NHL-aamuraportti: Jordan Eberle ja Jared Spurgeon latoivat hattutemput

NHL / Aamuraportti
Islandersilla oli pitkästä aikaa syytä juhlia Jordan Eberlen (7) toimiessa seremoniamestarina.
Kuva © Getty Images
Jared Spurgeon pelasti maaleillaan Wildin, ja Jordan Eberle oli pitelemätön Red Wingsin puolustukselle. Chicagossa nähtiin maalivahtien kaksintaistelu ja Calgaryssa värikäs avauserä. Jatkoaika kokosi yhteen kierroksen onnistumiset, alisuorittamiset sekä joukkueiden suurimmat sankarit.

New Yorkin joukkueet ryöstöretkellä

New York Rangers pelasi pirteästi Carolina Hurricanesia vastaan Mika Zibanejadin (1+2) ja Artemi Panarinin johtaessa peliä odotetun esimerkillisesti. Sebastian Ahon 2–4-kavennusmaalilla kolmannessa erässä oli lähinnä tilastollista merkitystä – suomalaistähti on nyt nakutellut tehoja 11 perättäisessä ottelussa.

Tehottomuudesta kärsinyt New York Islanders puolestaan otti rutiinivoiton Detroit Red Wingsistä. Jordan Eberle iski Islandersin neljästä maalista kolme, eikä Semjon Varlamovin tarvinnut erityisen rankasti hikoilla voittonsa eteen (21 torjuntaa). Tähän päättyi Islandersin neljän ottelun tappioputki.

Spurgeon otti Wildin reppuselkään

Minnesota Wild oli vierailullaan Edmontonissa huomattavasti isäntä-Oilersia aktiivisempi. Wild loi vaarallisemmat tilanteet, mutta Oilers oli tehokkaampi paikkoihin päästessään. Lopulta Jared Spurgeon nousi esiin ottelun jälkipuoliskolla ratkaisemaan kolmella peräkkäisellä maalillaan täydet pisteet Wildille.

Bluesin betonipuolustus valttia

St. Louis Bluesin maaliverkot alkavat kasvaa seittiä. Jordan Binningtonin kahden nollapelin jatkeeksi Jake Allen piti Dallas Starsin loitolla pahanteosta 57 minuutin ajan. Kentällä jyvä asettui kohdilleen huomattavasti eilistä Coyotes-koitosta tarkemmin. Bluesin materiaalin leveydestä kertoo hyvin se, että kaikilla viidellä maalilla oli eri tekijä. Niistä kolmessa oli osallisena Colton Parayko (1+2).

Bruins toipui alkušokista

Mikael Backlund yllätti Jaroslav Halakin jo 20 sekunnin pelin jälkeen ja lisäsi löylyä pari minuuttia myöhemmin. 25 sekuntia tämän jälkeen heilui verkko vastakkaisessa päädyssä, kun David Pastrnakin laukoma päätykiekko pomppi otollisesti Patrice Bergeronille maalin eteen. Toiset 25 sekuntia kului, ja Johnny Gaudreau neppasi kiekon kolmannen kerran Halakin ohi. Neljä maalia alle neljässä minuutissa. Maalivahtien torjunnat olivat siinä vaiheessa 2–1.

Kolme minuuttia edellisestä Bruins kauhutroikka Bergeron-Pastrnak-McAvoy juoni kavennuksen, ja Charlie Coyle tasoitti erän puolivälissä. Hengästyttävä avauserä sai jatkoa heti toisen erän alussa, sillä alle minuutti startista Brad Marchandin veto viuhui ohi Talbotin. Sitten olikin maalikiintiö täynnä. Ottelun loppu oli tasapaksua jauhamista vailla mainittavia kohokohtia.

DeBrincat Blackhawksin sankarina

Jos Flames-Bruins oli ainakin alussa maalintekijöiden paraatiottelu, Chicagossa ja Anaheimissa oli ruuti litimärkää. Ducksin ja Colorado Avalanchen kamppailussa voittoon riitti vain yksi, J.T. Compherin laukoma maali toisessa erässä. Pavel Francouzille merkittiin 26 ja John Gibsonille 28 torjuntaa.

Blackhawksin ja Nashville Predatorsin kohtaamisessa Mattias Ekholm onnistui toisen erän loppupuolella, mutta kunnon tekopaikkoihin ei kumpikaan joukkue päässyt, ja lopusta pitivät huolen Corey Crawford ja Pekka Rinne (torjunnat 42–36). Vasta kolmannen erän puolivälissä Alex DeBrincatin tarkka laukaus yllätti Rinteen, ja jatkoajan loppuhetkillä samainen DeBrincat viimeisteli ottelun voittomaalin.
 

» Lähetä palautetta toimitukselle