiset, alisuorittamiset sekä joukkueiden suurimmat sankarit.

Rangers niukasi vahvempi jännittävässä paikalliskamppailussa

New Yorkin paikallisottelusta saatiin hieno ja dramaattinen näytelmä. Väkevää vaihetta pelaava Rangers hallitsi suurinta osaa ottelua, mutta Islanders sai koottua itsensä, kuten on monta kertaa tällä kaudella nähty. Rangers johti kahdesti kahdella maalilla, ja Islanders repi hurjalla painostuksella ja tahdonvoimalla tasoihin. Brock Nelsonin tasoitus syntyi vain 18 sekuntia ennen varsinaisen peliajan loppua. Rangers piristyi jatkoajalla, jossa voittomaalin löi Mika Zibanejad.

Siirtorajapäivänä Islandersiin siirtynyt Jean-Gabriel Pageau teki maalin heti ensimmäisessä ottelussaan uudessa joukkueessa.

Maple Leafs yllätti Lightningin

Pudotuspelihaaveiden kannalta selkä seinää vasten pelaava Toronto Maple Leafs otti yllättävän vierasvoiton Tampa Bay Lightningista. Maple Leafsin on paljosta kiittäminen John Tavaresia, joka johti peliä sekä henkisesti että tuloksellisesti. Lightningin asema sarjataulukossa on turvallinen, mutta joukkue sai päänvaivaa Steve Stamkosin loukkaantumisen myötä. Nikita Kutšerov puolestaan viilettää huimassa 17 ottelun pisteputkessa, ja tänä aikana venäläistähti on kirjannut tehot 14+13.

Mikko Koivulta väkevä suoritus Blue Jacketsia vastaan

Minnesota Wild ei ole tunnettu maalintekojoukkueena eikä Mikko Koivu kliinisenä maalinsylkijänä, mutta mainitut tahot vastasivat kierroksen toisesta yllätyksestä. Koivu viimeisteli kaksi Wildin viidestä maalista.

Wild oli pelillisesti potkun edellä, mutta Blue Jackets ei myynyt nahkaansa halvalla. Zach Werenski kavensi kolmannessa erässä, ja Wild sai puristaa tosissaan säilyttääkseen johtoasemansa loppuun asti.

Koivun loisto-onnistuminen oli myös henkilökohtaisella tasolla oivaa lääkettä uransa kenties vaikeinta vaihetta pelaavalle suomalaiskipparille. Tämä oli Koivun ensimmäinen kahden maalin ilta yli kolmeen vuoteen.

Bruinsilla synkkä koti-ilta

Calgary Flames jätti Boston Bruinsin telineisiin 2–5-voitollaan. Sean Monahanin, Matthew Tkachukin ja Mikael Backlundin kekseliäs ja vauhdikas kiekollinen pelaaminen oli myrkkyä Bruinsin odottamattoman kankealle puolustukselle. Tähän päättyi myös Tuukka Raskin 20 ottelua kestänyt voittoputki kotihallissa.

Jetsiltä komea loppukiri

Washingtonissa Capitals näytti ensin liihottelevan helppoon voittoon Winnipeg Jetsistä. Se pääsi jo 3–0-johtoon, mikä yleensä merkitsee lopun alkua Capitalsin vastustajalle. Peli olikin isäntien hallussa aina toisen erän lopulle asti. Nicolaj Ehlersin kavennus kuitenkin herätti Jetsin, jonka loppukirin huipensi Mark Scheifelen kaatuessaan sohaisema läpiajomaali. Ratkaisu venyi voittomaalikilpailuun ja sen viidennelle kierrokselle. Alexander Ovetškin onnistui taidokkaalla harhautuksellaan, ja Braden Holtby epäsi patjallaan Ehlersin yrityksen.

Canadiensin johto suli jälleen

Myös Montrealissa Canadiens menetti johtoaseman useaan otteeseen ties monettako kertaa tällä kaudella. Viisaasti ja säästeliäästi pelannut Canucks tuli tasoihin Jake Virtasen maalilla, ja jatkoilla voitto-osuman löi täsmähankinta Tyler Toffoli, joka uudessa seurassa jatkaa piste per peli -tahtia.

Hintz säkenöi Starsin ryöstöretkellä

Roope Hintz oli vahvassa vireessä Dallas Starsin hakiessa vakuuttavan 1–4-vierasvoiton Carolina Hurricanesista. Hintz teki yhden ja pohjusti kaksi osumaa, ja miehen oma soolomaali oli komea nosto rystyltä kahden Hurricanes-puolustajan puristuksesta. Tämä oli Hintzin ensimmäinen kolmen pisteen ilta NHL-urallaan. Hurricanesin ainokaisen viimeisteli Sebastian Aho, jonka pistesarja jatkui jo 13 ottelun pituiseksi.

Devils nujersi hengettömän Red Wingsin

Kahden pudotuspelimahdollisuutensa menettäneen joukkueen keskinäiset ottelut ovat harvoin suuria klassikoita, eikä ilta Detroitissa ollut mikään poikkeus. Andreas Athansioun pelaajamarkkinoilla menettänyt Red Wings oli tuuliajolla New Jersey Devilsiä vastaan. Kotijoukkueen peli ei kulkenut lainkaan, ja ainoastaan maalivahti Jonathan Bernierillä oli edes vähän työmoraalia jäljellä. Devils voitti hallitun esityksen jälkeen 1–4, mutta ottelusta muistettaneen parhaiten John Haydenin törkeä poikittainen Tyler Bertuzzin rintaan ottelun loppuhetkillä.

Maalijuhlat St. Louisissa

Huomattavasti urheilullisempi kamppailu nähtiin St. Louisissa, jossa Bluesin ja Chicago Blakhawksin jäsentenvälinen yltyi voimasuhteiltaan vaihtelevaksi, jännittäväksi ja näyttäväksi hyökkäyspelin juhlaksi.

Brayden Schenn vei isännät heti alkajaisiksi johtoon, ja sitten Blackhawks karkasi 1–3-karkuun. Sitten oli Bluesin vuoro iskeä kolme maalia putkeen. Kotijoukkue sai nauttia johtoasemastaan vain reilun minuutin, kunnes Matthew Highmore löi tasoituksen kauden toisella täysosumallaan. Kolmannen erän ilotulituksessa nähtiin yhteensä kuusi maalia, ja monen ulottuvilla ollut voittomaali osui lopulta Zach Sanfordin kohdalle.

Ducksilta puolustusvoitto Oilersista

Andreas Athanasiou oli kuin kala vedessä uusissa ympyröissä. Edmonton Oilersin tuoreelle vahvistukselle merkittiin tehot 1+1, mutta kokonaisuudessaan ottelu Anaheim Ducksia vastaan oli Oilersille vaikea. Se laukoi aktiivisesti muttei kyennyt rakentamaan kunnon paineistusta John Gibsonin maalille kuin aika ajoin. Ducks hyödynsi harvat paikkansa tehokkaasti, puolusti asemiaan sitkeästi ja johti suurimman osan ottelua. Pelin ratkaisi jatkoajalla illan toisella täysosumallaan Sonny Milano, joka pääsi ohjaamaan kiekon häkkiin maalin edestä.

Connor McDavid on saanut sairaUslomansa jälkeen pelin nopeasti takaisin tuttuihin uomiinsa, ja tänään tehosarakkeeseen merkittiin kolme syöttöpinnaa. Ironista sinänsä, että Ducksin voittomaali syntyi juuri McDavidin jäähyn aikana.

» Lähetä palautetta toimitukselle