NHL-aamuraportti: Lightning venytti voittoputkensa 11 ottelun mittaiseksi ja taiteili seurahistoriaa

NHL / Aamuraportti
Nikita Kutšerovin jatkoaikamaali teki Lightningin seurahistorian pisimmästä voittoputkesta totta.
Kuva © Getty Images
Lightning kaunisteli seurahistoriansa lukemia venyttämällä voittoputkensa jo 11 ottelun mittaiseksi. Maalittomaan putkeen ajautuneen Ovetškinin merkkipaalun metsästys sen sijaan tamppaa paikallaan. Jatkoaika kokosi yhteen kierroksen onnistumiset, alisuorittamiset sekä joukkueiden suurimmat sankarit.

Lightning venytti voittoputkensa jo 11 ottelun mittaiseksi

Nikita Kutšerovin jatkoajalla Lightningin eduksi ratkaisema ottelu Colorado Avalanchea vastaan tiesi sitä, että Lightning venytti voittoputkensa peräti 11 ottelun mittaiseksi. Kyseessä on floridalaisjoukkueen historian pisin voittoputki. Joukkue on hävinnyt viimeksi 27. tammikuuta.

Yskähdellen kautensa aloittanut Lightning on nyt enää pisteen päässä koko sarjaa johtavasta Boston Bruinsista.

Mikko Rantanen loukkaantui paiskauduttuaan päin laitaa

Avalanchen suomalaislaituri tarjoili ottelussa Lightningia vastaan yhden syötön, joka merkittiin André Burakovskyn tekemään ottelun avausmaaliin. Sitten seurasikin vain Avalanchen kannalta huonoja uutisia.

Rantanen joutui jättämään ottelun kesken toisessa erässä, kun hän joutui heittäytyvän Erik Černákin kampittamaksi ja ajautui rajusti päin laitaa. Seuran tiedotteen mukaan Rantanen kärsii ylävartalovammasta ja on sivussa tiettävästi viikkoja.

Ovetškinin rajapyykkijahti takkuaa

Kahden maalin päässä 700 maalin rajapyykistä majailevan Aleksandr Ovetškinin pyöreän maalimäärän metsästys on viime aikoina tampannut paikallaan. Maaliton ottelu Vegas Golden Knightsia vastaan venytti venäläistykin maalittoman putken jo viiden ottelun mittaiseksi, mikä on hänen kautensa pisin maalittomien otteluiden sarja.

Maalisarakkeeseen Ovetškin ei tällä kierroksella yltänyt, mutta jätti jälkensä muulla tavoin – todennäköisesti mustelmina Nate Schmidtin kroppaan, kun hän heivasi Golden Knights -puolustajan vaihtopenkille kovalla niitillä.

Mangiapane kuritti Ducksia

Andrew Mangiapane oli illan hahmoja, kun Calgary Flames päätti viiden kotitappion putkensa voitolla Anaheim Ducksista. 23-vuotias laituri viimeisteli hattutempun ja syötti yhden osuman ottelussa, jossa Flames mätti peräti viisi maalia viimeisessä erässä.

Kolmanteen erään siirryttiin Ducksin yhden maalin johdossa, ja ankkaparvi vastasi myös erän ensimmäisestä osumasta. Tämän jälkeen Flames iskikin viisi maalia peräjälkeen, ja ottelu oli taputeltu. Mangiapanen ohella Flames-maaleista vastasivat Sam Bennet, Matthew Tkachuk ja Sean Monahan.

» Lähetä palautetta toimitukselle